Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για overclocking σε AthlonXP 2600+

Carrion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το σύστημα είναι ένας AthlonXP 2600+ (Barton) πάνω στο motherboard της Gigabyte 7N400Pro2 (rev.2).

Όσο έχω προσπαθήσει (μέσα από το BIOS μόνο) να τον ανεβάσω δεν το έχω καταφέρει. Μήπως μπορεί κανένας να με βοηθήσει…

Το όλο σύστημα είναι:

AthlonXP 2600+ Barton

Gigabyte 7N400 Pro2

2x256MB DDR400 Samsung

120GB SATA Western Digital

Prolink Geforce 5200

Δημοσ.

Ti ennoeis den exeis kataferei?Fantazomai o cpu sou exei kleidwmeno pollaplasiasti,swsta?Afineis ton pollaplasiasti ekei kai anebazeis to fsb,ligo ligo.An den einai statheros kai kanei restart,dokimase na anebaseis ligo tin tasi tou cpu.Tis mnimes baltes 1:1.

Δημοσ.

Αν ανεβασεις τη ταση του επεξεργαστη δες την θερμοκρασια σου αν ειναι ψυlη παρε μια καλη ψθκτρα και εισαι ok.

Δημοσ.

Enoo oti den kataferno na vgalo mia stable katastasi. O pollaplasiastis einai kleidomenos kai ton mono tropo na ksekleidosei pou ksero einai aftos pou xarazeis to chipaki apo pano (kati pou fovamai na to kano). Tin tasi poso na tis anevaso?

kai kati akoma ti einai to 1:1 stis mnimes?

An ennoeis to dual channel se tetoio doulevoun.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μια ερωτηση...λιγο αστεια θα σας φανει...πως μπορω να καταλαβω αν ο πολλαπλασιαστης ειναι κλειδωμενος?Απλα δεν μπορω να τον αλλαξω απο το Bios?Υπαρχει περιπτωση να τον αλλαζω απο το bios και στην πραξη να μενει σταθερος?

Δημοσ.

oxi, apla den alazei apo to bios i allazei fainomenika, alla meta to reboot ksanapaei sto default... Giati den to kaneis apla apo to fsb??? kane kai ena pci kai agp lock kai eisai mia xara... Kai anevase to...

Multiplier exei ap'oso thimame 11.5?

Δημοσ.

Οκ τοτε λογικα πρεπει να ειναι ξεκλειδωτος αφου μενει σταθερος και δεν επανερχεται στο default...Multiplier εχω 13x166 απο default.Ψαχνομαι γιατι θελω να κανω το cpu 10.5x200...η 11x200 για να ειναι 1:1 με τις 400αρες ram Που πηρα προσφατα.Και το περιεργο ειναι πως οταν γινεται αυτο το συστημα μου ειναι πολυ ασταθες(μολις παω να τρεξω ενα game τρωει κολλημα μετα απο λιγο και γιαυτο σκεφτηκα πως μπορει να μην πηγαινει κατι καλα με τον Multiplier.Υπαρχει περιπτωση απλα να μην μπορω να εφαρμοσω τον συνδιασμο αυτον με το συγκεκριμενο cpu?

Για περισσοτερες λεπτομερειες εδω: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=98541&page=4&pp=15

Δημοσ.
Οκ τοτε λογικα πρεπει να ειναι ξεκλειδωτος αφου μενει σταθερος και δεν επανερχεται στο default...Multiplier εχω 13x166 απο default.Ψαχνομαι γιατι θελω να κανω το cpu 10.5x200...η 11x200 για να ειναι 1:1 με τις 400αρες ram Που πηρα προσφατα.Και το περιεργο ειναι πως οταν γινεται αυτο το συστημα μου ειναι πολυ ασταθες(μολις παω να τρεξω ενα game τρωει κολλημα μετα απο λιγο και γιαυτο σκεφτηκα πως μπορει να μην πηγαινει κατι καλα με τον Multiplier.Υπαρχει περιπτωση απλα να μην μπορω να εφαρμοσω τον συνδιασμο αυτον με το συγκεκριμενο cpu?

Για περισσοτερες λεπτομερειες εδω: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=98541&page=4&pp=15

Aν το motherboard σου είναι αρκετά παλιό , από τα πρώτα που είχαν βγει (τότε που λεγόταν nforce2 και όχι nforce2 ultra) , τότε υπάρχει σοβαρή περίπτωση να μην αντέχει το 200fsb (λίγες μητρικές το άντεχαν).

Η Epox 8RDA+ που έχω στο 2ο PC είναι από εκείνη την εποχή και δεν αντέχει 200fsb με τίποτα (χρειάζεται voltmod) , με τις ίδιες μνήμες που η Abit μου πιάνει ~240...

Από ένα σημείο και μετά , στην εκκίνηση του bios λέει "nforce2 ultra 400" , αλλά δεν πα'να το βαφτίσουν και Βαγγέλη , τα 200 δεν τα πιάνει.

Ένας ευκολος τρόπος να το δεις ειναι να κατεβάσεις το cpu-z.

Στις πληροφορίες του mainboard κάπου λέει Rev. και δίπλα ένα κωδικό.

Αν λέει A2 ή A3 , τότε βρήκες τον ένοχο.

Αν λέει A1 ή C1 , ξέχνα ότι έγραψα παραπάνω.

Δημοσ.
Aν το motherboard σου είναι αρκετά παλιό ' date=' από τα πρώτα που είχαν βγει (τότε που λεγόταν nforce2 και όχι nforce2 ultra) , τότε υπάρχει σοβαρή περίπτωση να μην αντέχει το 200fsb (λίγες μητρικές το άντεχαν).

Η Epox 8RDA+ που έχω στο 2ο PC είναι από εκείνη την εποχή και δεν αντέχει 200fsb με τίποτα (χρειάζεται voltmod) , με τις ίδιες μνήμες που η Abit μου πιάνει ~240...

Από ένα σημείο και μετά , στην εκκίνηση του bios λέει "nforce2 ultra 400" , αλλά δεν πα'να το βαφτίσουν και Βαγγέλη , τα 200 δεν τα πιάνει.

Ένας ευκολος τρόπος να το δεις ειναι να κατεβάσεις το cpu-z.

Στις πληροφορίες του mainboard κάπου λέει Rev. και δίπλα ένα κωδικό.

Αν λέει A2 ή A3 , τότε βρήκες τον ένοχο.

Αν λέει A1 ή C1 , ξέχνα ότι έγραψα παραπάνω.[/quote']

Λεει...Α2...οποτε με voltage ποσο και τι πρεπει να αλλαξω?Για να το πετυχω?Η δεν παιζει να το πετυχω?Παντως στο site της asus(εχω το συστημα της υπογραφης μου)λεει οτι το υποστυριζει με ενα Bios update(Που το εχω κανει).Αλλα και σε αλλα site την χρησιμοποιουν για τετοιου τυπου overclocking και τα καταφερνουν...Και μαλιστα με την απλη οχι την deluxe που εχω.

Δημοσ.

Α2 = nforce2 απλό , χωρίς υποστήριξη fsb 400.

Δεν είναι θέμα bios , το hardware δεν αντέχει , οπότε που να χτυπιέται το bios....

Ίσως δουλέψει στα 200 με καλύτερη ψύξη (πολύ καλύτερη ψύξη) του northbridge , η απολύστερη δοκιμή είναι ένας ανεμιστήρας να φυσάει την ψύκτρα του northbridge.

Η άλλη (πιο σίγουρη) λύση είναι δίνοντας extra τάση στο northbridge (περισσότερη τάση = περισσότερη θερμότητα = χρειάζεται καλή ψύξη).

Αλλά αν θυμάμαι καλά , η μητρική σου δεν δίνει τέτοια επιλογή.

Οπότε για να δώσεις τάση , θα πρέπει να τροποποιήσεις την μητρική ( you know κολλητήρι; )....

Όσοι πιάνουν τα 200 με την μητρική σου , είτε κάνουν κάτι από τα παραπάνω , είτε έχουν πιο φρέσκο revision της μητρικής (με nforce2 ultra).

Δημοσ.

Ααααα...γκαντεμια!Τεσπα δεν πειραζει....το περιεργο ειναι πως βαζοντας τον επεργαστη σε 200fsb με λιγοτερο multiplier και της μνημες στα 166 το σηκωνει μια χαρα!Και τουμπαλιν.Δλδ οι μνημες στα 200 κα το cpu 13x166.Οταν δουλευουν συγχρονισμενα τρωει το κολλημα.Παραυτα η motherboard λεει στις οδηγιες πως ενω fsb εχει μεχρι 333(στο site ελεγε πως με bios update γινεται υποστυριξη για 400)οι μνημες μπαινουν ddr400 και οχι απλα 400,αλλα δουλεουν και καλα καλυτερα απο τις ddr333 ανεβαζοντας με το dual channel σε μεγαλυτερες επιδοσεις!Ποιος ο λογος ομως αν δεν γινεται με αναλογο cpu?Τεσπα λες να τα εχω ετσι τις μνημες στα 400 και το cpu 333 η να τα βαλω 1:1 και να ''σφηξω'' τα timings των μνημων?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...