sponsii Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Sxedon se ola ta uni ginete xamos me bittorent ktl... opou katevazoun diafora kaloudia. 1)Sto EMP ti fasi pezei ?? Se afinoun na sindeseis eksoteriko disko ?? Exoun usb2.0 ?? iparxoun pio xalara egrastiria genika ??Kati ixa akousei oti ta EMFE einai kainouria ?? 2)Zitan paso sto lab ?? 3)Ti login kai pass xrisimopioume kai apo pou ta pernoume afta kai gia e-mail mas ??? Enoite oti opios thelei as stilei PM.
wizard Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Λοιπόν, δεν ξέρω τι συμβαίνει στο δικό σας το lab, πάντως εμείς στη Σ.Ε.Μ.Φ.Ε., που όχι δεν είναι καινούργια, έχουμε και usb και δε χρειάζεται πάσο και υπάρχει ένας γενικός κωδικός για χρήστες. Άλλωστε πολλοί ηλεκτρολόγοι έρχονται εδώ. Αν θέλεις βοήθεια το πιο πιθανό είναι να με πετύχεις εκεί . Όσο για το e-mail και ftp ο κωδικός δίνεται στο κέντρο δικτύων απέναντι από τη βιβλιοθήκη.
DrLo Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 1. Ως παλιός Φοιτητής ΕΜΠ (αποφοίτησα '00) θυμάμαι ότι στο PC-Lab των Μηχανολόγων είχες ξεχωριστό username/password (ζητούσαν πάσο) από αυτό που είχες γενικά ως φοιτητής ΕΜΠ και το οποίο σου δίναν στο κέντρο δικτύων. (Εκεί το '95 πρωροχρησιμοποίησα τερματικά UNIX και γελούσαμε συγκρίνοντας τα με τα windows95, ειδικά το VI. ΝΑ τώρα που το βρήκαμε μπροστά μας ως LINUX). 2. Για downloading πάντως μη νομίζεις ότι βρήκες κανένα παράδεισο. Οι μέσες ταχύτητες για downloading (εκτός από μερικές φορές που είχε ανοίξει ο ουρανός) ήταν λίγο μεγαλύτερες από dial-up. Πραγματικά μεγάλες ταχύτητς είχαν όσοι εργάζοταν στο κέντρο. Επίσης δεν αποκλείοταν ξαφνικά να κλείσει το PC-Lab για τους επισκέπτες αν κάποιο μεγάλο έτος είχα μάθημα. 3. Έχε υπόψη σου ότι φυσικά και δε μπορείς να στήσεις p2p προγράμματα αφού δεν έχεις administration δικαιώματα ενώ επίσης υπάρχουν αρκετά μέτρα προστασίας που δεν επιτρέπουν το surfάρισμα όπου θες εσύ. 4. Τα μηχανήματα τότε (φαντάζομαι και τώρα) ήταν απλά PC και φυσικά είχαν usb. Τώρα βέβαια αν ήμουν στη θέση τους μπορεί και να της απενεργοποιούσα.
wizard Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 DrLo, κάνεις πολλά λάθη σχετικά με την παρούσα κατάσταση. Δεν ξέρω τι ισχύει στους μηχανολόγους τώρα, αλλά στη Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. τα pc είναι P3 με win XP. Μπορείς να εγκαταστήσεις κάποια peer2peer όπως π.χ. το winmx. Όσο για ταχύτητες? Είναι Τ3 και όχι dial-up!!! Έχουμε ξεσκιστεί στο κατέβασμα Το pc-lab αυτή την περίοδο έχει φτιαχτεί ώστε να μη σε πετάει έξω αν υπάρχει μάθημα, αλλά σε πετάει ο καθηγητής. Anyway, άλλωστε υπάρχει πρόγραμμα με τις ελεύθερες ώρες για τους φοιτητές.
sponsii Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 tnx gia tis apadiseis. Vasiko einai an iparxei pouthena USB2.0 kai xwros ston topiko disko ?! Oso gia tis taxites den anisixo... Re peidia mia aithousa me Debian sto ktirio twn HMMY sto 2o orofo mou fenete ti einai ?
DarkOrion Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 tosoi polloi apo mixanologous??? re paidia, kai egw fetos ekei perasa. mixanologous mixanikous emp. i katastasi twn downloads den kserw poia einai, pantws theleis sigoura username kai password. eixa diavasei oti exeis stin diathesi sou ton 2o disko twn 600MB kai ena zip drive. auta kserw giati stin ousia mexri stigmis mono thewria kaname sta leitourgika sustimata (nai, egine 1ou etous kai oxi mono 2ou eksaminou).
Ashtaroth Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 σορυ που χώνομαι στην συζήτηση αλλα θέλω να ρωτήσω κατι το torrent θεωρείται peer to peer προγραμμα;
R_Barrichello Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Στους Μηχανολογους στους οποιους ειμαι (3ο εξαμηνο - Καλη αρχη Darkorion), πλεον θελεις username/pass που τα παραλαμβανεις απο το κτιριο υπολογιστων. Κατα τα αλλα και καλα απαγορευεται πλεον να χρησιμοποιεις τις πριζες, και κατα συνεπεια δισκους, αλλα εμεις τις χρησιμοποιουμε! Οι ταχυτητες ειναι τρομερες, στα καλα του μου πιανει και 1ΜΒ/s. Η μονη ξενερα ειναι οτι εχει USB 1.1 αλλα μην τα θελουμε και ολα δικα μας. Οντως οταν εχει μαθημα δεν μπορεις να μπεις η τουλαχιστον ετσι υποτιθεται! Επισης στο PC-LAB των Ναυπηγων τα παντα ειναι ιδια με τα προαναφερθεντα εκτος... του οτι δεν χρειαζεσαι username/password που ειναι για ολους temp/temp! Αυτα...
Panathachamp Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Παιδια,για να μην ανοιγω νεο θεμα,στην ΑΣΟΕΕ ξερετε αν παιζει τιποτα παρομοιο?Ως νεος φοιτητης,στη 1 βδομαδα που περασε,αν και δεν εψαξα/ρωτησα,δεν πηρε κατι το ματι μου...
DrLo Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Bittorent, emule και γενικά p2p ξεχάστε τα εκτός αν είστε από αυτούς που δουλεύουν στο κέντρο. Προφανώς γι' αυτούς έχετε ακούσει οι οποίοι έχουν στην διάθεσή τους γραμμές αρκετών mbps.
DrLo Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 DrLo' date=' κάνεις πολλά λάθη σχετικά με την παρούσα κατάσταση.Δεν ξέρω τι ισχύει στους μηχανολόγους τώρα, αλλά στη Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. τα pc είναι P3 με win XP. Μπορείς να εγκαταστήσεις κάποια peer2peer όπως π.χ. το winmx. Όσο για ταχύτητες? Είναι Τ3 και όχι dial-up!!! Έχουμε ξεσκιστεί στο κατέβασμα Το pc-lab αυτή την περίοδο έχει φτιαχτεί ώστε να μη σε πετάει έξω αν υπάρχει μάθημα, αλλά σε πετάει ο καθηγητής. Anyway, άλλωστε υπάρχει πρόγραμμα με τις ελεύθερες ώρες για τους φοιτητές.[/quote'] Στο PC-Lab σας δηλαδή μπαίνει όποιος θέλει και κάνει ότι θέλει? έχει administrator's rifghts. Εσύ δηλαδή πιο p2p έβαλες (εγκατέστησες)? Όσον αφορά τις ταχύτητες εσύ δηλδή τι ταχύτητες πιάνεις στο download από ένα p2p πρόγραμμα? Δεν είπα ότι έχετε dial=up συνδέσεις αλλά ότι μοιράζονται σε τόσα PC οι συνδέσεις και μπαίνουν όρια που στο τέλος φυσικά και δεν έχεις T3 ταχύτητες. Μιλάω πάντα για τα απλά τερματικά-PC που έχουν πρόσβαση όλοι οι φοιτητές, όχι για τους σταθμούς των υπευθήνων.
DrLo Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Στους Μηχανολογους στους οποιους ειμαι (3ο εξαμηνο - Καλη αρχη Darkorion)' date=' πλεον θελεις username/pass που τα παραλαμβανεις απο το κτιριο υπολογιστων. Κατα τα αλλα και καλα απαγορευεται πλεον να χρησιμοποιεις τις πριζες, και κατα συνεπεια δισκους, αλλα εμεις τις χρησιμοποιουμε! Οι ταχυτητες ειναι τρομερες, στα καλα του μου πιανει και 1ΜΒ/s. Η μονη ξενερα ειναι οτι εχει USB 1.1 αλλα μην τα θελουμε και ολα δικα μας. Οντως οταν εχει μαθημα δεν μπορεις να μπεις η τουλαχιστον ετσι υποτιθεται!Επισης στο PC-LAB των Ναυπηγων τα παντα ειναι ιδια με τα προαναφερθεντα εκτος... του οτι δεν χρειαζεσαι username/password που ειναι για ολους temp/temp! Αυτα...[/quote'] Φίλε, το PC-LAB των μηχανολόγων (αυτό στον όροφο του κτιρίου των μηχανολόγων/ναυπηγών κοντά στις αίσθουσες 22x = (δύο εικοσι κάτι)) πρωτολειτούργησε το 2000 όταν εγώ ήμουν στο 5ο έτος (αν θυμάμαι καλά) όταν Πρόεδρος του τμηματος ήταν ο Σιμόπουλος (αλήθεια αυτός έφυγε γιατί τις προάλλες το είδα στην TV ως πρόεδρο του ΟΑΣΑ). Από την πρώτη μέρα χρειαζόσουν username/Pass. Πιθανόν κάποια στιγμή το μέτρο αυτό να ατόνισε. Οι ταχύτητες ήταν ίδιες με τους αυτή των 2 Η/Υ που υπήρχαν στην παλιά βιβλιοθήκη. Ναι οι ταχύτητες ήταν υψηλές αλλά εξαρτάται από που κατεβάζεις. Αν κατεβάζεις από το ntua προφανώς έχεις όχι 1Mbps αλλά πολύ παραπάνω (Θυμάμαι είχα κατεβάσει κάποια έκδοση του Communicator νομίζω πάνω από 200MB σε δευτερόλεπτα). Αντίστοιχα κι από άλλα ελληνικά πανεπιστήμια ή sites. Μη περιμένεις να πιάσεις 1MBPS σε p2p (αν δουλεύουν - αν τα καταφέρεις πες μου το για να δώσω κατατακτήριες :wink: ). Βέβαια όλα αυτά πριν 4-5 χρόνια. Αυτό με το ZIP το θυμάμαι κι εγώ, τότε θεωρούσαμε τα 100MB τεράστιο χώρο αλλά τώρα τι να σου κάνουν R_Barrichello, DarkOrion, άντε και καλή συνέχεια (μακάρι να ήμουν στη θέση σας πάλι) κι ότι χρειαστείτε (σημειώσεις, θέματα, σχέδια κ.α) σφυρίξτε, τα έχω ακόμα όλα.
DarkOrion Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 (3ο εξαμηνο - Καλη αρχη Darkorion), πλεον θελεις username/pass που τα παραλαμβανεις απο το κτιριο υπολογιστων. Κατα τα αλλα και καλα απαγορευεται πλεον να χρησιμοποιεις τις πριζες, και κατα συνεπεια δισκους, αλλα εμεις τις χρησιμοποιουμε! euxaristw polu R_Barrichello. afou einai sunaton na xrisimopoihthoun ola auta mia xara eimaste. To thema einai omws an sou dinoun mexri 600MB apothikeutiko xwro o opoios prepei na adeiasei meta dld na metafereis ta dedomena se cd, kati pou einai adunaton, afou an thumamai den exei cd-r.
wizard Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 DrLo, γιατί είσαι τόσο δύσπιστος? Προφανώς και δεν έχεις administration rights, αλλά σου αρκούν τα δικαιώματα που έχεις για να εγκαταστήσεις ένα peer2peer πρόγραμμα τύπου winmx (που δεν κάνει εγγραφές σε registry Και σε άλλον φάκελο εκτός από αυτόν που του δηλώνεις εσύ) και να κατεβάσεις ακόμα και με 800 όπως έχω πετύχει εγώ. Όσο για δεδομένα από site (και όχι αναγκαστικά από το "τοπικό δίκτυο του ΕΜΠ) δεν το συζητώ, το SP2 σε 10 λεπτά είναι αρκετά καλός χρόνος. Αν ακόμα δεν πείθεσαι πέρνα μια βόλτα να δεις. Δε μπορώ να σου πω κάτι άλλο!
DarkOrion Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 re wizard, kai ta arxeia pou katevazeis pou ta grafeis?? se zip drive? giati to sp2 einai panw apo 100MB an thumamai kai ta pcia einai kai palia kai den exoun kai cd-r. Akoma kai twra o simopoulos den einai proedros??? mou fainetai oti autos itan pou mas milise tis prwtes meres.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.