Προς το περιεχόμενο

6800nu info

bonmaker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Είναι μια 6800nu καλύτερη από μια 9800xt?

Ποια υλοποίησή της μπορεί με επιτυχία να γίνει softmodded?

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το ξεκλείδωμα θα πετύχει και ότι δεν θα υπάρχουν παρενέργειες. Αυτό είναι ένα ρίσκο που αν θέλεις το παίρνεις και αν πετύχει, πέτυχε.

Οι απλές 6800nonUltra στοιχίζουν περίπου ~320-370 ευρώ. Αν λίγο περισσότερο κόστος δεν σου δημιουργεί πρόβλημα τότε συνιστώ αυτήν εδώ:

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=872&Nav_Section_Id=20&Catalog_Id=1&Product_Id=214728&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Ξέρω ότι είναι σχεδόν 400 με το ΦΠΑ, αλλά έχει 3 χρόνια εγγύηση που είναι σημαντικό προτέρημα σε περίπτωση μελλοντικής μεταπώλησης, είναι χρονισμένη στα 350 και έχει 256ΜΒ GDDR3@1000MHz. Aν εδώ καταφέρεις να ξεκλειδώσεις τις επιπλέον μονάδες αποκτάς αυτόματα μια 6800GT, που είναι ακριβότερη από 400 ευρώ και με συντηρητικό υπερχρονισμό το να φτάσεις σχεδόν τα επίπεδα μιας 6800Ultra θα είναι παιχνιδάκι.

Φυσικά πάντα αν θέλεις να πάρεις το ρίσκο, γιατί εγγύηση δεν υπάρχει ότι θα τα καταφέρεις. Αν δεν πετύχει θα σου μείνει μια κάρτα που στοίχισε παραπάνω από μια απλή 6800 θα έχει όμως την τριπλάσια διάρκεια εγγύησης και την διπλάσια μνήμη.

Για όσους μπορούν να διαθέσουν 400 ευρώ την συνιστώ ανεπιφύλακτα :wink:

Δημοσ.

Ailuros είναι 470 με φπα, 393 χωρίς.

τα 350 που θα δώσω για μια άλλη υλοποίηση είναι αρκετά λιγότερα και είναι και πάλι αρκετά για μένα..αλλά μέχρι εκεί μπορώ να το τραβήξω!πιστεύεις οτι αξίζει τα λεφτά της ή έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο σε αυτά τα επίπεδα?

πιστεύεις οτι πρέπει να περιμένω και την 6600GT ή την Χ700ΧΤ?

Δημοσ.

Oooooops ναι έχεις δίκιο...μπερδεύτηκα με το Ιnfoshop που σύγκρινα τιμές και εκεί έχει στήλη με τιμές + ΦΠΑ. 470 είναι υπερβολικά πολλά το αποσύρω.

Εξαρτάται πάντα από τις ανάγκες σου. Οι ανάγκες αυτές περιλαμβάνουν αν πραγματικά τώρα χρειάζεσαι αναβάθμιση ή μπορείς να περιμένεις και με τι ακριβώς ρυθμίσεις/αναλύσεις παίζεις γενικά.

Για μένα ο χρήστης πρέπει να αναβαθμίζει όταν νιώθει ότι το χρειάζεται, γιατί αν είναι να περιμένεις, μόλις τον Νοέμβριο ακολουθεί νέο ρεύμα ανακοινώσεων και από τις 2 εταιρίες φαντάζομαι και ίσως να καταλήξεις να περιμένεις την μία εκδοχή πίσω από την άλλη.

Η 9800ΧΤ έχει διπλή μνήμη, αλλά και διπλή κατανάλωση ενέργειας από μια απλή 6800. Μόνο για την διπλή μνήμη εγώ προσωπικά θα επέλεγα την 9800, αν και η 6800 είχε 256 δεν θα το συζητούσα.

Αν τώρα αντέχεις να περιμένεις ο Νοέμβριος επιφυλάσσει ΝV41/R423, όπου θα υπάρχουν και μοντέλα με 256 μνήμη. Τουλάχιστον για την πρώτη ακούγεται προτεινόμενη τιμή στα 300$. Σε τι τιμή θα καταλήξουν στα ράφια εδώ και μάλλον αρχές του 2005 δεν μπορώ να προδικάσω. Η προτεινόμενη τιμή πάντως για την 6800 πριν την κυκλοφορία της ήταν στα ίδια επίπεδα. Εδώ όμως δεν θα υπάρχουν κλειδωμένες μονάδες....

Δημοσ.

Ξέχασα....ο χρόνος μου είναι συνήθως πολύ περιορισμένος και δύσκολα μπορώ να προβλέψω πότε θα έχω τελειώσει. Ετοιμάζω τρισέλιδο υστερόγραφο για το 6800 review μου που θα αναλύει μεταξύ άλλων και το ξεκλείδωμα των μονάδων και τα ανάλογα αποτελέσματα. Με λίγη τύχη θα έχει δημοσιευτεί σε καμιά 10-αριά μέρες, εξαρτάται και από τον διαχειριστή της σελίδας πόσο γρήγορα θα μπορέσει να τα ανεβάσει.

'Οταν έρθει η ώρα θα σας ειδοποιήσω.

Δημοσ.

Θέλω μια κάρτα γραφικών που ναι μεν θα παίζει όλα τα τωρινά παιχνίδια πολύ καλά (αφού πιστεύω το να πάρω καινούρια κάρτα και να μην μπορώ να παίξω πχ. DOOM 3 σε υψηλά επίπεδα δεν λέει) αλλά σε βάθος χρόνου δεν με ενδιαφέρουν τόσο τα FPS που έχουν και τις υψηλότερες απαιτήσεις, όσο strategy, rpg's και άλλα πιο "ελαφριά" παιχνίδια (να ξερές μόνο πόσες ώρες τρώω στο cm)

Αν μπορούσες να μου προτείνεις ποια είναι κατά τη γνώμη σου η κάρτα με την καλύτερη σχέση απόδοσης/χρόνου ζωής για τις ανάγκες αυτές σε συνάρτηση πάντα και με την τιμή.

Δημοσ.

Αν μπεις στο tripακι "θελω να παιζω ολα τα παιχνιδια με καλες αναλυσεις" δεν προκειται ποτε να ικανοποιηθεις.Δεν ξερω τι καρτα εχεις τωρα αλλα οποια κ να παρεις τα παιχνιδια θα αυξανουν τις απαιτησεις τους με εκθετικο ρυθμο.Επειδη κ εγω ημουν ετσι,το εκοψα κ ημουν με μια GF2 MX 400 μεχρι τωρα η οποια,ενταξει δεν ειναι για να τραβας αναλυσεις,αλλα την δουλεια της την εκανε.Κ μολις τωρα αποφασισα να παρω καινουρια κ λεω να σκασω 150-200 ευρω κ να παρω καποια που να υποστηριζει απλα τις καινουριες τεχνολογιες φωτισμου.Τωρα αν δεν παιζει κ Doom 4 δεν θα πεθανω.Τεσπα επειδη παρασυρθηκα,αυτο που θελω να πω ειναι οτι να δωσω 320-370 euro κ να μην παρω ultra,pro η xt μοντελο ειναι πολλα για καρτα γραφικων.Δεν ξερω αν εχεις την πολυτελεια να περιμενεις για να πεσουν οι τιμες.

Εγω παντως σκεφτομαι να χτυπησω σε κανα μηνα μια 9800 pro.Φιλικα παντα.

Υ.Γ. Θυμαμαι κατι για 9800se σε 9800pro λογω μαζικης παραγωγης πυρηνα.Ισως οταν κυκλοφορισει το αντιστοιχο Χ800se να γινεται το αντιστοιχο.

Τα σεβη μου.

Δημοσ.
Θέλω μια κάρτα γραφικών που ναι μεν θα παίζει όλα τα τωρινά παιχνίδια πολύ καλά (αφού πιστεύω το να πάρω καινούρια κάρτα και να μην μπορώ να παίξω πχ. DOOM 3 σε υψηλά επίπεδα δεν λέει) αλλά σε βάθος χρόνου δεν με ενδιαφέρουν τόσο τα FPS που έχουν και τις υψηλότερες απαιτήσεις' date=' όσο strategy, rpg's και άλλα πιο "ελαφριά" παιχνίδια (να ξερές μόνο πόσες ώρες τρώω στο cm)

Αν μπορούσες να μου προτείνεις ποια είναι κατά τη γνώμη σου η κάρτα με την καλύτερη σχέση απόδοσης/χρόνου ζωής για τις ανάγκες αυτές σε συνάρτηση πάντα και με την τιμή.[/quote']

Για τα παιχνίδια που μου λες, δεν χρειάζεται κάρτα με ιδιαίτερα ψηλές δυνατότητες. Η αλήθεια είναι ότι η 6800 παίζει αρκετά καλύτερα στο Doom3, δεν παύει όμως όντως να είναι μόνο ένα παιχνίδι προς το παρών.

Υπάρχουν αμέτρητα άρθρα όπως αυτό στο δίκτυο:

http://www.techreport.com/reviews/2004q3/geforce-6600gt/index.x?pg=1

Διάβασέ το ή και περισσότερα και προσάρμοσέ το σε αυτό που πραγματικά σου χρειάζεται.

Αν μπεις στο tripακι "θελω να παιζω ολα τα παιχνιδια με καλες αναλυσεις" δεν προκειται ποτε να ικανοποιηθεις.

Πικρή αλήθεια, αλλά ο εθισμός εδώ στην ταχύτητα είναι πολύ πιο ακίνδυνος παρά οπουδήποτε αλλού :wink:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...