Προς το περιεχόμενο

Πώς μπορώ να τρέξω πρόγραμμα για C++ Builder σε Visual C++ ?

antonella

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα πρόγραμμα που είναι γραμμένο σε C++ Builder της Borland και θέλω να το τρέξω σε Microsoft Visual Studio 6.0. Το βασικό πρόβλημα που έχω είναι ένα header file που ονομάζεται <vcl.h>

Το αρχείο αυτό υπάρχει ΜΟΝΟ στην βιβλιοθήκη της C++ Builder! Όσο περίεργο και αν φαίνεται δεν μπορώ να το βρω στο δίκτυο το αρχείο vcl.h, ούτε έχω τον Builder C++... και αν μπορώ να αποφύγω την διαδικασία απόκτησης,εγκατάστασης και εκμάθησης του θα με βόλευε! :) Εξάλλου, τα άλλα προγράμματα που απαιτούνται για την εργασία μου είναι ήδη γραμμένα σε MS Visual C++ :cry:

Συνεπώς έχουμε τα εξής:

1) Υπάρχει κάποια εναλλακτική βιβλιοθήκη αντί της vcl.h για MS Visual C++ ?

2) Αν όχι, μπορώ να χρησιμοποιήσω την vcl.h αν την έχω στο directory μου ή θα βγάλει και άλλα λάθη?? Τι θέλω να πω: Έχει ασχοληθεί κάποιος και με Builder C++ και με Visual C++ για να μου πει κατά πόσο κάποιος που ξέρει να δουλεύει την μια,αν μπορεί εύκολα να δουλέψει και την άλλη?

3) Έτσι κι αλλιώς, μήπως μπορεί κάποιος να στείλει το vcl.h και ό,τι άλλο header έχει το vcl.h include τα οποία δεν έχει η Visual C++ ? :)

Ελπίζω να έγινα αντιληπτή! :)

Δημοσ.

H VCL είναι ασύμβατη με την Visual C/C++ καθώς ακολουθούν εντελώς διαφορετική σχεδιαστική φιλοσοφία, οπότε δεν φτάνει να βρεις το VCL.H καθώς η ασυμβατότητα σε επίπεδο βιβλιοθηκών αλλά και εσωτερικής υλοποίησης του κώδικα παραμένει.

Όταν μιλάμε για VCL ουσιαστικά μιλάμε για μια βιβλιοθήκη «υβρίδιο» καθώς ο εσωτερικός κώδικας είναι Pascal (Delphi) με ένα export τμήμα (interface) σε C/C++ ώστε να λειτουργεί στο περιβάλλον του C/C++ Builder (integration), από αυτή την τεχνική η Borland κατάφερε να μεταφέρει (port) το περιβάλλον της Delphi (ας πούμε Visual Pascal) σε C/C++ (Builder) δίχως να ξανασχεδιάσει από την αρχή την VCL παρέχοντας μόνο τα απαραίτητα C/C++ interface γλιτώνοντας χρόνο & χρήμα καθώς ο πυρήνας και στα δυο πακέτα είναι ίδιος αλλάζοντας μόνο την γλώσσα.. (για αυτό και ο C/C++ Builder μεταξύ άλλων έχει και Options για Pascal compiling –αυτό αφορά το VCL κομμάτι του ;) ).

Συνεπώς, καλύτερα δοκίμασε να σχεδιάσεις τον κώδικα σε C/C++ δίχως τις (βολικές) αναφορές σε VCL..

Υ.Γ.

Το VCL.H είναι ένα μόλις 1KB και σε οδηγεί στο BASEPCH0.H το οποίο με την σειρά του περιλαμβάνει includes σε δεκάδες αρχεία .hpp (ειδικός header που υποδεικνύει Pascal/C κώδικα στο περιβάλλον του Builder)…

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...