pfirb73 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2004 Thelo na kano dma on sto dvdr kai cdr tou ipologisti mou (Teac kai Lite on) ...gnorizei kaneis pos ginete auto??? eyxaristo
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2004 gia winxp/2000/nt Start>Control panel>System>HARDWARE(tab)>Device Manager>IDE Atapi Controllers Kane right click sto Primary (an to exeis sto prwto IDE Channel) , properties > Advanced (tab) kai ta ry8mizeis edw. An ta exeis sto 2o IDE Channel tote deksi click sto Secondary > properties > kai meta Advanced (tab) kai ta ry8mizeis ekei. Sta 95/98/me den to 8ymamai ka8oloy alla kapws etsi 8a einai
telcomfreak Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2004 sta 95/98/me δεξι κλικ στο my computer ,properties , device manager, cd roms, διπλο κλικ , kai kapu ekei mesa tin exei thn rithmisi.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2004 @ pfirb73 : opote twra exeis mia oloklhrwmenh apopsh
rebel2000 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2004 Εγώ πάλι βάζω να είναι στο DMA αλλά παραμένει στο ΡΙΟ mode........ Τι φταίει και τι μπορώ να κάνω?
StavrosD Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2004 Είχα το ίδιο πρόβλημα. Κάνε uninstal το CD/DVD, και τον IDE controller. Μετά επανεκκίνηση (απαραίτητα) και ξαναεγκατάσταση. Λογικά τώρα θα είναι ΟΚ. Κοίταξε μήπως το καλώδιο που ενώνει Μ/Β με το CD/DVD είναι τσακισμένο, κακής ποιότητας ή πολύ μακρύ. Όταν το πρωτοέπαθα, το έψαξα και ανακάλυψα το εξής: Όταν εμφανιστούν κατά την μεταφορά δεδομένων σε συσκευή πάνω από 5 CRC error, τότε αυτόματα τα windows απενεργοποιούν το DMA ( επιτέλους και κάτι που κάνουν για την αξιοπιστία), και προφανώς το θυμούνται μέχρι να απεγκαταστήσεις τον IDE controller.
rebel2000 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2004 Thanks αυτό ήταν τελικά! Παρολαυτά όμως τα win μου λένε οτι πλέον το dvd και cdrw δουλεύουν σε DMA αλλά τα plextools μου λένε ότι το cdrw δουλεύει ακόμα σε ΡΙΟ mode 4 Ultra mode 2. Ποιο λέει την αλήθεια αραγε?
angelob7 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2004 Να ρωτήσω και εγώ κάτι σχετικό.Εχει σημασία σε πιό από τα δύο βύσματα του καλωδίου ΑΤΑ 100 είναι συνδεμένο το Dvd-rom ή το CDR?Εχω ένα dvd-rom primary master(σε ένα καλώδιο) και το Cd-r secondary master (σε άλλο καλώδιο)Σε ποιά θέση του καλωδίου πρέπει να τα συνδέουμε?Στην άλλη άκρη ή στο μεσαίο βύσμα του καλωδιοταινίας? Ο σκληρός είναι και αυτός μόνος του sata.
angelob7 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Εντάξει δεν είναι και τόσο σχετικό με το θέμα,αλλά δεν ξέρει κάποιος να απαντήσει
StavrosD Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Αν έχεις μια συσκευή σε κάθε καλωδιοταινία, δεν έχει σημασία αν είναι master ή slave. Απλά προτιμάται να είναι master ή single. Σημασία έχει μόνο όταν έχεις CD-R & CD-ROM στην ίδια καλωδιοταινία (το οποίο πρέπει να αποφεύγεται αλλά δυστυχώς σε Μ/Β με 2 ΑΤΑ controller μόνο είναι μονόδρομος), οπότε το CD-R επιβάλλεται να είναι master
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.