Προς το περιεχόμενο

To ανεμιστηράκι δεν λειτουργεί :-(

zaxoys

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ιστορία έχει ως εξής άνοιξε 1 φίλη μου το pc της P-IV 1.7 -μητρική QDI PLATINIX 2 (intel 845 νομίζω)να το καθαρίσει από την σκόνη και βραχυκυκλώσαμε και το bios γιατί το pc δεν ξεκίναγε οταν βάλαμε πιο γρήγορες τιμές για τις μνήμες.Όταν τελικά ξεκίνησε το pc δεν δούλευε το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή ,΄δοκιμάσαμε να το συνδέσουμε σε όλες τις πιθανές τροφοδοσίες για fan της mobo αλλά τπτ .Δοκιμάσαμε άλλο τροφοδοτικό τα ίδια .νεκρό το ανεμιστηράκι.Και ενώ νομίζαμε οτι φταίει το ανεμιστηράκι το δοκιμάζουμε σε άλλο PC και δουλεύει κανονικά :shock: .Έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει?

Δημοσ.

Ότι περνάει από το μυαλό μου (όσο έχω) είναι κακό. mobo μου μοιάζει.....

Για να είσαι σίγουρος πιάσε ένα πολύμετρο και κοίτα την έξοδο για το cpu-fan αν βγάζει ρεύμα, αν βγάζει ρίξε ένα καθάρισμα στις επαφές.

Δημοσ.

Παιδιά μια ερώτηση ακόμα,επειδή το σύστημα είναι παλιό P-IV 1.7 με SDRAM! και δεν παίζουν λεφτά για αναβάθμιση άμεσα (χρειάζεται και νέα RAM αν αλλάξει mobo) ,μου είπε ένας φίλος οτί μπορεί να πάρω ένα καλωδιάκι το οποίο μετατρέπει ένα από τα "φις" που βγάζει το τροφοδοτικό (αυτά που μοιάζουν λίγο με αυτά της τροφοδοσίας του σκληρού πχ) σε κατάλληλη μορφή ωστέ να συνδέσω το ανεμιστηράκι της cpu ,το έχει δοκιμάσει κανείς? Έχει τυχόν μειονεκτήματα αυτή η σύνδεση? (Μάλλον δεν θα μπορω να βλέπω τις στροφές του ανεμιστήρα αλλά αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα...)

Δημοσ.
Παιδιά μια ερώτηση ακόμα,επειδή το σύστημα είναι παλιό P-IV 1.7 με SDRAM! και δεν παίζουν λεφτά για αναβάθμιση άμεσα (χρειάζεται και νέα RAM αν αλλάξει mobo) ,μου είπε ένας φίλος οτί μπορεί να πάρω ένα καλωδιάκι το οποίο μετατρέπει ένα από τα "φις" που βγάζει το τροφοδοτικό (αυτά που μοιάζουν λίγο με αυτά της τροφοδοσίας του σκληρού πχ) σε κατάλληλη μορφή ωστέ να συνδέσω το ανεμιστηράκι της cpu ,το έχει δοκιμάσει κανείς? Έχει τυχόν μειονεκτήματα αυτή η σύνδεση? (Μάλλον δεν θα μπορω να βλέπω τις στροφές του ανεμιστήρα αλλά αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα...)

Κανένα μειονέκτημα (εκτος του ότι δεν θα βλέπεις τις στροφές του ανεμιστήρα) :)

Δημοσ.

Ναι αυτό ακριβώς έλεγα ευχαριστώ :) Θα κατέβω αύριο Χανιά να ψάξω ελπίζω να μην δυσκολευτώ να βρω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...