Προς το περιεχόμενο

The Hitchhiker's Guide To The Galaxy: The Movie

georgeadams

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βιβλιοπωλείο είναι ο Ελευθερουδάκης με τσιμπημένες τιμές απ όσο ξέρω.

+1 κι απο μένα για την ταινία,την είδα 2 φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα και σκοπέυω να διαβάσω και το βιβλίο

Δημοσ.
Ναι αυτό το κατάλαβα... :-D Παίζει να πάρω και το βιβλίο του (στα αγγλικά) αν το βρώ αν και δεν διαβάζω πολύ, βιβλία...

Προσπάθησα να το διαβάσω , αλλά ήταν πολύ δυσνόητο .

Δημοσ.
Προσπάθησα να το διαβάσω , αλλά ήταν πολύ δυσνόητο .

Aπο λέξεις εννοείς (στα αγγλικά) ή λόγω νοήματος?

@elamnte, έχει λίγο περίεργο χιούμορ είναι η αλήθεια...Αλλά όχι μία μαλακία και μισή!!!!(Η σκηνή με το spoiler δηλαδή που έδωσα παραπάνω δεν σου άρεσε?Εγώ πέθανα στο γέλιο!)

Δημοσ.
Aπο λέξεις εννοείς (στα αγγλικά) ή λόγω νοήματος?

Λέξεις , νόημα , ακόμα και το χιούμορ του μου φάνηκε δύσκολο . Το proficiency λίγο με βοήθησε .

Όταν καταλάβεις τον σαρκασμό όμως , <<λύνεσαι>> στα γέλια . Δεν μπορώ να πιστέψω οτι η μετάφραση στα ελληνικά μπορεί να σου δώσει αυτή την εμπειρία .

Δημοσ.

Εγώ είχα ενδοιασμούς για το αν θα έπρεπε να πάρω το ελληνικό ή το αγγλικό και τελικά τόλμησα το δεύτερο. Απογοητεύτηκα μόνο από το μικρό του μέγεθος. Κατά τα άλλα το βιβλίο είναι απίστευτο. Έχω μεγάλο κόλλημα με το χιούμορ των άγγλων, κι ας λένε ότι είναι κρύοι, οπότε δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τι γέλιο έχω ρίξει μαυτό εδώ. Φυσικά υπάρχουν λέξεις που δεν καταλαβαίνω, και κυρίως αυτές τις παράξενες που έχει φτιάξει ο συγγραφέας, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν καταλαβαίνεις. Οι διάλογοι είναι πολύ κατανοητοί και σε μερικά σημεία απλά ξεκαρδιστικοί. Τώρα έχω φτάσει στο σημείο με τον Μarvin.

-Well, said Trillian, heres something to occupy and keep your mind off things.

-It wont work. I have an exceptionally large mind.

Aν και πρέπει να ομολογήσω οτι στην ταινία δεν γέλασα τόσο όσο έχω γελάσει με το βιβλίο μέχρι εκεί που έχω φτάσει, θα την ξανάβλεπα ευχαρίστως.

Δημοσ.

Είναι από ό,τι φαίνεται αδύνατον να είναι η μεταφορά ενός βιβλίου σε ταινία τόσο καλή όσο το ίδιο το βιβλίο.

Για μένα πάντως, ήταν καταπληκτική και πάρα πολύ μέσα στο κλίμα του βιβλίου, κάτι πολύ σημαντικό πιστεύω...

Έχω διαβάσει και τα πέντε βιβλία στα ελληνικά και τα συνιστώ ανεπιφύλακτα. Δεν χρειάζεται να είστε τρελλοί για αγγλικό χιούμορ για να τα διαβάσετε, ούτε ντε και καλά να πάρετε τα αγγλικά, αν και νομίζω θα βοηθούσε στην εξάσκηση της γλώσσας...

Πάντως εγώ την έχω δει τρεις φορές τουλάχιστον εδώ και δέκα περίπου μέρες που την έχω γράψει...

Μακάρι οι επόμενες να έρθουν γρήγορα και να είναι το ίδιο καλές...

Δημοσ.

Καλά, το είδα και πορώθηκα! Βρήκα και τη σειρά και τη βλ΄ρπω αυτή τη στιγμή και θέλω να αγοράσω και τα βιβλία. Μπορεί κανείς να μου δώσει πλήρη λίστα με όλα τα βιβλία της σειράς;

Δημοσ.

- The restaurant at the end of the universe

- Life, the universe and everything

- So long, and thanks for all the fish

- Mostly Harmless

Παρεμπιπτόντως, την σειρά που την βρήκες. Φυσικά και θα ήθελα πάρα πολύ να την δω!

Δημοσ.
- The restaurant at the end of the universe

- Life' date=' the universe and everything

- So long, and thanks for all the fish

- Mostly Harmless[/quote']Δεν περιέλαβες στη λίστα το 1ο βιβλίο της τριλογίας-σε-5-μέρη:

- The Hitchhiker's Gude to The Galaxy :)

Αν θέλετε να το διαβάσετε στα αγγλικά, σας προτείνω την έκδοση: Douglas Adams - The Ultimate Hitchhiker's Guide που περιέχει όλα μαζί σε ένα βιβλίο και τα πέντε μέρη της τριλογίας (μαζί με μια μικρή bonus ιστορία, την "Young Zaphod Plays It Safe").

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ρε γαμώτο, αυτό το βρετανικό χιούμορ που φαίνεται τελείως ξενέρωτο! Μόλις σταμάτησα την ταινία μετά απο 75 λεπτά προβολής. Δεν αντέχω να δω μέχρι το τέλος. Τέτοια βαρεμάρα σε ταινία, είχε καιρό να μου τύχει. Το σενάριο μου φαίνεται ανύπαρκτο, οι ηθοποιοί άψυχοι τελείως και το χιούμορ..... ποιό χιούμορ;

Ωραία εικόνα, ωραία τα εφέ αλλά κάθε σκηνή μου φαινόταν άσχετη με την προηγούμενη και την επόμενη. Είναι ίσως η μόνη ταινία εδώ και 18μήνες που δεν θα την προσθέσω στην προσωπική μου συλλογή.

Απλά λέω την γνώμη μου, μην παρεξηγηθούμε γιατί διάβασα καλές κριτικές πιο πάνω αλλά και σε περιοδικά. Να φανταστήτε είχα πορωθεί, και περίμενα πως και πως να την βρω στο videoclub.... απογοήτευση..... :-( :-( :-(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...