Προς το περιεχόμενο

Βάση δεδομένων και αναγνώριση κλήσης??

Dangelo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα...

Ισως είναι λίγο κουλό αυτό που θα ρωτήσω... αλλά, please, λίγη κατανόηση.

Εχω μια βάση δεδομένων, στην οποία έχω καταχωρήσει π.χ 1000 πελάτες, με πρωτεύον κλειδί το τηλέφωνό τους.

Θέλω, αν γίνεται, να συνδέσω κάποια συσκευή αναγνώρισης κλήσης στο PC, και να επιλέξει αυτόματα τον πελάτη στη βάση δεδομένων απο τον αριθμό του τηλεφώνου του...

Είναι λίγο κουλό, δεν το σκέφτηκα εγώ, με ρωτήσαν αν γίνεται... :? :?

Ευχαριστώ....

Δημοσ.

Ουσιαστικά θα πρέπει να γίνει αναγνώρισης της κλήσης από το πρόγραμμά σου και στη συνέχεια να φορτώσει τα στοιχεία της αντίστοιχης εγγραφής .

Αυτό μπορεί να γίνει και χωρίς συσκευή αναγνώρισης κλήσης καθώς αν δεν απατώμαι κάποια modem έχουν την δυνατότητα να εμφανίζουν τον αριθμό του καλούντος . Το θέμα βέβαια που προκύπτει είναι το πως θα πάρεις αυτό τον αριθμό από το modem σου . Αν γίνει αυτό μετά τελειώσες . Θές μόνο ένα query ...

Ενδιαφέρον θέμα πάντως ... :)

Δημοσ.

Ναι είναι αρκετά ενδιαφέρον, αν και δεν βλέπω σε τι εξυπηρετεί τον χρήστη μιας βάσης δεδομένων με 1000 πελάτες... Στην δουλειά μου έχουμε 5500 εγγραφές στο πελατολόγιο... και κανουμε την κλασική αναζήτηση (3-4sec...) πολύ μανούρα για λίγο κέρδος....

Τώρα, αν μπορούσε ο πελάτης να στείλει και την παραγγελία του στη βάση και να καταχωρηθεί αυτόματα... τότε ναι, αλλα έχω την εντύπωση πως αν εξαλιφθεί το πρόβλημα της αναγνώρισης του πελάτη, μετά αυτό γίνεται σχετικά έυκολα, αν και οι πελάτες έχουν το ανάλογο software...

Δημοσ.

To MS Outlook

exei afti tin dinatotita apo tis epafes na kaleseis.

Ean exeis ISDN kai TA afto ginetai akoma pio efkolo...

Ean i vasi dedomenwn sou einai se acces kai afto ginetai.Akoma pio aneta ean exeis kai WinXp

Δημοσ.

Δεν θέλω να καλέσω κάποιον πελάτη... θέλω απλά να φαίνεται ποιος με πήρε τηλέφωνο, δηλαδή, μόλις χτυπήσει το τηλ, να τρέχει η βάση ένα ερώτημα, και να μου βγάζει ποιος πελάτης είναι...

Αυτά...

Δημοσ.

Βασικά με ένα Modem που υποστιρίζει Caller ID είναι πολύ απλό, ειδικά αν υποστηρίζει και TAPI τότε με ένα πολύ μικρό προγραμματάκι θα παίξει, αν δεν υποστηρίζει TAPI τότε το νούμερο μπορείς να το πάρεις αν συνδεθείς με το modem μέσω COM Port και διαβάσεις το String ανάμεσα στο 1 & 2ο ring... .

Δημοσ.

μπορώ να σου στείλω σε delphi κώδικα για να βρεις το Caller ID αν δεν έχεις TAPI. Και μάλιστα, τρέχει και ένα query σε μία βάση, ήταν ένα project για ένα μάθημα... Αν το MODEM παίζει με TAPI τότε είναι πολύ απλά τα πράγματα.

Αν θες στείλε μου μερικές πληροφορίες για το Modem (Internal - External - USB - COM etc) να σου πω τι ακριβώς να κάνεις ...

Δημοσ.

Yparxei lisi

1. Veveosoy oti to modem soy iposthrizei anagnorish klhshs

2. katevase to IDentify! Lite poy einai kai dorean

3. egkatesthse to

4 metetrepse th vash dedomenon soy se "csv" sto excel

5. eisigage thn sto programma

6. kai eisai etoimos

ayto einai to programma

1.jpg

ayto einai to parathiraki thn ora poy kapoios kalei

2.jpg

tha to vreis http://www.imptec.com/[/

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...