Προς το περιεχόμενο

The Hitchhiker's Guide To The Galaxy: The Movie

georgeadams

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε paredwse, επέτρεψε μου να συμπληρώσω στο post σου τα direct links για τα .mov (για όσους βαριούνται να περιμένουν να φορτώσει στον browser τους κλπ ;p)

http://bvim-qt.vitalstream.com/HitchhikersGuide/HG2G_Trailer2_0197_0300.mov (Small, 5.5 MB)

http://bvim-qt.vitalstream.com/HitchhikersGuide/HG2G_Trailer2_0197_0750.mov (Medium, 11.7 MB)

http://bvim-qt.vitalstream.com/HitchhikersGuide/HG2G_Trailer2_0197_1500.mov (Large, 26.4 MB)

http://bvim-qt.vitalstream.com/HitchhikersGuide/HG2G_Trailer2_0197_3000.mov (Extra Large, 51.1 MB)

Stavromula Beta! :P

Material Defender 1032

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα απο το trailer.Οι ηθοποιοί δεν με έπεισαν,πολλά εφφέ (ποιός τα χρειάζεται; ) και γενικά νομίζω πως η ταινία έχει προσαρμοστεί στα χαζοαμερικάνικα "κωμικά" επίπεδα(Ακόμα,το 2ο κεφάλι του Ζάφοντ δεν αντέχουν να το δείχνουν συνεχώς; Και ταιριάζει αυτό το ρομπότ στον χαρακτήρα του Μάρβιν; Ντροπή...). Μισό επεισόδειο που έχω δει απο την σειρά του BBC (πρόσφατα μου την έστειλε ο θείος μου και δεν έχω προλάβει ακόμα) και μου φάνηκε αρκετά πιο πιστό στο κλίμα των βιβλίων. Φυσικά,τα παραπάνω είναι εντυπώσεις από ένα δίλεπτο trailer,αλλά... :-?

Δημοσ.
Μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα απο το trailer.Οι ηθοποιοί δεν με έπεισαν,πολλά εφφέ (ποιός τα χρειάζεται; ) και γενικά νομίζω πως η ταινία έχει προσαρμοστεί στα χαζοαμερικάνικα "κωμικά" επίπεδα(Ακόμα,το 2ο κεφάλι του Ζάφοντ δεν αντέχουν να το δείχνουν συνεχώς; Και ταιριάζει αυτό το ρομπότ στον χαρακτήρα του Μάρβιν; Ντροπή...). Μισό επεισόδειο που έχω δει απο την σειρά του BBC (πρόσφατα μου την έστειλε ο θείος μου και δεν έχω προλάβει ακόμα) και μου φάνηκε αρκετά πιο πιστό στο κλίμα των βιβλίων. Φυσικά,τα παραπάνω είναι εντυπώσεις από ένα δίλεπτο trailer,αλλά... :-?

poios xreiazete ta effe?:P einai mia tainia pou afora to diastima:p

to deytero kefali tou zaphod kalos to ekanan etsi. Ena deytero kefali xima sta aristera, monimos cgi ktl, tha htan aisxro

kai o marvin emena mia xara mou fanike

Δημοσ.

Και εμένα μου άρεσε το trailer. Ειδικά ο zaphod μου φάνηκε όλα τα λεφτά! Αλλά κ ο Άρθουρ μου φαίνεται πετυχημένος (ε, δεν τους έδειξε κ πολύ να παίζουν). Πάντως οπτικά μοιάζουν πολλά πράγματα με αυτά που είχα στο μυαλό απο το βιβλίο (η τρίλλιαν, οι βολγκονς). Ε, ο Μάρβιν δεν ήταν έτσι στο μυαλό μου, κ σίγουρα ο Ford δεν ήταν μαύρος, αλλά εντάξει, τι περιμένεις; Είναι δυνατόν να γυρίσει ο άλλος μια ταινία που να είναι ακριβώς ότι φαντάστηκες; Η ταινία δεν είναι η οπτικοποίηση αυτού που έχεις στο κεφάλι σου, αλλά η άποψη του σκηνοθέτη πάνω στο έργο (και μάλιστα όχι μόνο πάνω στο βιβλίο, γιατί το Γυρίστε έχει πολλές παραλλαγές - μπορεί σε κάποια ο Μαρβιν να περιγράφεται έτσι).

Δεν μπορώ να καταλάβω όλους τους φαν των βιβλίων, που πάνε να δουν την κινηματογραφική εκδοχή της ταινίας, περιμένοντας να δουν την ταινία που θα γύριζαν οι ίδιοι. Είναι ολοφάνερο ότι αφου το βιβλίο βγάζει άλλες εικόνες στον καθένα μας, ο σκηνοθέτης θα έχει τη δικιά του.

Βασικά, ποτέ δεν έχω δει να ικανοποιήθηκαν αυτοί οι φαν απο κινηματογραφικές μεταφορές. Κάθε φορά, μπορεί η ταινία να αρέσει σε πολλούς, αλλά οι φαν πάντα ξενερώνουν. Εννοείται ότι ο κινηματογράφος έχει πιο περιορισμένα μέσα από ένα βιβλίο. Δεν σου διεγείρει τη φαντασία, σου δίνει κονσέρβα το αποτέλεσμα. Πρέπει να το περιμένεις αυτο...

Δημοσ.

Θυσιάζονται/απλοποιούνται αρκετά χαρακτηριστικά του έργου (βιβλίο) υπέρ της εμπορικής επιτυχίας (άλλωστε,πρακτικά μάλλον θα ήταν αδύνατο να μη γίνει κάτι τέτοιο), ιδιαίτερα εάν η παραγωγή επιλέξει κάποιον άσημο σκηνοθέτη για να τον κατευθύνει ευκολότερα προς την παραπάνω γραμμή. Δεν λέω, το κατανοώ, απλά δεν μ'αρέσει. :)

Κάθε φορά, μπορεί η ταινία να αρέσει σε πολλούς, αλλά οι φαν πάντα ξενερώνουν.

Μάλλον δεν θα έχουν διαβάσει το αντίστοιχο βιβλίο (οι περισσότεροι από τους πολλούς). :razz:

Δημοσ.

Βασικά, όσον αφορά το "Μάλλον δεν θα έχουν διαβάσει το βιβλίο", ακριβώς αυτό είναι το κοινό που τους αρέσει η ταινία. Παράδειγμα ο Αρχοντας των δαχτυλιδιών, που όποιον ρώτησα κ το είχε διαβάσει δεν του άρεσε (νομίζω με μια εξαίρεση; ), και σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι ξετρελάθηκαν (εγω δεν το είδα γιατι θέλω να διαβάσω τα βιβλία, και έχοντας διαβάσει το Σιλμαρίλλιον καταλαβαίνω ότι η μαγεία του βιβλίου είναι ότι σου τροφοδοτεί τη φαντασία για να φτιάξεις καταπληκτικές εικόνες. Αν τις έχεις δει, αναπόφευκτα θα σου μπλοκάρει τη φαντασία (ήδη δηλαδή, ανυσηχώ ότι τους πρωταγωνιστές θα τους φαντάζομαι με τα πρόσωπα των ηρώων της ταινίας, κάτι που δεν με πειράζει με τον Γκάνταλφ γιατί λατρεύω τον Ιαν ΜcKellen, αλλά με το Φρόντο; ).

Τέλος πάντων, για μένα θα έπρεπε (ή καλύτερα θα πρέπει γιατί δεν την έχουμε δει κιόλας την ταινία, μπορεί να είναι έτσι), να βασιστεί η ταινία πιο πολύ στο κείμενο κ (προφανώς) τους ηθοποιούς που θα το πούνε. Πάντως δεν μου έδωσε την αίσθηση το τρέιλερ ότι επικεντρώνεται στα εφφέ. Θα μπορούσαν να βάλουν πολύ περισσότερα. Μάλλον δεν είχαν.

Αυτό που με ανησυχεί βασικά, είναι το εξης τυπικό που έχει η δυτική κινηματογραφική κουλτούρα, το ότι θεωρεί ότι μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο. Δηλαδή, θεωρούν ότι καταλαβαίνουν για παράδειγμα τι έκανε καταπληκτικό κ αγαπητό σε τόσο κόσμο τον Αρχοντα ή το Χαρυ Πότερ ή το Γυρίστε το γαλαξία, κ προσπαθούνε να το "βελτιώσουν" βγάζοντας τα στοιχεία εκείνα που μπορεί τελικά να ήταν αυτά που το έκαναν αυτό που είναι.

Το τι είναι αυτό που κάνει κάτι να έχει ανταπόκριση σε τόσο κόσμο είναι κάτι που δεν το ξέρει κανείς. Ούτε ο ίδιος ο δημιουργός του. Αυτή είναι άλλωστε η μαγεία της τέχνης, το ότι δηλαδή μέσα από έργα, οι άνθρωποι επικοινωνούν σε διάφορες μορφές κ ανακαλύπτουν τον εαυτό τους (όχι μόνο οι ακροατές αλλα κυρίως οι δημιουργοί).

Δυστυχώς σήμερα η αντίληψη είναι "ναι άλλα άμα βάλουμε κ ένα love story που έχει ανταπόκριση, δεν θα γίνει καλύτερο;". Κι όμως, κατα πάσα πιθανότητα όχι. Για μαγικούς λόγους. Ή καλύτερα, για λόγους που δεν μπορεί να αντιληφθεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Όπως είπε κ ένας κάποιος, είναι κάτι γραμμένο στην ψυχη του κόσμου.

Τέλος πάντων, είδομεν...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Στις 26 Απριλίου κυκλοφορεί η ταινία στους κινηματογράφους. http://hitchhikers.movies.go.com/

Παλιώτερα, γύρω στις αρχές του '80 είχε κυκλοφορήσει άλλη μια ίδια ταινία. Μήπως ξέρει κανένας αν νοικιάζεται σε κάποιο βιντεοκλαμπ; Οποιαδήποτε πληροφορία δεκτή.

Δημοσ.

Μάλλον εννοείς τη σειρά που γύρισε το BBC σε 6 επεισόδια. Δεν νομίζω να κυκλοφορεί...

Δημοσ.

Το trailer προσωπικά με ξενέρωσε. Σε βαθμό που αν και δεν μου αρέσει να στρουθοκαμηλίζω, δεν προτίθεμαι να δω την ταινία. Προτιμώ να κρατήσω την εικόνα των βιβλίων. Που τα διαβάζω ξανά και ξανά εδώ και χρόνια.

H τριλογία των....5 βιβλίων είναι ένα πραγματικό αριστούργημα και είναι η καλύτερη απόδειξη πως η φιλοσοφία μπορεί να γραφτεί με τρόπο που δεν σε κάνει να χασμιουριέσαι αλλά ξυπνάει το μυαλό με τον καλύτερο τρόπο.

Και μιας και άλλοι φίλοι μνημόνευσαν σκηνές και ατάκες, μία από αυτές που εμένα μου έχουν μείνει είναι η απίστευτη περιγραφή όπου οδεύουν προς το μέρος όπου ο Θεός έγραψε με πύρινα γράμματα σε πέτρινες πλάκες, τα τελευταία του λόγια προς την ανθρωπότητα: We apologise for the inconvenience.

Αυτά. Και Don't Panic παιδιά....

• Super Moderators
Δημοσ.
Μάλλον εννοείς τη σειρά που γύρισε το BBC σε 6 επεισόδια. Δεν νομίζω να κυκλοφορεί...

Κυκλοφορεί σε DVD Region 2 χωρίς ελληνικούς υπότιτλους.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Χθες την ειδα και μου αρεσε αρκετα.

Πολυ γελιο, ειδικα αν σου αρεσει το αγγλικο humor.

Επιτελους κατι διαφορετικο απο τις αμερικανιες - κωμωδιες που μας "ταϊζουν" σχεδον αποκλειστικα.

Δημοσ.

Eixe poly plaka,eidika o Marvin to neurotiko robot kai emoiaze genika para poly me Monty Pythons.Entoutois opoios den goustarei i den exei synithisei to aggliko stylaki sourealistikis kwmwdias kalo tha itan na to apofygei.Oi ypoloipoi tha to euxaristithoun arketa.

Δημοσ.

Την έχω δει κι εγώ. Μου άρεσε αρκετά αν και, έχοντας διαβάσει τα βιβλία, περίμενα κάτι παραπάνω.

Αυτό είναι νομίζω και το "πρόβλημα" της ταινίας: στους "γνωρίζοντες" την ιστορία από τα βιβλία μπορεί να φανεί λίγη, ενώ οι υπόλοιποι δύσκολα θα την καταλάβουν πλήρως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...