Προς το περιεχόμενο

SATA HDD με WIN XP και IDE HDD ως αποθηκευτικός ?

KOUF

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν IDE HDD Seagate Baracunta 7200 στροφές 120gb με τα Windows XP PRO GR + SP1 μέσα.

Αγόρασα έναν SATA WD Raptor 74Gb 10000 στροφές και θέλω να κάνω το εξής:

- Θέλω να βάλω τον RAPTOR σε RAID και να περάσω εκεί τα WinXP και τον Seagate (ως IDE που είναι) να τον έχω μόνο σαν αποθηκευτικό με τίποτα μέσα.

ΕΡΩΤΗΣΗ:

1. Ποια η όλη διαδικασία εγκαταστασης - format κλπ? (Όταν είχα μόνον τον IDE κανένα πρόβλημα - ήξερα). Τώρα όμως με τον SATA και τον IDE μαζί μπερδεύομαι.

2. Πώς θα γίνει να μην έχω WINXP και στους δύο μαζί αλλά μόνον στον RAPTOR (γιατί έτσι θα βλέεπει δύο λειτουργικά).

Επαναλαβάνω θέλω να κανει Βοοτ από τον RAPTOR και μόνο εκεί να έχω τα WINXP και τον SEAGATE τον θέλω ως αποθηκευτικό.

{ Έχω mobo την EPOX 4PDA5+ με 865PE chipset , Global WIN 420 WATT τροφοδοτικό , 3.06 GHZ Northwood /533 , 2 Χ 512=1024Mhz μνήμες Kingstone.

H mobo έχει 4 υποδοχές για SATA/RAID. }

Δημοσ.

Ναι αν κανω φορματ και εγκατάσταση στον Raptor θα έχω δύτο λειτουργικα

το θεμα ειναι οτι δεν ξέρω καθόλου την διαδικασια με τα sata/raid

Δημοσ.

και κατι ακομα αν κανω ΦΟΡΜΑΤ τον IDE με την γνωστή διαδικασια (CD των XP) τότε πάλι θα μου περάσει τα αρχεία εγκατάστασης μέσα.

Δημοσ.

Έχω πόση ώρα που ψάχνω αλλά δεν μπορώ να βρω κάτι καλό.

Θέλω λεπτομέρειες για να μην τα κάνω θάλασσα.

:(

Δημοσ.

Λοιπόν κάνεις φορματ στον sata περνάς τα win μετά συνδέεις και τον ata μπαίνεις στα win και με το partition magic κάνεις format στον ata.

Mην αγχώνεσαι έυκολο είναι :D

Δημοσ.

File gia tin eggatastasi sata xreiazese disketa kai otan fortonei to cd ton xp patas F6 otan sou leei gia na fortosi apo tin disketa tous sata drivers. Ayti tin disketa tin kaneis esy apo merika arxeia pou tha vreis mesa sto cd tis mitrikis.

Δημοσ.

Δεν χρειάζεσαι δισκέτα για τον sata μιας και έχεις intel τσιπάκι,δισκέτα θα χρειαστείς σε συστοιχία raid,αλλά πως θα το κάνεις αφού θα χρησιμοποιής ένα σκληρό;θέλεις ακόμα ενα σκληρό για να κάνεις raid και τον seagate να τον έχεις αποθήκη.Όσο για boot δώσε στο bios πρώτο δίσκο εκκίνησης τον WD Raptor

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...