rufianos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2004 META APO BIOS UPDATE SE GA-7N400PRO2 (ETSI GRAFEI TO KOUTI THS MHTRIKHS KAI ETSI THN EIDE TO PROGRAM THS GIGABYTE) TO PC MOU EPAPSE NA LEITOURGEI KANONIKA! DOKIMASA NA KANW INSTALL PALI TO LEITOURGIKO STON SATA DISKO KAI SAN APOTELESMA O DISKOS APO FAT32 EGINE RAW! META APO PSAXIMO STO INSOMNIA KAI SE ALLA SITE KATHWS KAI ME MIA SYGKRISH ME MIA IDIA MHTRIKH POU EPESE STA XERIA MOU ANAKALYPSA OTI TO PROVLHMA HTAN TO LATHOS BIOS POU EIXE MPEI (KAI STA DYO CHIPS TOU DUAL BIOS)! TO MOTHERBOARD HTAN REVISION2 ME TO MONO STOIXEIO POU NA TO DEIXNEI,KATW APO TIS PCI ENA "REV.2". TO MOTHERBOARD GYRISE STO E-SHOP APO OPOU TO EIXA PAREI (KAI APO EKEI STHN ANTIPROSWPEIA) APO OPOU EMATHA OTI GYRNAEI PISW EKTOS EGGYHSHS LOGW KAMENOU NORTHBRIDGE! YPARXEI TETOIA PERIPTWSH ME LATHOS BIOS UPDATE APO TO @BIOS THS GIGABYTE NA KAEI TO NORTHBRIDGE KAI NA VGEI EKTOS EGGYHSHS TO MOTHERBOARD? OXI TIPOTE ALLO ALLA EKTOS TOU OTI EIMAI 3 EVDOMADES ME DANEIKO HARDWARE PREPEI NA TA SKASW KAI GIA NEO MOTHERBOARD!ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΚΑΜΕΝΟ CHIP ΕΙΝΑΙ Ο SATA CONTROLLER
georgeadams Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2004 Εγώ πάντως δεν έχω ξανακούσει να καίγεται το Northbridge λόγω λάθος BIOS. Όταν τους το έστειλες πίσω, τους είπες πως έγινε λάθος flash-άρισμα ή πως απλώς δεν ανάβει? Αν τους το είπες, μπορεί να προφασίζονται ως δικαιολογία πως φταίει αυτό για το καμμένο northbridge. Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, το λάθος φλασάρισμα από το χρήστη είναι κάτι που δεν καλύπτεται από την εγγύηση οπότε θα μπορούσαν κάλλιστα να αρνηθούν την επισκευή από την αρχή (τι φταίει η Gigabyte αν ο χρήστης πήγε και έβαλε λάθος BIOS και στα 2 chip του DualBIOS). Άλλο όμως αυτό και άλλο να σου λένε πως κάηκε το Northbridge... Υ.Γ. Προσπάθησε να μην χρησιμοποιείς ΜΟΝΟ κεφαλαία γράμματα στα μυνήματά σου. Εκτός από κουραστικό στο διάβασμα, θεωρήται και αγενές (συνήθως βάζουμε κεφαλαία μόνο όταν φωνάζουμε ή είμαστε θυμωμένοι με κάποιον
Dark_son20 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2004 mporeis na psakseis na vreis kana bios Savior kai na deis an to mixanaki doulevei ok kai fteei mono to bios emena pantos meta apo ena lathos FLASH se mia msi (kopike stin mesi....stin asus alazw fores tin mera gia na alakso boot screen pote den exei kopei....kakia i ora pou lene...den itan kai diko mou...) mou tin alaksane...(oxi oti eipa oti ekana flash ) alla i MSI exei na paragileis kai mono to bios chip se periptosi tetiou prob psakse genika...iparxoun liseis...malon ekei varethikan na tin doun....e kai tha ipan den pa na einai...afou den anavei vazoume ena kameno....
rufianos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2004 Περιμενω να μου φερει το mobo η courrier αυριο με το καλο και μετα θα βγαλω καλυτερα συμπερασματα! Εχω αυτη την στιγμη το ιδιο ακριβως μοντελο motherboard αγορασμενο ακριβως απο το ιδιο καταστημα και κατα ενα ποσοστο ειναι διαφορετικα!!!!!!!!! Μαλλον στην συγκεκριμενη αντιπροσωπεια πρεπει να πας το προιον δυο φορες για να φτιαχτει! Ειχα παει το μονιτορ,πληρωσα για αμεσο service,μου αλλαξαν μια πλακετα αλλα δεν δουλευε και παλι ενω με διαβεβαιωσαν οτι ηταν μια χαρα! Εκανα αλλα 300 χιλιομετρα τελικα για να το φτιαξουν και εχασα αλλη μια μερα! Επειδη δεν ειμαι καλος σε τετοια θεματα τι ειναι το bios Savior?
theglassicon Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2004 Πρόγραμμα ανάκτησης BIOS,υποθέτω ότι ένα google θα σε βοηθήσει
Gabriel Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2004 Δεν υπάρχει περίπτωση να καεί το Nbridge με bios Update... To κακό είναι ότι η μητρική πρέπει να έχει κολλημένα τα bios με κολλητήρι και όχι με βάση...
Dark_son20 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2004 bios savior einai kartoula pou fortonei to bios apo to diko tis chipaki kai meta flashareis ksana to kanoniko sou
rufianos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2004 Η αναφορα επισκευης τελικα αναφερει: καμενο chip scontroller λογω κακης χρησης η' διαχειρισης!
Dark_son20 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2004 rufianos eisai pantos gademis :/ exw skisei ta mobo...kai panta mou ta alazoun...kai se faseis pou sigoura den isxiei i eggisi ama kserane ti tous ekana tha me dernan kiolas
StavrosD Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2004 Η Gigabyte έχει σε όλες τις Μ/Β dual bios. Αν χαλάσει το ένα, φορτώνει από το εφεδρικό. Διάβασε στο εγχειρίδιο τις λεπτομέρειες. Ιδιαίτερα στις Gigabyte, η αναβάθμιση του BIOS πρέπει να καλύπτεται από την εγγύηση, γιατί αν κάτι δεν πάει καλά στην αναβάθμιση και κολλήσει, μετά το πρώτο restart πρέπει να λειτουργήσει το εφεδρικό BIOS. Και στα δύο chip είναι δύσκολο να γίνει ταυτόχρονα αναβάθμιση. Πρέπει γίνει αναβάθμιση στο ένα, να αγνοήσει ο χρήστης το μήνυμα λάθους, να ενεργοποιήσει το εφεδρικό και να ξανακάνει αναβάθμιση. Κοινώς, αν δεν λειτουργήσει το DualBios τότε ήταν ελαττωματικό, οπότε δικαιούται αλλαγή η Μ/Β. Σωστά;
georgeadams Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2004 ANAKALYPSA OTI TO PROVLHMA HTAN TO LATHOS BIOS POU EIXE MPEI (KAI STA DYO CHIPS TOU DUAL BIOS)! Αφού λέει πως έκανε update και στα 2 chip...
StavrosD Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2004 georgeadams, Μα δεν έχει επιλογή για ταυτόχρονη αναβάθμιση και στα 2 BIOS. Τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει από τα χέρια μου 3 Gigabyte, και μου έχει τύχει να περάσω λάθος BIOS. Απλά μου έβγαλε μετά το restart checksum error, με ενημέρωσε ότι φόρτωσε το εφεδρικό και αυτό ήταν. Για να αναβαθμιστεί και το δεύτερο τσιπ, πρέπει να ΑΓΝΟΗΣΕΙ κάποιος το ΜΗΝΥΜΑ ΛΑΘΟΥΣ. rufianos Δοκίμασες να βγάλεις τον υπολογιστή από το ρεύμα,να πατήσεις το ΟΝ για να αποφορτιστεί το τροφοδοτικό και να βγάλεις την μπαταρία για τουλάχιστον 10 δεπτερόλεπτα; Έτσι γίνεται σίγουρα reset στις ρυθμίσεις του BIOS. Ίσως να βοηθήσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.