StavrosD Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2004 Έχω και εγώ Enermax (460W περίπου). Αυτό που διαφέρει στα οικονομικά και τα καλά τροφοδοτικά, είναι η μικρότερη ισχύ που βγάζουν στις χαμηλές τάσεις (κοινώς, στις γραμμές για την Μ/Β) Πολλά τροφοδοτικά αναφέρουν π.χ. ότι βγάζουν μέχρι 500W, αλλά στα 3.3 & 5 volt που πάνε στην M/B μέχρι 200W. Τα οικονομικά τροφοδοτικά δίνουν πολλά Watt επειδή δίνουν περισσότερο ρεύμα στα 12Volt, το οποίο όμως χρησιμεύει μόνο για τους δίσκους και τα CD-ROM (αλλά 300W εκεί δεν πρόκειται να χρειαστούν). Παράδειγμα: Έστω ένα καλό τροφοδοτικό δίνει 10Α στα 5V και 5Α στα 12V, τότε σύνολο δίνει 10x5+5x12=110W Έστω ένα άλλο τροφοδοτικό, πιο οικονομικό που δίνει 5Α στα 5V και 10Α στα 12V, τότε σύνολο δίνει 5x5+10x12=145W. Προφανώς το δεύτερο κάνουν τα οικονομικά τροφοδοτικά, που μερικές φορές δεν έχουν αρκετή ισχύ για τις βαρβάτες Μ/Β με πολλές κάρτες και μνήμη. Γι'αυτό, πριν αγοράσει κανείς τροφοδοτικό καλό είναι να δει το πινακάκι με τα Αmper που βγάζει σε κάθε τάση, και να μάθει το "combined" που μπορεί να βγάλει στα χαμηλά volt.
doc1000 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 από Antec μακρυά! Περιμένω περίπου 5 μήνες για αλλαγή του καμμένου antec τροφοδοτικού μου!! 5 μήνες τώρα η ελληνική αντιπροσωπεία με κοροιδεύει , λέγοντας "σήμερα-αύριο θα μας στείλουν απ' την Ολλανδία άλλο... " Η αλήθεια είναι άλλη βέβαια. Σε επικοινωνία μου με την επίσημη αντιπροσωπεία της Antec στην Ευρώπη στην Ολλανδία μου είπαν ότι η ελληνική αντιπροσωπεία "Entercom" τους έχει φεσώσει κανονικά και γι' αυτο δεν τους στέλνουν τίποτα... Γι' αυτό μακρυαααααααααα!! (*) Οι Ολλανδοί μου υποσχέθηκαν να μου στείλουν replacement μετά από πολλά παρακάλια και fax με τις αποδείξεις... Για να δούμε... ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ANTEC !!! Προβλέπεται γερό κανόνι!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.