TheBus Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2004 Πρόσφατα μου χάλασε το ένα από τα δυο ηχεία. Μιλάμε για ηχεία των 75 ευρώ, όχι τίποτα σπουδαίο, αλλά ικανοποιητικά για τα δικά μου τα αυτιά. Επειδή έχω αρκετές γνώσεις ηλεκτρονικών, τα άνοιξα μπας και καταλάβω τι φταίει. Και τελικά αντιλήφθηκα ότι ο ένας ο κώνος δεν λειτουργεί ενώ ο ενισχυτής δουλεύει κανονικά και για τα δυο κανάλια. Οπότε η ερώτηση μου είναι η εξής: Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω κάποιον όμοιο κώνο είτε στο internet είτε στη Θεσ/νίκη που βρίσκομαι; Ο κώνος είναι 3.5 ιντσών, ισχύος 5W και αντίστασης 4Ω. Φυσικά κάποιος θα πει, τι κάθεσαι και ασχολείσαι, δεν δίνεις λίγα ευρώ να πάρεις ένα καινούριο ζευγάρι ηχεία και κάθεσαι και παιδεύεσαι; Αυτό θα είναι το επόμενο βήμα μου, απλά αν υπάρχει τέτοιο ανταλλακτικό (σε ανάλογη φυσικά τιμή!) θα γλιτώσω αρκετά χρήματα και επίσης δεν θα πετάξω τα ηχειάκια μου. Ποιο πολύ ρωτάω για να καταλάβω αν υπάρχουν τέτοια μαγαζιά, αν και σίγουρα θα υπάρχουν για ακριβά ηχοσυστήματα. Δεν χάνω και τίποτα πάντως ρωτώντας. Αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει θα του ήμουν ευγνώμων.
billpeppas Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2004 Δεν αξίζει τον κόπο. Ούτε πρόκειται να βρείς ποιοτικό ανταλλακτικό , ούτε είναι εύκολο να το διορθώσεις , και και και... Θα έχει και άλλης ποιότητας οδηγό , και και και... "Και τελικά αντιλήφθηκα ότι ο ένας ο κώνος δεν λειτουργεί" Τι εννοείς? Ότι δεν δονείται / κινήται?
TheBus Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2004 Όπως το είπα, δεν λειτουργεί. Δηλαδή, έχει η πλακέτα του ενισχυτή σε κάποιο σημείο το αριστερό και το δεξί κανάλι, και εναλλάσσοντας τα βύσματα από τους κώνους σε αυτές τις δύο υποδοχές το αριστερό ηχείο δουλεύει όταν είναι συνδεδεμένο είτε στο ένα είτε στο άλλο κανάλι, ενώ το δεξιό ηχείο δεν δουλεύει καθόλου. Επιπλέον, δοκίμασα τον κώνο βάζοντας μια μπαταρία στους ακροδέκτες του και περιμένοντας να κάνει θόρυβο. Αυτός δεν κάνει! Και τέλος ενώ πρέπει να εμφανίζει αντίσταση 4Ω όταν μετράω την αντίσταση με πολύμετρο δεν βγάζει νούμερο, σαν να είναι κομμένο κάπου. Ενώ στο άλλο το ηχείο μου βγάζει 5Ω περίπου, όπως είναι και το αναμενόμενο.
TheBus Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2004 Anyway, εξακολουθώ να ρωτάω αν γνωρίζει κανείς κάποιο αντίστοιχο μαγαζί είτε στη Θεσ/νίκη, είτε στο internet.
capthookb Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2004 Gia thessaloniki den ksero kapoio magazi na sou proteino, alla sigoura tha vreis auto pou psaxneis se katastimata pou poulane ilektronika eksartimata (pyknotes, antistaseis, olokliromena, vismata,kalodia ktl) kai se timi poly mikroteri apo to na agoraseis ena neo zeugari ixeia. Koitakse kai stoν xriso odigo http://www.xo.gr/
TheBus Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2004 thank you capthookb. Η αλήθεια είναι ότι τον χρυσό οδηγό δεν είχα σκεφτεί να τον ψάξω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.