Προς το περιεχόμενο

Μα γιατί μου ζητάει username/password?!?!?!?

yannis27gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, είμαι διαχειριστής δικτύου 16 υπολογιστών. Ενώ όλοι είναι συνδεδεμένοι όμορφα κι ωραία, έχουν τα IP τους, μοιράζονται μια χαρά τη DSL σύνδεση τους, κτλ, κτλ, οι 3 απ' αυτούς, όταν πάω να τους δω στο δίκτυο, μου ζητάνε username/password.

Γιατί το κάνουν, γ@##$%%;!!!!!

Κι άντε, ο ένας δεν πειράζει γιατί βάζω το username/password που έχω φτιάξει κατά τη δημιουργία του λογαριασμού, το δέχεται κι έτσι όλα μέλι γάλα.

Οι άλλοι 2 όμως δε δέχονται το username/password του λογαριασμού χρήστη. Μάλιστα, στον ένα έσβησα το λογαριασμό χρήστη και πάλι μου ζητάει username/password. Μα αφού δεν έχω βάλει username/password!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Έλεγξα όλες τις ρυθμίσεις του δικτύου, όλα δείχνουν καλά. Γιατί συμβαίνει αυτό; Κατά τη ρύθμιση του δικτύου έκανα τα ίδια πράγματα σε κάθε Η/Υ. Επίσης, όλα τα μηχανήματα είναι ίδια ακριβώς, τόσο από πλευρά software όσο και hardware. Τέλος, έχω λειτουργικό Windows XP Service Pack 2 (τα προβλήματα τα έκανε πριν βάλω το SP2, οπότε σίγουρα δε φταίει αυτό).

Καμιά ιδέα;

Δημοσ.

Βοηθήστε ρε παιδιά, γιατί αυτή η ιστορία με έχει τρελλάνει!!

Έκανα partition σε κάθε Η/Υ και έβαλα ξανά μανά τα ΧΡ κι έδωσα τις θέσεις δικτύου. Πάλι έχει ο καθένας την ΙΡ του και μια χαρά πρόσβαση στο διαδίκτυο. Και για να είμαι σίγουρος ΔΕΝ έκανα κανένα λογαριασμό χρήστη. Και ΠΑΛΙ σε κάποιους Η/Υ μου ζητάει κωδικό. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!!

Helppppppp!!!!!! :shock: :shock: :shock:

Δημοσ.

και μενα το εκανε αυτο και με ειχε τρελανει.Νομιζω οταν εβαλα αλλα ip's λυθηκε κατα μαγικο τροπο ο προβλημα. Απλα αλλαξα τα ιp και εβαλα μεγαλα νουμερα.

Δημοσ.
Χρησιμοποιείς το ίδιο username σε όλα τα PC;

Όχι φυσικά. Είναι του στυλ "Τεστ1", "Τεστ2", κ.ο.κ.

Τελικά, το δίκτυο του δεύτερου partition δουλεύει καλά. Ουφ!!! Έπρεπε να κάνω κοινόχρηστο το φάκελο και τώρα βλέπονται εύκολα. Στο πρώτο partition όμως έχω τα ίδια προβλήματα. Ίσως κι εκεί να έχει να κάνει με τον κοινόχρηστο φάκελο γιατί δεν βγαίνει ο wizard που θα έπρεπε να εμφανιστεί (εκεί ρυθμίζεις το δίκτυο στον οποίο είναι κοινόχρηστος ο φάκελος). Το απενεργοποιώ λοιπόν και πάω ξανά να τον κάνω κοινόχρηστο αλλά πάλι δεν εμφανίζεται ο wizard. Μόνο μια απλή επιλογή επιβεβαίωσης η οποία δε φαίνεται να τον κάνει πραγματικά κοινόχρηστο.

Τέλος πάντων, αν έχει κάποιος κάποια ιδέα ας την πει. Η ουσία είναι ότι το δίκτυο του 2ου partition με έκαιγε να λειτουργεί ανεμπόδιστα, κι αφού συμβαίνει αυτό (τουλάχιστον ως τώρα), είμαι ΟΚ.

Κι υποτίθεται ότι με ΧΡ το ζήτημα δικτύωσης θα ήταν απλή υπόθεση... :twisted: :evil: :twisted:

Δημοσ.

Βασικά για να μπορεί να επικοινωνεί ένα PC με ένα άλλο πρέπει να υπάρχει το ίδιο username. Αλλιώς πρέπει να ανοίξεις το guest account. Αυτά ισχύουν για το κανονικό sharing που υπάρχει στα XP PRO. Αν χρησιμοποιείς το simple file sharing, τότε θεωρητικά δεν χρειάζεται τίποτε από τα προηγούμενα...

Δημοσ.

ελπιζω να μην εχεις κενα passwords στα pc που δεν "βλέπεις". αν ναι, θελει μια ρυθμιση στο local security setings

Δημοσ.
ελπιζω να μην εχεις κενα passwords στα pc που δεν "βλέπεις". αν ναι, θελει μια ρυθμιση στο local security setings

Τις οποίες ρυθμίσεις τις βρίσκω... που;

Δημοσ.

copy paste:

Για να βλέπουν τους δισκους τους, πιστευω αρκει να κανεις share στον καθενα απο ενα folder και στα permission να επιτρεπεται η εισοδος σε "Everyone".

Ακομα και το να ανηκουν στο ιδιο workgroup αμφιβαλλω οτι ειναι εντελως απαραιτητο αφου στα εταιρικα δικτυα εχουμε πολλα διαφορετικα workgroup kai domains και βλεπουμε ολοι τα shared folders.

Μια περιπτωση που μπορει να σου κολάει ειναι αν μπαινεις στους δυο υπολογιστες με blank (κενό) password. ή αν στα share folders δεν εχεις βαλει password.

εξ ορισμου, νομιζω τα windows ειναι ρυθμισμένα να δεχονται χρηστη χωρις password για τοπικο logon, αλλα οχι για προσβαση μεσω δικτυου.

ή θα αλλάξεις αυτη τη ρύθμιση

control panel / administrative tools / local security / local policies / security options / Accounts : limit local account use of blank passwords........ (put disabled)

c:\WINDOWS\system32\secpol.msc

ή θα βαλεις passwords.

http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=378664&highlight=security+options

2o - asxeto alla mporei kai oxi

http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=382431&highlight=security+options

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Φίλε μου υποθέτω δεν έχεις στήσει domain...

Αν δεν έχεις στήσει domain και άρα δεν υπάρχει server να κάνει authenticate τα passwords και τα usernames, πρέπει να δημιουργήσεις όλους τους χρήστες σε όλα τα PC, δηλ. αν έχεις τα PC Α, Β και Γ, με χρήστες user1, user2 και user3 αντίστοιχα, θα πρέπει να φτιάξεις σε καθενός τα WindowsXP και τους 3 χρήστες για να μπορούν να κάνουν authenticate μεταξύ τους (τουλάχιστον μέχρι τώρα έτσι το έχω δει να συμβαίνει).

Ακόμη όμως κι αν το κάνεις αυτό, έχω δει να σου ζητάει password για να δεις κάποιον από τους άλλους υπολογιστές, έχοντας μάλιστα σαν μοναδική επιλογή τον χρήστη Guest, ο οποίος, ως γνωστόν είναι και πρέπει να είναι απενεργοποιημένος. Αυτό λύνεται απλά φτιάχνοντας ένα απλό άδειο folder στο κάθε PC και μοιράζοντάς το.

Τώρα, αν δεν θέλεις να φτιάχνεις τόσους users μιας και δεν υπάρχει - υποθέτω - domain, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα (από θέμα λειτουργικού ή δικτύου) στο να έχεις ένα χρήστη user και να είναι ίδιος σε όλους.

Ελπίζω να βοήθησα και διορθώστε με αν κάνω κάποιο λάθος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...