Προς το περιεχόμενο

Ανωνυμια και αποτροπή παρακολούθησης σε τοπικο δικτυο

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βγαινω στο Internet από έναν Proxy σε τοπικο δικτυο.

Το δικο μου Pc ειναι ενα απλο pc μεσα στο δικτυο.

Υπαρχει περιπτωση κάποιος με εύκολο τρόπο, να παρακολουθεί που σερφαρω στο Internet?

Γνωριζω οτι αυτο φυσικα και μπορει να γινει, αλλα δεν ξερω ποσο ευκολο ή χρονοβόρο είναι αυτό για τον κάθε admin του δικτύου. Υπαρχουν κατι προγραμματα που λεγονται sniffers αν δεν κανω λαθος κλπ.

Εχει να κανει με τον Internet explorer? Με άλλον Browser?

Πως μπορω να ξερω οτι τα url που χτυπω, τα αρχεια που κατεβαζω δεν παρακολουθούνται από κάπου?

Και σε σχεση με τα Password που πληκτολογω?

Αναφερομαι για υποκλοπη και παρακολουθηση σε κεντρικο επιπεδο proxy server και όχι τοπικα οπου εχω 'καθαρο' απο keyloggers κλπ το συστημα μου.

Πειτε μου τι ισχυει απο οσα ανεφερα και προτασεις για ανωνυμια σε τοπικο δικτυο.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Νομίζω ότι είναι πολύ εύκολο να πάρει κανείς τα logs του proxy server και να κοιτάξει την κίνηση για κάθε IP του τοπικού δικτύου. Ο proxy μπορεί να κρατάει οτιδήποτε, οπότε άν δε χρησιμοποιείς SSL, ακόμα και τα password σου είναι εύκολα ανιχνεύσιμα.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να προστατευθούμε από την παρακολούθηση αυτη?

Καποιο προγραμμα ισως?

Δημοσ.

Η παρακολούθηση αυτή γίνεται για λόγους ασφαλείας και μόνο σε περίπτωση που διαπιστώνεται "περίεργη" κίνηση στο δίκτυο... Λογικά εάν είσαι μέλος τέτοιου δικτύου τότε καλώς ελέγχονται ορισμένα πράγματα...! :D

Δημοσ.

oxi den eisai ermeo den tha kathete o kathe admin na psaxnei to ti mporei na ekane o kathe User kai tou mamise to LAN fisika kai prepei na parakolouthei fisika afti einai i doulia tou...kai an douleveis to pc tis doulias sou mono gia tin doulia sou den iparxei prob...

an kaneis perierga pramata kala tha kanei na se kopsei...kapioi anthropoi plirononte gia na doulevei to diktio sosta kai oxi na kanoun ton desmofilaka sto kathe xristi....

Δημοσ.

Ναι αλλα μπορει να δει και τα password που πληκτρολογώ...

Ενω οταν μιλαμε για εκτος Proxy συνδεση στο Net, εχω firewall κλπ και δεν τσεκαρει κανεις αμεσα την δραστηριοτητά μου (εντάξει, στον isp μπορουν-εχουν χιλιάδες χρηστες ομως κλπ)

Σε εταιρικο δικτυο με Proxy τα πραγματα ειναι υπο στενη παρακολουθηση. Αυτο με ανησυχει, οχι γιατι κανω κατι παρανομο, αλλα γιατι δεν θελω υποκλοπη των οσων πληκτρολογω.

Δημοσ.

Μήπως είσαι υπερβολικός; Κανένας δε θα κάτσει να ψάξει logs αν δεν υπάρχει πρόβλημα. Όσο για τα password σου, τα σοβαρά sites έχουν SSL και δεν υπάρχει περίπτωση να τα υποκλέψει κανείς. Ακόμα και το hotmail και το yahoo, έχουν secure log-in. Δεν τίθεται θέμα φυσικά για e-banking και e-commerce sites.

Στην πράξη λοιπόν δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα. Αν τώρα εσύ θέλεις να χρησιμοποιείς το εταιρικό δίκτυο για να κατεβάζεις warez, pr0n, mp3s κ.α. τότε δεν αποκλείτεται να σε πάρουν μυρωδιά, άλλωστε αυτή είναι η δουλειά των admin. Μη ξεχνάς ότι το δίκτυο υπάρχει για δουλειά, όχι για διασκέδαση ή οτιδήποτε άλλο...

Δημοσ.

αν θελεις να δεις τι βλέπουν οι άλλοι για σενα, πρεπει να στησεις ενα τοπικο proxy στο pc σου, και ολη οι επικοινωνια να γινεται μεσω αυτου.

πχ. ο εταιρικος proxy ειναι ο Π1, και ο τοπικος σου ο Π2.

O browser θα μιλαει στον π2, και ο π2 στον π1, και ο π1 στο site που ζητας να δεις με τον browser.

για να το κανεις μονο για http/ftp δηλαδη για αυτα που κανει ο browser, ειναι εύκολο, ψαξε για το proxomitron (free) ή για το ccproxy (free για 2 users).

μετα απο λιγο σερφαρισμα, διαβασε τα logs, για να παρεις μια ιδεα τι "ξέρουν" .. :)

μπορεις να το κάνεις και για όλου του ειδους τις επικοινωνιες (IRC, PING, mail, κλπ) αλλα θελει λιγο ψαξιμο,

επισης πρεπει ο π2, να μπορει να συνεργαστεί με τον π1 στο θεμα authentication (πχ αν ο π1 ειναι microsoft me NTLM, μπορει να εχεις προβλημα να περάσεις)

Δημοσ.

αν θελεις να δεις τι βλέπουν οι άλλοι για σενα, πρεπει να στησεις ενα τοπικο proxy στο pc σου, και ολη οι επικοινωνια να γινεται μεσω αυτου.

πχ. ο εταιρικος proxy ειναι ο Π1, και ο τοπικος σου ο Π2.

Μπορω στηνοντας Proxy στο pc μου -ανεξαρτητο απο τον Proxy του δικτυου, να ελέγχω τι θα βλέπει ο admin του δικτυου από τό δικό μου surfing?

Δημοσ.

Μπορω στηνοντας Proxy στο pc μου -ανεξαρτητο απο τον Proxy του δικτυου' date=' να ελέγχω τι θα βλέπει ο admin του δικτυου από τό δικό μου surfing?

Ειχα και την εξης ιδέα:

αν σερφαρω μεσω anonymous web proxy, σε στυλ anonymizer ή το http://www.webwarper.net, τοτε το που σερφαρω δεν ειναι καλυμμένο?[/quote']

οχι, δεν μπορεις να ελέγχεις ΤΙ θα βλέπει. εννοούσα μπορείς να διαπιστώσεις εσύ τι ήδη βλέπουν. οχι να το αλλάξεις.

* * καλα.. μια διορθωση: μπορεις να αλλαξεις καποια πράγματα που στελνει ο browser σου, αλλα ειναι ανευ σημασίας (πχ να σερφαρεις με ΙΕ και να νομιζουν οτι σερφαρεις με Opera). δεν μπορεις να κρυψεις το URL που ζητας.

δεν νομίζω οτι θα κρυψεις τίποτα έτσι. πρώτα περνάς απο το εταιρικό proxy, αφήνεις τα ίχνη σου, και μετά φτάνεις στον anonymoys.

με anonymous web proxy απλά θα κάνεις το σερφαρισμα σου να σέρνεται και θα κρύβεις στοιχεία απο τα σαιτ που επισκέπτεσαι.

δηλ. οταν χτυπάς insomnia αν κάποιος ψαξει να βρει την IP σου, μπορει να βρεί είτε οτι έρχεται απο πχ. Otenet σαν dialup user, είτε απο το Χ subnet που ο οτενετ εχει δωσει στον εργοδότη σου (απίθανο).

Eρχομενος με anonymous web proxy, θα βλεπουν μονο την ip του anonymous. O admin της εταιρειας σου (αν ενδιαφεροταν) μπορει να βρει οτι ζήτησες απο τον anonymous τη x σελιδα του insomnia.

(αν κανω λαθος διορθωστε με οι πιο γνώστες)

τετοια παρανοικη ασφαλεια που ψαχνεις, γινεται με συνεχως ανοιχτο υπολογιστη στο σπιτι σε DSL, και SSH tunneling.

κοινώς, μην το ψαχνεις... :cry:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...