Προς το περιεχόμενο

Πρόγραμμα που να «κοιμίζει» τον σκληρό?

alkisg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδή power down του σκληρού, ώστε να μην μας παίρνει τα αυτιά αν για το επόμενο 15λεπτο δεν θα χρησιμοποιήσουμε τον σκληρό δίσκο (π.χ. διάβασμα μεγάλης ιστοσελίδας που έχει ήδη φορτωθεί).

Με άλλα λόγια, το ίδιο πράγμα που ρυθμίζουμε να γίνεται αυτόματα μετά από N λεπτά αδράνειας στα power options του control panel, να μπορούμε να το κάνουμε όταν θέλουμε. Μόνο για τον δίσκο, όχι standby που κλείνει και οθόνη κτλ...

Ξέρει κανείς τίποτα? Με λίγο γούγλη δεν βρήκα κάτι...

Δημοσ.

Aν σου παιρνει τα αυτια τοτε δοκιμασε να απενεργοποιησεις το schedule task service και επισης σβησε ολα τα αρχεια στον φακελο prefetch!

control panel-->Administrative tools-->services

C:\windows\prefetch

Ετσι θα ησυχασεις μια για παντα απο το σκληρο οταν θα ειναι το μηχανημα σου idle!!

Δημοσ.

Υπαρχει τετοιο προγραμμα αλλα δυστυχως δε θυμαμαι ουτε πως το λενε ουτε που το εχω, εχει καιρο που το χρησιμοποιουσα σε win9x. Δε ξερω καν αν υπαρχει για XP. Αν το θυμηθω θα επανελθω...

Δημοσ.

EXSARXEIA_CITY: Το δοκίμασα και δούλεψε :D, αλλά κάθε φορά θέλει διαφορετικό παραμύθι και ξέμεινα από ιδέες...

rista: schedule tasks δεν έχω, το prefetch είναι μόνο για το booting και anyway αυτά δεν κάνουν turn off τον σκληρό

qspock: Τουλάχιστον μου έδωσες ελπίδες να συνεχίσω googling... Αν θυμηθείς τίποτα :) you know...

thanx all.

Δημοσ.

gspock thank you very much...

...αλλά δυστυχώς δεν έχει «πέσε για ύπνο ΤΩΡΑ», μόνο μετά από κάποιο χρονικό διάστημα...

...οπότε αναγκαστικά θα πάω στην λύση «φτιάξ' το μόνος σου» :D

thanx again

Δημοσ.

Ναι... μετά από το post σου βέβαια πήγα να το ξαναδώ αλλά είχε λήξει :shock: (και με uninstall/πάλι install) και βαρέθηκα να το ψάξω παραπέρα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...