Προς το περιεχόμενο

Τα WinXP δε βλέπουν σκληρό δίσκο

ecthelion79

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα ένα hd 40GBs σαν primary master και έναν 6GBs σαν slave. Έχω χωρίσει τον master σε δύο partitions, ένα 30 και ένα 10 GBs (το πρώτο που έχει το λειτουργικό FAT32, το δεύτερο NTFS). Σήμερα αγόρασα από το πλαίσιο έναν 120άρη. Τον έβαλα στη θέση του 6άρη. Στο BIOS τον αναγνωρίζει κανονικά, αλλά τα windows δε τον βλέπουν καθόλου. Στις οδηγίες έλεγε να ενεργοποιήσω το LBA από το BIOS, πράγμα που έκανα. Το jumper είναι στο cable select. Δε θα έπρεπε να τον βλέπουν τα windows για να τον φορμάρω από εκεί; Ή μήπως πρέπει να τον φορμάρω πρώτα κάπως αλλιώς;

Δημοσ.

Φϊλε, thanx για την απάντησή σου αν και τελικά το πρόβλημα ήταν ότι ήταν η πρώτη φορά που πήρα σκληρό και δεν ήξερα πώς να τον φορμάρω. Πήγα στο Computer Management\Disk Management όπου σου δείχνει όλους τους οδηγούς και εκεί τον αναγνωρίζει. Τον κάνω τώρα format από εκεί.

Δημοσ.

Φυσικά και πρέπει να κάνεις format πρώτα. Αλλιώς δεν πρόκειται να τον δουν τα windows. format μπορείς να κάνεις με τη χρήση μιας boot-disk. Ή πιο εύκολα εγκατέστησε το partition magic το οποίο θα δει τον σκληρό και από εκεί θα μπορέσεις να το φορμάρεις.

Δημοσ.
Mipws exeis Win98? Giati egw otan evala kainourgio disko' date='ta XP ton eidan kanonika kai ekana format mesa apo to My Computer.

Filika[/quote']

Ποτέ δεν μου έχει συμβεί αυτό και έχω εγκαταστήσει καμιά εκατοστή σκλάβους στον υπολογιστή μου... πάντα από διαχείρηση υπολογιστή ορίζω partition και μετά φορμά (full και όχι quick που κάνει το my computer)

Και θα συμφωνήσω με τον dali13gr όρισε τον slave και όχι cable select...

Δημοσ.
Mipws exeis Win98? Giati egw otan evala kainourgio disko' date='ta XP ton eidan kanonika kai ekana format mesa apo to My Computer.

Filika[/quote']

Αν είχε Win98 δεν θα είχε NTFS στο δεύτερο partition του 1ου δίσκου. :wink:

Δημοσ.

Παιδιά, σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας. Κι εμένα μου φαίνεται περίεργο που δε φαινόταν στο My Computer, αλλά αφού βρήκα τη λύση με το τρόπο που περιέγραψα, δε βαριέσαι... Tώρα δουλεύει μια χαρά, οπότε τέλος καλό, όλα καλά.

Δημοσ.

δεν χρειάζεται φόρματ ο σκληρός, είναι ήδη νομίζω φορμαρισμένος! απλά τον βλέπουν τα windows σαν δυναμική μονάδα και πρέπει να τον ορίσεις σαν κύρια ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων. Πας run--> diskmgmt.msc και εκεί θα φανεί ο δίσκος (αν στον βλέπει το bios του mb) δεξί κλίκ στην μπάρα του και ορισμός σαν πρωτεύων. Εξακριβωμένο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...