Προς το περιεχόμενο

Φιλικη ενημερωση προς οσους θελουν να μειωσουν το θορυβο...

kj

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το ηχομονωτικό δουλεύει όταν απομονώσεις πλήρως την πηγή του θορύβου με το εξωτερικό περιβάλλον. όταν η πηγή του θορύβου είναι ο ανεμιστήρας τότε δεν είναι δυνατόν να τον απομονώσεις απο το εξωτερικό περιβάλλον... και άν το κάνεις απλά πάυεις την ροή του αέρα απ' έξω προς τα μέσα.

πρακτικά σκέψου το εξής: εάν μπορείς να δείς την πηγή του θορύβου, σε βλέπει και αυτή... :)

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Προσωπικά θέλω ηχομόνωση για τους παρκάτω λόγους:

1) Μείωση της βαβούρας ενός SCSI της IBM που σε τακτά χρονικά διαστήματα αν δεν χρησιμοποιείτε ακούγετε να "σκούζει"

2) Πέρυσι που ήμουν Αγγλία, ένας 120άρης PATA της IBM (πάλι) μου έσπαγε τα νεύρα όλη την ημέρα, ενώ με ένα συνδιασμό ηχομονωτικών υλικών (σε ένα πακέτο από το quitepc.co.uk) κατάφερα να τον βουλώσω εντελός χωρίς να πάθει κάτι. Γενικότερα και το όλο σύστημα έγινε πολλύ πιο ήσυχο.

3) Τον υπολογιστή των έχω σε μια απόσταση ενός μέτρου και κάτι από το κεφάλι όταν κοιμάμαι οπότε και με ενοχλέι κάθε φασαρία που κάνει. Ειδικά για το βράδυ, μέχρι και τον θόρυβο του UPS πιάνω.

- Το απλό κοινό ρικοφόν (αγορασμένο από 2 διαφορετικά καταστήματα στην Θεσσαλονίκη) δεν με ικανοποίησε όπως το πακέτο από Αγγλία και για αρκετό καιρό υπήρχε μια περίεργη μυρωδιά, αρκετά ενοχλητική.

=> Το κατάστημα που είχε όλα τα μεγέθη ήταν το Τεκτο http://www.tekto.gr. Από εκεί αγόρασα Akustic Foam 20mm στα 9ευρώ και 30mm στα 12ευρώ.

- Τέλος, το κακό με την Ελλάδα είναι πως αν το καλοκαίρι δεν έχεις κλειματιστικό, οι θερμοκρασίες ανεβένουν αρκετά.

Δημοσ.

Εγώ πάλι αγόρασα ηχομονωτικά της Acasa,με 15 υερώ τελική που είναι και πολύ λεπτά.Αγόρασα και ένα panel για 4 ανεμηστήρες και πλέον το pc είναι πολύ ήσυχο.

Οι θερμοκρασίες ανέβηκαν ελάχιστα τωρα που αρχίζει να κανει και κρύο.

Το καλοκαίρι με τον καύσωνα τα βάζω όλα στα 12 volt πάλι και μια χαρα.... :D

Δημοσ.

Υπάρχει βέβαια και μια ακόμα λύση, αλλά νομίζω δεν θα αρέσει και πολύ και ίσως να θεωρηθεί off topic...

Παντρευτείτε...

Η γυναίκα σας δε θα σας αφήσει ποτέ να έχετε το PC στο υπνοδωμάτιο...

Έτσι λύνετε το πρόβλημα (το είχα κι εγώ πριν παντρευτώ) με τον θόρυβο του PC αλλά ξεκινάει ένα άλλο μεγαλύτερο με τον θόρυβο της συζύγου που φωνάζει λόγω των πολλών ωρών μπροστά του...

Διαλέγετε... :wink:

Δημοσ.

Egw pantos epeidi mou espage ta nevra o thoryvos exw valei 4 athoryva 8cm fans pou leitourgoun sta 7v kai allo ena 9cm pou exei to Thermalright kai exw vrei thn ysixia mou, episis otan argotera eixa parei thn 9800pro pou espage ta nevra to anemistiraki ths afou htan to mono pou akougotan apo to olo systhma kai piga kai pira to VGA Artcic cooling silencer kai xanahrtha sta isia mou :D

Episis kalo einai kata kairous na katharizontai ta anemistirakia apo thn skonh

Δημοσ.

re paidia egw exw mia 5700 ultra kai to anemistiraki tis kanei pio poli thorybo kai apo ta 2 case fans kai apo to psu kai apo to volcano 12 stis 4200rpm.Kai na fantasteite oti einai poli mikro...Mporw na kanw kati gia auto?

Δημοσ.

bgalto kai pigene sto checkmate na pareis ena tis thermantlake pou tha sou protinoun.tha sou bgalei tin panagia mexri na to baleis alla axizei ton kopo

Δημοσ.

Εγώ έχω βάλει το ZALMAN reserator... Έχω ανεμιστηρακι 8ρι PANFAFLO και ψάχνω fanless τροφοδοτικό...

Και θέλω να βάλω ηχομωνοτικά, αυτά που είναι σαν αυγουλοθήκες τα τοποθετώ από μέσα;;; Αν βάλω και από μέσα και απ' έξω;;

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές ισχύουν διάφορα που ήδη έχουν γραφτεί:

* Αν το ηχομονωτικό δεν είναι χοντρό, πολύ δύσκολα θα καταφέρει να "δουλέψει". Στην ουσία το ηχομονωτικό δεν "απορροφά" τον ήχο, απλά τον αντανακλά με τρόπο τέτοιο που τελικά τον αποδυναμώνει και τον διασπά. Για να γίνει πιο κατανοητό, είναι το αντίστοιχο που κάνουν τα Stealth αεροπλάνα στο σήμα των radar :shock:

Πέρα από αστεία, όσο πιο "επίπεδο" και λεπτό είναι το ηχομονωτικό, τόσο το χειρότερο. Οι "αυγοθήκες" κτλ σχήματα είναι τα πιο αποτελεσματικά, με τις "πυραμίδες/αυγοθήκες" να είναι και οι καλύτερες. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για τουλάχιστον 2.5~3cm οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε clearance στο κουτί.

* Καλό είναι να ντύσουμε όλες τις λαμαρίνες του κουτιού, καθώς και να πληρώσουμε το κενό μεταξύ της πρόσοψης και του σκελετού. Εκεί δεν χρειάζεται "ειδικό" μονωτικό. Προσοχή έτσι ώστε να μην περιορίσουμε δραματικά το airflow.

* Συμφωνώ στο ότι αν δεν "κόψεις" τους ανεμιστήρες πολύ δύσκολα θα πετύχεις αθόρυβη λειτουργία. Ένα DIY LM317T voltage controller ή κάποιος ρυθμιστής της αγοράς θα μας βοηθήσει. Ακόμα-ακόμα και το να πειράξουμε την συνδεσμολογία ώστε να έχουμε 7V τροφοδοσία.

* Τα aftermarket coolers μεγάλου μεγέθους ψήκτρα/μικρός θόρυβος ανεμιστήρα είναι αρκετά και ξεκινάνε από τα €20 περίπου. Εγώ έχω ένα VGA silincer της Arctic-Cooling (κάτω από €20 στο HAC νομίζω) στην ATI 9700 Pro μου και είμαι happy.

* Όταν τα κόψεις όλα τα V και βάλεις όλα τα μονωτικά, πάλι μπορεί να σε πρίζουν οι HDD...αν θέλει το αυτί να ακούει, θα ακούει!

Δημοσ.
Υπάρχει βέβαια και μια ακόμα λύση' date=' αλλά νομίζω δεν θα αρέσει και πολύ και ίσως να θεωρηθεί off topic...

Παντρευτείτε...

Η γυναίκα σας δε θα σας αφήσει ποτέ να έχετε το PC στο υπνοδωμάτιο...

Έτσι λύνετε το πρόβλημα (το είχα κι εγώ πριν παντρευτώ) με τον θόρυβο του PC αλλά ξεκινάει ένα άλλο μεγαλύτερο με τον θόρυβο της συζύγου που φωνάζει λόγω των πολλών ωρών μπροστά του...

Διαλέγετε... :wink:[/quote']

:lol: :lol: :lol: :mrgreen: Καλοοοοοοοοοοοοοοο!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...