Προς το περιεχόμενο

audigy 2 ZS βοήθεια!!!

perrys

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά για χαρά.

Πήρα και εγώ μια Audigy 2 ZS και θέλω να ρωτήσω κάτι πραγματάκια ,

δηλαδή μέχρι τι μπορώ να καταφέρω να κάνω, τα ηχεία μου είναι 5.1 oxi creative και αναλογικά .Εχω περασει τους τελευταιους drivers .

1)Otan θα παίζει mp3 θα παίζουν και τα πέντε ηχεία ?? και εαν γίνεαι γιατί μέχρι τώρα δεν μπορώ να τα καταφέρω πως γίνεται?

2)Στα παιχνίδια τι συμπεριφορά έχει παίζουν και τα πέντε?

3)Οταν βλέπω DVD θα πρέπει να παιζουν όλα ?

Τα βίσματα που εχω απο τα ηχεία πως πάνε ? έχω πορτοκαλί μαυρο και πράσινο, για να ξέρω εαν τα έχω βάλει σωστά, και αυτή είναι και σειρά που τα έχω βάλει αλλα όταν παίζουν mp3 δουλευουν τα τέσσερα ηχεία.

Ετσι πρέπει να είναι?

Οταν κάνω calibration τα δύο ηχεία δεν παίζουν μουγκα πιος ξέρει γιατί?

Βασικά πιο πολύ με ενδιαφέρει να παίζει η μουσική όσα καλύτερα γίνεται γιατί ταινίες βλέπω και στήν TV.Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει ποιά είναι τα καλύτερα settings για την κάρτα??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1)Otan θα παίζει mp3 θα παίζουν και τα πέντε ηχεία ?? και εαν γίνεαι γιατί μέχρι τώρα δεν μπορώ να τα καταφέρω πως γίνεται?

Δεξί κλίκ στο εικονίδιο του Surround Mixer στην Tray , διαλέγεις Eax Console.

Εκεί πας στο CMSS 3D , και διαλέγεις το CMSS 2 Stereo Surround [ το τρίτο δηλαδή ]

Αυτό το κάνεις για να ακούς ήχο από όλα τα ηχεία , από οποιοδήποτε πρόγραμμα / πηγή.

2)Στα παιχνίδια τι συμπεριφορά έχει παίζουν και τα πέντε?

Ναι.

Και αν το παιχνίδι υποστηρίζει Dolby Surround , EAX θα τρελλαθείς από τον ήχο.

3)Οταν βλέπω DVD θα πρέπει να παιζουν όλα ?

Ναι.

READ this topics as well:

http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=397041

http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=396852&highlight=powerdvd [ για να δείς πως ρυθμίζεις τον player να στέλνει τον ήχο un-decoded στον αποκωδικοποιητή της κάρτας ήχου ]

Φιλαράκο μου Billpeppas εκτιμώ την βοήθεια αλλά άκου τι γίνεται, όταν το σετάρω στο EAX το CMSS 2 είναι η δέυτερη μου επιλογή και η τρίτη λέει stereo surround και η πρώτη CMSS σκέτο, μόνο εκεί είναι καλά τα πράγματα δηλαδή εκεί έχω ήχο από τέσσερα ηχεία όπως και στις άλλες επιλογές και στην επιλογή που μου λες το subwoofer δεν παίζει δηλαδή δεν παίζει σε καμία επιλογή το subwoofer αλλά το πρόβλημα είναι ότι το ενα ηχείο κάνει τσικ τσικ πως να στο πω τώρα δεν παίζει καθόλου.

Τι μπορεί να φταει φιλαράκο μου γιατί κοντευω να τρελλαθώ ?

Τα καλύτερα αποτελέσματα τα εχω στο CMSS σκέτο.

Και παρατήρησα ότι στο calibrate ton ηχείων αυτό που κάνει τσικ τσικ τον θόρυβο και το subwoofer δεν τα ακούο.

Οτι και να μου πεις ευπρόσδεκτο.

Τώρα για την σύνδεση δίπλα απο την firewire είναι το πορτοκαλί μετά μαύρο και πράσινο.

Έχεις ρυθμίσει το Speaker Settings για 5.1 Output?

Και για καλύτερα αποτελέσματα , κάνε ένα Creative Restore Defaults , και έπειτα ξαναρύθμισε τα πάντα.

Για το sub:

Πάρε ένα walkman / discman , και βάλε το σαν είσοδο στο Front Speakers Input στον ενισχυτή των ηχείων σου.

Αν πάλι το SubWoofer σου δεν παίζει , είναι dead.

Φιλαράκο μου καλέ ακου τι γίνετια τελικά πρέπει να στήσεις αυτι για να τα ακούσεις αλλά το τσικ πάλι ακούγεται έκανα το restore defaults kai κάπως βελτιώθηκαν τα πράγματα τώρα για πες μου αυτό που λέει enable audio effects ti to κάνω το απενεργοποιημένο, στο cmss έχει την πρώτη επιλογή, το clean up ενεργοποιημένο ,μόλις έκανα και calibrate στα ηχεία ευτυχώς παίζανε όλα και σε λίγο θα σου πω την συνέχεια .

Φιλαράκο αυτά είναι τα ηχεία μου http://www.xtensions.net/products.php?lang=en&view=area&pb_id=7&prod_num=XS-445 μετά το calibrate ακόμα καλύτερα γιατί τώρα όπως καταλαβαίνεις δεν είναι ώρα για να δοκιμάζεις ηχεία θα σε ενημερώσο το πρωί.

perrys-->na soy kano mia erotisi me pia kritiria eftia3es ton yxosoy???

giati i Audigy 2 ZS einai mia karta me 7.1 ixia eno ta ixiasoy einai apla 5.1???

pos kai den edoses liga mlefta parapano gia na paris ta ixia tis creative poy einai safos kalitera ala soy prosferoyn kai 7.1 sta yxia kai oxi mono!!!!

Φιλαράκο πρώτα πήρα τα ηχεία και μετά αφού μου άρεσε το αποτελεσμα,γιατι τα προηγούμενα ηχεία ήταν τον 10 euro λέω δεν παίρνω και καμία κάρτα για να έχω καλύτερο αποτέλεσμα και όντως έχω αλλά ξέρεις αλλά τώρα προσπαθώ να ρυθμίσω τα ηχεία όσο καλύτερα μπορώ.

Για τον φίλο τον billbeppas φιλαράκο μετά το calibrate και βάζοντας τις ρυθμίσεις στο defeult ta πράγματα είναι πολύ καλύτερα δυλαδή έβαλα ενα cd μουσικής γνήσιο για να τα δοκιμάσω και έπαθα την πλάκα μου οχι τσικ , τσικ, δεν άκουγα αλλα με το volume sto 3 μπορεί και να με άκουγε όλη η γειτονιά.

Τώρα με default ρυθμίσεις παίζουνε 4 ηχεία και το subwoofer αλλά δεν εχω τσικ τσικ από το ηχείο.Μέχρι εδώ καλά πάμε θα σε ενημερώσω στην συνέχεια.

Φιλαράκο μου καλά τα νέα έκανα enable to cmss 3d to stero surround kai παίζουνε όλα εντάξει και τα πέντε.

Τώρα ερώτηση εαν υποθέσουμε ότι το αφήνω έτσι επηρεάζει στις λειτουργίες κάτι άλλο δηλαδή δεν θέλω να παίζω με τις ρυθμίσεις γιτά φτιάχνεις το ένα και χαλάει το άλλο.

Δεν επηρεάζει κάτι άλλο , μόνο που αν είναι να δείς ταινία DVD με Dolby Digital ή DTS ήχο , θα πρέπει να το απενεργοποιήσεις για να ακούσεις σωστά το soundtrack.

Φιλαράκο billpeppas στα effects , στην EAX console τι προτείνεις? για μουσική πιο πολυ με ενδιαφέρει γιατί το έχω απενεργοποιημένο.

Και μια δεύτερη ερώτηση στο Power dvd στο configuration εκεί που λέει Audio sta speakers έχεο 4 και μετά 6 τι να βάλω?, και εκεί που λέει audio expander channel na to αφήσω απενεργοποιημένο , και γιατί την επιλογή που λεει upgrade audio features δεν μου την έχει ενεργή?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...