Προς το περιεχόμενο

Προβλήματα πάσης φύσεως... ISDN, DSL, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΚΛΠ... :P

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χθες, μετά τις 6 το απόγευμα, ξαφνικά νέκρωσαν τα πάντα στο Internet. Είπα να αποσυνδεθώ διότι ακόμε με έδειχνε συνδεδεμένη, αλλά δεν κατάφερα να συνδεθώ ξανα.

Πήρα την Forthnet για να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και με διαβεβαίωσαν πως δεν έχουν.

Παίρνω τον ΟΤΕ όπου κι εκεί μου είπαν τα ίδια. (ασχολίαστο...)

Οπότε αρχίζω να ψάχνω μήπως και βρω το πρόβλημα σε μένα. Αφού δεν βρήκα κάτι, αλλά και δεν υπήρχε περίπτωση διότι δεν είχε πειραχτεί κάτι, είπα να δοκιμάσω το laptop μήπως και συνδεθώ όπου και από εκεί διαπίστωσα πως δεν μπορώ να συνδεθώ.

Τότε λέω να τηλεφωνήσω και σε έναν φίλο που κι εκείνος έχει DSL over ISDN και είμαστε στο ίδιο DSLAM και μου λέει πως έχει κι εκείνος το ίδιο πρόβλημα.

Ενώ προσπαθώ να βρω κάτι στο net, συνδεδεμένη πλέον με PSTN, χτυπάει το κινητό μου και κάνω την εξής απλή ερώτηση: 'Γιατί δεν πήρες στο σταθερό;'

Η απάντηση με έβαλε σε υποψίες: 'Παίρνω και χτυπάει χωρίς να απαντά κανείς!'

Τότε σηκώνω το ακουστικό και διαπιστώνω πως είναι νεκρό! Κανένα σήμα...

Από εκείνη την στιγμή η 2η γραμμή της ISDN δεν λειτουργεί.

Έκανα το εξής test:

Έχοντας 2 τηλεφωνικές συσκευές συνδεδεμένες, κάθε μία σε άλλο κανάλι, κάλεσα από την μία το νούμερό μου.

Λογικά δεν θα έπρεπε να χτυπήσει η άλλη συσκευή; Έτσι θυμάμαι πως είχε συμβεί παλιότερα δοκιμάζοντάς το.

Ε, αυτή όχι μόνο δεν χτύπησε, αλλά μου βγήκε και ο τηλεφωνητής μου που τον έχω ρυθμίσει να βγαίνει μόνο σε περίπτωση που είναι και τις 2 γραμμές, απασχολημένες.

Υποψιάζομαι πως αυτό το πρόβλημα υπάρχει εδώ και καιρό διότι πριν λίγες μέρες βρήκα ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή μου ενώ δεν έχω απασχολήσει ποτέ και τις 2 γραμμές της ISDN, ταυτόχρονα.

Κάτι δεν κάνω καλά ή κάτι δεν πάει καλά; cry02.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα στα λαμπάκια του NetMod. 2 από αυτά αντιστοιχούν στα 2 κανάλια (γραμμές). Αν με το τηλέφωνο κλειστό και εκτός ίντερνετ είναι τουλάχιστον ένα αναμένο, σημαίνει ότι έχει κολλήσει το NetMod, οπότε του κάνεις reset (με το που βγάζεις το καπάκι, έχει ένα πιεστικό διακοπτάκι με το οποίο κάνει reset).

Βέβαια, αν είναι καιρό έτσι, ίσως να είναι προτιμότερο να έρθει να το δεί ένας τεχνικός του ΟΤΕ μήπως και σου αφαιρέσουν τις μονάδες τις κολλημένης γραμμής από τον λογαριασμό (αν χρεώνεται η κολλημένη γραμμή, και δεν είναι απλά κατειλημένη σαν να έχεις σηκώσε το ακουστικό)

dali13gr, δεν έχω τηλεφωνικό κέντρο. :)

StavrosD, έχω κάνει 3-4 φορές reset από χθες. Από τα λαμπάκια του netmod, αναβοσβήνει το 'R.P.' με όλες τις συσκευές κλειστές.

Δεν ξέρω πόσο καιρό μπορεί να είναι έτσι, αλλά το μήνυμα στον τηλεφωνητή το βρήκα πριν 3-4-5 μέρες.

Βέβαια ενδέχεται ενώ μιλούσα στο τηλέφωνο να είχα 2 ταυτόχρονες κλήσεις μιας και τελευταία είχα κάποια αυξημένη κίνηση στο τηλέφωνο. Δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο δείγμα είναι κάτι τέτοιο.

Cristina, egw epatha to idio pragma...!!! kai auto pou ekana aganakthsmenos...nomizontas oti sthn arxh eixe provlhma to kentro tou ote...htan na vgalw apo thn mpriza to netmod...kai na tou vgalw to kalodio pou mpainei apo katw apo to netmod...auto pou erxetai apo to kentro....molis to ekana auto...kai to afhsa ektos gia 1 lepto...ola eftiaxan ws dia magias....kai to ekane kai deuterh fora...! ksekarfota...

kai skeftomai...esto to pathenan oi goneis mou kai egw eloipa....ti tha ginotan?? tha perimenan ton ote na erthei an koitaksei to netmod?? mpla mpla mpla...alla an arxhsw gia ote ...den stamataw.....tou ta skaw omws twra gia dsl...:(

Εμένα με forthnet dsl κατεβάζει με 24kb maX.. σήμερα.. ! Εστειλα μαιλ στη 4net και αναμένω απάντηση εαν δεν απαντήσουν .. θα πέσει αυριο τηλεφωνο..! και βέβαια θα μετακινηθώ σε άλλο isp μετά την λήξη της..

dwarves!!!

Να 'σαι καλά βρε αγόρι μου! :D

Έπιασε το κόλπο σου! :D

Σε ευχαριστώ πολύ! :D

Σας ευχαριστώ όλους που προσπαθήσατε να με βοηθήσετε! :D

Υ.Γ.:

nomizo pos ksero pou ofeiletai to problima sou cristina ta ypoloipa meso pm

Αν δεν θες να λες public κάτι που ξέρεις, δεν υπάρχει λόγος να postάρεις. :)

guys sorry poy tha sas to pw alla...liga me thn forthnet...

oi typoi einai apsogoi...pare thl na veveotheis...

o ote exei dhmiourgisei bottleneck kai oloi exoum problhma ...

akoustike kai gia 15kb/s sthn athina...

to mono pou mporeite na kanete einai ypomonh...

kanenas den sas eggyate tis kata ta alla onomastikes taxythtes...

mpeite kai se kana adslgr.com na mathete prwtoy milisete...

panta filika alla (epeidh kai egw pathon eimai) kalo einai na mhn protrexoyme..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...