The_player Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Λοιπον παιδια ακουστε πως έχει το θεμα. Αποφάσισα να βαλω Adsl στο γραφειο και να μοιράσω την συνδεση σε 20 περίπoυ clients. Aφού τελίκα ήρθε ο ΠΟΤΕ μετά απο 5 μήνες και έφερε το μοντεμάκι (Αlcatel Speedtouch 500) ειπα απο μέσα μου σε 1-2 ώρες και στήνοντας όλες τις Ip σε κάθε client θά έιχα τελειώσει... Και εδώ ξεκινάνε τα βάσανα μου... Το συγκεκριμένο μόντεμ λειτουργεί με μια Ip που δεν ταιριάζει στην αριθμοδότηση που εχω δώσει εγω 192.168........(χρησιμοποιώ static ip στο δίκτυο μου) Mου δούλευε βέβαια στον μεμονωμένο Η/υ που έκανα τα test και έμπαινε κανονικά και γρηγορα(αμημηνα ΚΒ) :wink: ...αλλα επρεπε να τον δηλώσω στο δίκτυο να παίρνει αυτόματη Ip Και με αυτόν τον τρόπο δεν έβλεπε τους άλλους Η/υ του Δικτυου (workgroup) Προσπάθησα λοιπόν να το προγραμματήσω με το Configuration menu έτσι ώστε να κάνω αλλάξω την διευθυνση του Alcatel σε 192.168 ....και να βγαίνω internet.... Aυτό δεν γίνεται με τιποτα.... Η διευθυνση που έχει προγραμμάτισμενη μεσα δεν γίνεται delete...(Εδώ ειναι η αλήθεια οτι σκέφτηκα Hyperterminal....αλλά πολύ κοπος.) Τότε σκέφτηκα να βάλω εναν Η/Υ με 2 κάρτες δικτύου και να βλεπει και τα 2 δίκτυα (alcatel,workgroup) και με internet connection sharing να γίνει η δουλεια... Πάλι τίποτα...βάζωντας Gateway την Ιp του Κοινόχρηστου Η.Υ δεν παιζει... Δεν έχω διαθεση να παω σε hyperterminal........και με τίποτα να αλλάξω διευθυνσιοδοτηση του δικτύου μου...(κρέμονται υποκαταστήμα με static Ip) Βοήθεια παιδία...........
Gantalf_4 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Isos prepei na xanastiseis to LAN oste na to diloseis me enan ypologisti me sindesi sto Internet... Tote isos na lithei to problima.
sotris99 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Ναι και εγώ αυτό έκανα... Μα τι ip είναι αυτή που δίνει 10.0.0.138 Δυστυχώς είναι μια παραξενιά του μόντεμ και έφαγα ένα απόγευμα για να δω ότι θέλει ip's από 10.0***** Γρηγόρη άλλαξε μόντεμ και πάρε τίποτα σε cisco
The_player Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Το Μόντεμ ε..? Ξέρετε κανένα που να μπορώ να κάνω την δουλεία μου....? περα απο το cisco... (akrivo)
sotris99 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Το Μόντεμ ε..? Ξέρετε κανένα που να μπορώ να κάνω την δουλεία μου....? περα απο το cisco... (akrivo) Έχει ένας φίλος της level one θα τον ρωτήσω...
balabush Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Λοιπόν The_player πήγαινε IP address -> New -> eth0 -> και βάλε την ip που θέλεις (192.168.x.x/24 εαν χρησιμοποιείς 255.255.255.0). Μετά θα επιλέξεις και NAPT και μετά apply και save all και είσαι ΟΚ. Θα την περάσει σαν secondary ip και θα παίξεις κανονικά. Ελπίζω να σε βοήθησα.
r3b Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 αυτά κάνεις balabush και μετά ψάχνουμε να βρούμε γιατί δεν κάνει κέρδη η cisco.
sotris99 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Λοιπόν The_player[/b'] πήγαινε IP address -> New -> eth0 -> και βάλε την ip που θέλεις (192.168.x.x/24 εαν χρησιμοποιείς 255.255.255.0). Μετά θα επιλέξεις και NAPT και μετά apply και save all και είσαι ΟΚ. Θα την περάσει σαν secondary ip και θα παίξεις κανονικά. Ελπίζω να σε βοήθησα. ώχ λες να γίνεται και έτσι??? πώπω την πατήσαμε σαν πρωτάρηδες... Γρηγόρη δοκίμασε και αν δουλεύει να κάνω και εγώ την αλλαγή... :wink:
r3b Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Έπρεπε να σας αφήνε να δίνατε το 300άρι πρώτα (με τις "σωστες" σας τις συμβουλές). χεχε...
balabush Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 r3b και γω με cisco ασχολούμε και τα προτιμώ και σίγουρα είναι ότι καλύτερο παίζει (σπίτι 836 έχω :wink: ) , αλλά όπως και να το κάνεις είναι λίγο ακριβούτσικα
sotris99 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Έπρεπε να σας αφήνε να δίνατε το 300άρι πρώτα (με τις "σωστες" σας τις συμβουλές). χεχε... Όπως και να 'χει η cisco είναι κορυφή...
The_player Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 po po ,.... to napt,.....einai nat e?....... gia ayto den to epsaxa paidia pantos......... tha to kano kai tha sas po...
chr_nikol Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 akomi ke secondary ip adress pool na min kanis opos swstotata su ipediksan parapanw, mias ke stinis alo pc, me dio lan, gia na exis absolute control, den stinis ena proxy software, na elenxis ti kanun oli, ti bandwidth exi o kathenas, ke an thes na exis ke enan topiko cache proxy server gia terasties epidosis se taxitita???? malista an exis kanena palio box apo 486 ke panw (fisika oso kalitero, toso kalitera!) me 400mb hdd ise ok(an vevea valis ke kanan 40gb hdd tha exis ena korifeo proxy sistima, ke etsi oses selides exun idi anixti tha tis pernun local lan oli me taxitites 100mbit !!!) boris na stisis ena etimo tetio software, sto opio, sti mia karta diktiou vazis to modem ke stin ali to kalwdio pu sindei to pc me to hub/switch (i kathe alo mesw diktiosis pu exis gia lan), ke etsi apo http (grafiko menu) rithmizis ta panta !!! to programa ine se ena cd .iso 40 mb ke ine open source ! legete IP-Cops psaksto ine poli kali lisi an oxi i kaliteri.... an pali thes na to kanis se windows, ki afti i lisi iparxei ala den protinete...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.