giannis2001 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Ψάχνω εδώ και πολύ καιρό να βρω κάπου στο internet πως δουλευει το game port και δε βρίσκω ξεκάθαρα πράγματα. Έχω διαβάσει παλιότερα κάπου ότι έχει κάτι πυκνωτές κτλ. Εντάξει τα θυμάμαι όλα ΟΚ αλλά θέλω κάπως να το σιγουρέψω να έχω μια έγκυρη πηγή. Και δε βρίσκω τπτ. Ίσως δε ψάχνω σωστά. Μπορεί κανείς να βοηθήσει (κάποιο Link, βιβλίο, κτλ. ή ακόμα και να πει πως δουλέυει ευχαριστώ
spock Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Το game port είναι ένα αναλογικό interface, που παρέχει δυνατότητα σύνδεσης δύο controllers, δύο αξόνων και δύο πλήκτρων έκαστος. Οι άξονες δέχονται σήμα μέσω ενός ποτενσιόμετρου 100kΩ συνδεδεμένου με +5V (η άλλη άκρη ελεύθερη). Τα πλήκτρα είναι απλοί διακόπτες με το GND (γείωση). Το autofire συνήθως υλοποιείται με ένα 555 και ένα transistor. Ψάχνοντας στο net λίγο παραπάνω θα σου δώσει πολλές πληροφορίες... Τι ακριβώς θες να κάνεις;
billpeppas Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 spock , νομίζω πως θέλει το διάγραμμα των pins [ pinout ] του Midi / Game Port , όχι τον τρόπο υλοποίησης game controller.
madsc Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Το pinout πάντος, πάρτο από εδώ όσο είναι online. /sc
spock Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Ε... για το pin-out, αρκεί ένα google. Υπέθεσα πως η ερώτηση "πως δουλεύει" αντιστοιχούσε σε αυτή την απάντηση. Αν χρειάζεται και λεπτομέρειες στο programming, εδώ είμαστε πάλι...
giannis2001 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Ευχαριστώ όλους παιδιά. Όχι δεν ήθελα μόνο τα pins. Αυτά είναι πολύ εύκολα να βρεθούν. Ήθελα τον τρόπο με τον οποίο το gameport μετατρέπει το αναλογικό σήμα που δέχεται σε ψηφιακό. Είχα βρει κάποιες πληροφορίες αλλά έμοιαζαν να είναι κάπως out of date και ήθελα να βρω κάτι πιο καινούριο για να το σιγουρέψω. Τελικά χρησιμοποίησα αυτά που βρήκα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.