alkisg Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Δηλαδή power down του σκληρού, ώστε να μην μας παίρνει τα αυτιά αν για το επόμενο 15λεπτο δεν θα χρησιμοποιήσουμε τον σκληρό δίσκο (π.χ. διάβασμα μεγάλης ιστοσελίδας που έχει ήδη φορτωθεί). Με άλλα λόγια, το ίδιο πράγμα που ρυθμίζουμε να γίνεται αυτόματα μετά από N λεπτά αδράνειας στα power options του control panel, να μπορούμε να το κάνουμε όταν θέλουμε. Μόνο για τον δίσκο, όχι standby που κλείνει και οθόνη κτλ... Ξέρει κανείς τίποτα? Με λίγο γούγλη δεν βρήκα κάτι...
rista Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Aν σου παιρνει τα αυτια τοτε δοκιμασε να απενεργοποιησεις το schedule task service και επισης σβησε ολα τα αρχεια στον φακελο prefetch! control panel-->Administrative tools-->services C:\windows\prefetch Ετσι θα ησυχασεις μια για παντα απο το σκληρο οταν θα ειναι το μηχανημα σου idle!!
qspock Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Υπαρχει τετοιο προγραμμα αλλα δυστυχως δε θυμαμαι ουτε πως το λενε ουτε που το εχω, εχει καιρο που το χρησιμοποιουσα σε win9x. Δε ξερω καν αν υπαρχει για XP. Αν το θυμηθω θα επανελθω...
alkisg Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2004 EXSARXEIA_CITY: Το δοκίμασα και δούλεψε , αλλά κάθε φορά θέλει διαφορετικό παραμύθι και ξέμεινα από ιδέες... rista: schedule tasks δεν έχω, το prefetch είναι μόνο για το booting και anyway αυτά δεν κάνουν turn off τον σκληρό qspock: Τουλάχιστον μου έδωσες ελπίδες να συνεχίσω googling... Αν θυμηθείς τίποτα you know... thanx all.
qspock Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2004 Ελα, το βρηκα, λεγεται HDsleep (hard disk sleep). Μια που η σελιδα του δεν δουλευει για δες εδω: http://loadsoft.narod.ru/utilities/diskette_cd_rom_and_hard_disk/review_8273_index.html
alkisg Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2004 gspock thank you very much... ...αλλά δυστυχώς δεν έχει «πέσε για ύπνο ΤΩΡΑ», μόνο μετά από κάποιο χρονικό διάστημα... ...οπότε αναγκαστικά θα πάω στην λύση «φτιάξ' το μόνος σου» thanx again
qspock Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2004 Γιατι εχω την εντυπωση οτι ειχε τετοια επιλογη? Το εψαξες καλα?
alkisg Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2004 Ναι... μετά από το post σου βέβαια πήγα να το ξαναδώ αλλά είχε λήξει (και με uninstall/πάλι install) και βαρέθηκα να το ψάξω παραπέρα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.