sotris99 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Αυτό το τόπικ μου ήρθε στο μυαλό όταν θυμήθηκα μία συνέντευξη που είχαν δώσει οι Cardigans (το αγαπημένο μου σουηδικό ποπ συγκρότημα, και ναι δεν είναι οι Roxette όπως υποστηρίζουν πολλοί ότι είναι καλύτεροι)... Τους είχε ρωτήσει ο δημοσιογράφος "Cardigans τι περίεργο όνομα για συγκρότημα... Αλήθεια πώς προέκυψε?" Και η γλυκύτατη Nina Persson (και όποιος έχει αντίθετη άποψη να του καεί το βίντεο!!! ) απάντησε "Βασικά δεν επιλέξαμε εμείς το όνομα απλά η εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για αυτή την δουλειά μας είπε ότι δύο ονόματα ήταν διαθέσιμα εκείνη την στιγμή το The Hats και το Τhe Cardigans και εμείς (σ.p.* ευτυχώς) επιλέξαμε το δεύτερο." *σημείωση poster
Edgar Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 nai, to eixa akousei kai ego auto tora thimithika gia ena allo sigrotima tous K's Choice. eixa akousei kapote oti to onoma tous eixe basistei pano se kapoio biblio alla den thimomoun leptomeries. ena mikro search sto google kai brika aaaaaaaaaaauto
Fozzy Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Egw tha hthela na matho apo pou phran to onoma tous oi Coldplay kai oi Elbow... an kserei kaneis as postarei
vagpap Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Pink Floyd από τους αγαπημένους bluesmen του Syd Barrett, Pink Anderson & Floyd Council. I'll see you on the dark side of the moon
Godfath3r Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Pink Floyd από τους αγαπημένους bluesmen του Syd Barrett' date=' Pink Anderson & Floyd Council. I'll see you on the dark side of the moon[/quote'] Αυτό δεν το ήξερα!!!
Fozzy Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Egw gia tous pink floyd eixa akousei mia allh (teleiws akyrh) ekdoxh... oti kapoia apo ta melh emenan mazi.. kai eixan ena roz psigeio markas "floyd" twra de thimamai apo poion to eixa akousei...alla paraeinai akyro gia na einai alitheia twra pou to skeftomai... :)
salstrom Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 o vagpap έχει δίκιο.ο Waters το είχε πει σε μια συνέντευξή του. οι ELOY πήραν το όνομά τους από ένα βιβλίο.ELOY λεγόταν μια φυλή που ζούσε κάτω από τη γη που βοηθούσε τους ανθρώπους και πολεμούσε τους κακούς Teros (δυστυχώς δεν μου έρχετε το όνομα του βιβλίου 8) )
Cristina Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Επίσης και οι Opeth πήραν το όνομά τους από το βιβλίο 'Sunbird' του Wilbur Smith. 'Opet' ήταν η πόλη του φεγγαριού. Οι Moloko σε μια συναυλία τους είχαν πει πως το όνομά τους σημαίνει 'wanker' στα Ελληνικά. Σε μια συνέντευξή τους είχαν πει πως αν ήταν στην Ελλάδα θα άλλαζαν το όνομά τους σε 'Μαλάκα'... :roll: Το όνομά τους το πήραν όμως από τη νουβέλα του Anthony Burgess, 'A Clockwork Orange' που εκεί 'Moloko' σημαίνει 'γάλα'. Γιάννη, την εκδοχή με το ροζ ψυγείο, σαν να την είχα ακούσει κι εγώ κάποτε.
TheBoyFromSalina Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Fleetwood Mac: Aπο τα επωνυμα των Mick Fleetwood και Joh McVie ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΟΚΙΟΥ: Το ίδιο (Μπονατσος, Κιουρτσογλου κ άλλοι 3 που δε θυμαμαι) ABBA: Το ιδιο, αλλα με τα μικρα (Anni-Frid, Bjorn, Benny, Agnetha) Duran Duran: Ο κακος στην Barbarella Queen: Κατι με τρανσεξουαλς εχει σχεση παντως REM: Rapid Eye Movement (γνωστο πλεον) Αν θυμηθω κανα αλλο...
kostas_crete Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 οι ELOY πήραν το όνομά τους από ένα βιβλίο.ELOY λεγόταν μια φυλή που ζούσε κάτω από τη γη που βοηθούσε τους ανθρώπους και πολεμούσε τους κακούς Teros (δυστυχώς δεν μου έρχετε το όνομα του βιβλίου ) Einai se mia tainia me ton garry sinease (an to grafw kala).Re se kako mpela me evales.Kollhsa asxhma kai den 8ymamai pws thn lene....... Edit:8ymh8hka.Sto ransom kapoia stigmh o apagwgeas dihgeitai thn istoria afth sto paidaki tou Gibson.
Toufas Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 oi eloy itan oi kakoi tipades sto time machine
IGITIHI Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 oi eloy itan oi kakoi tipades sto time machine Οι Eloy ήταν η φυλή που ζούσε κάτω από τη γη στο βιβλίο "The time machine" του Herbert George Wells. Να σας πω κι εγώ για μερικά από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα: Deep Purple: Ήταν το όνομα ενός τραγουδιού που αγαπούσε πολύ η μητέρα του Richie Blackmore Franz Ferdinand: Πρόκειται για τον αρχιδούκα της Αυστροουγγαρίας η δολοφονία του οποίου ήταν η αφορμή της έναρξης του Ά Παγκοσμίου Πολέμου Ας μας πει κάποιος για τους Led Zeppelin ώρα που όλοι μάθαμε τι είναι η δεύτερη λέξη!
Donald Duck Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Λοιπόν για δύο συγκροτήματα που εκτιμώ: Led Zeppelin και Jethro Tull Led Zeppelin (Προσωπικά το αγαπημένο μου): Η ιστορία λέει ότι κάποια μέρα είχαν μαζευτεί οι Jimmy Page, Robert Plant και κάποιοι φίλοι τους. Ο Jimmy και ο Robert τους είπαν ότι θέλουν να κάνουν ένα συγκρότημα, και κάποιος της παρέας τους είπε ότι θα πάνε άπατοι σαν Μολυβένιο Ζέππελιν (Lead Zeppelin). Αυτή η έκφραση τους άρεσε τόσο που την κράτησαν για όνομα του συγκροτήματος αφαιρώντας τα a (Led Zeppelin). Η αφαίρεση του a έγινε διότι το όνομα αυτό (Lead Zeppelin) θα είχε περίεργη σημασία ή ακουστική χροιά στην αμερική (κάτι τέτοιο τελος πάντων). Jethro Tull, γι΄αυτούς τα πράγματα έχουν ως εξής; Πριν πάρουν το όνομα τους έπαιζαν σε διάφορα μαγαζιά με διαφορετικό όνομα κάθε φορά. Αυτό γινόταν λόγο του ότι το μουσικό στιλ που έπαιζαν ήταν λίγο περίεργο για την εποχή που ξεκίνησαν (περίπου 1966-67) και όχι ιδιέτερα δημοφιλές με αποτέλεσμα να μην τους προσλαμβάνουν σε άλλα μαγαζια. Ετσι κατέφυγαν στη συχνή αλλαγή ονόματος για να εξασφαλίζουν καμια εμφάνιση που και που. Μια μέρα που είχαν εξασφαλίσει μια έμφάνιση με το όνομα Jethro Tull (είναι το όνομα ενός Άγγλου εφευρέτη) τους άκουσε ένας παραγωγός και τους έκλεισε συμβόλαιο με αυτό το όνομα για τον πρώτο τους δίσκο (This Was 1968).
vagpap Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 με το όνομα Jethro Tull (είναι το όνομα ενός Άγγλου εφευρέτη) Μια προσθήκη. Ο Jethro Tull ήταν γεωπόνος και με τις εφευρέσεις του εισήγαγε την οργάνωση στη γεωργία της Αγγλίας.
TheBoyFromSalina Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Η αφαίρεση του a έγινε διότι το όνομα αυτό (Lead Zeppelin) θα είχε περίεργη σημασία ή ακουστική χροιά στην αμερική (κάτι τέτοιο τελος πάντων). Προφανως για να μη διαβαζουν το Lead ως "λιντ".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.