9-11 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Μόλις έστησα ένα μηχανάκι με το εν λόγω motherboard με ένα Athlon XP 2800+ Barton και έχω ορισμένες απορίες (που μάλλον δεν καλύπτονται απ' το manual) (1) Έχω 2 PATA IDE σκληρούς και άρα η υποστήριξη SATA/Raid (τη δεδομένη στιγμή) μου είναι περιττή. Υπάρχει τρόπος να μην εμφανίζεται η επιλογή 'Press Ctrl+S or F4 to use Raid Utility' κλπ για να επιταχυνθεί το booting ΧΩΡΙΣ να επέμβω στα jumper-άκια; (γιατί από εκεί πρέπει να υπάρχει παράκαμψη) (2) α. Θεωρείτε απαραίτητη την χρήση του Q-Fan Technology που αυξομειώνει την ταχύτητα των fans ανάλογα με την χρήση του PC και αν ναι ποιες τιμές έχετε δώσει; β. Επηρεάζονται μόνο οι ανεμιστήρες του case ή και αυτοί των CPU/PSU; (3) Επειδή ΔΕΝ διαθέτω παρά μόνο ένα ταπεινό beep-εράκι (και άρα δεν μπορώ να ακούσω κανενός είδους ομιλία προτού bootάρω στα λειτουργικά), έχει λόγο ύπαρξης το POST REPORTER ή είναι καθαρά εφετζίδικο; (4) και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ: Είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος και θέλω ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ την γνώμη σας για το OnBoard Audio circuit Να επισημάνω ότι δεν έχω (και ΔΕΝ πρόκειται να αγοράσω) ηχειάκια surround κλπ, όταν έχω πανάκριβα Β&W συνδεδεμένα σε 'κανονικό' amplifier κλπ. Μέχρι πρότινος είχα μία τυπική 2 RCA -> 2 RCA συνδεσμολογία με την παλιά κάρτα ήχου (που δεν χρησιμοποιώ πλέον και η οποία είναι 100% λιτή) Τώρα, κοιτώντας τα rear & front panel κάπου έχω μπερδευτεί :oops: Αυτό που θέλω να πετύχω είναι απλώς δώσω σήμα (Stereo, ΟΧΙ πολυκάναλο) στον HiFi ενισχυτή μέσω του Auxiliary καναλιού. Απ' ότι είδα όμως, η onboard audio δεν διαθέτει έξοδο σε RCA παρά μόνο σε Mini-Jack για κάθε ένα απ' τα 6 κανάλια. Κατάφερα να συνδέσω τα Sennheiser ακουστικά μου τόσο στο rear panel (σε μία εκ των εξόδων), όσο και στο front panel του Heroichi 6A19 PC CASE, οπότε μάλλον χρειάζομαι ένα adaptorάκι Stereo MiniJack->2RCA, σωστά; Όσο, όμως, και αν πειραματίστηκα με τα settings του nVidia nVmixer υπάρχει ΑΙΣΘΗΤΟΣ θόρυβος που γίνεται ακόμα πιο εμφανής όταν μετακινώ τον κέρσορα ή σκρολάρω το wheel του mouse κ.ο.κ Υπάρχει τρόπος να μειώσω ή καλύτερα να εξαλείψω το φαινόμενο αυτό, ή πρόκειται για κουσούρι που συνοδεύει όλες τις onboard audio;
Jaco Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 1) Μόνο αν έχει ρύθμιση από το Bios να το κάνεις disabled, αλλιώς jumber... 2) Να το ενεργοποιήσεις για λιγότερο θόρυβο... για τις στάθμες βάλε μια μέγιστη και την επόμενη εκεί που κόβει αρκετα ο ήχος και δεν ανεβάζει πολύ θερμοκρασία... αυτά κάντα βλέποντας τις θερμοκρασίες σου... Για τα fan διάβασε το manual... 3) Εντάξ'... εφέ είναι... 4) Ασ'το το surround, καλύτερα stereo με καλά ηχεία για ν'ακούς μουσική... το καλώδιο που χρειάζεσαι είναι από stereo jack σε 2RCA... υπάρχουν και φτηνά, αλλά προτίμησε κάποιο με θωράκιση... Ο θόρυβος μπορεί να είναι και από drivers και από κακή καλωδίωση και από ηλεκτρομαγνητικά πεδία κοντά στα καλώδια, ηχεία, ενισχυτή... αν έχεις ηλεκτρονικά φώτα (φθωρίου, ιωδίου κ.τ.λ.) δοκίμασε να τα σβήσεις να δεις αν έχεις διαφορά... αν έχεις DECT ή ασύρματο τηλέφωνο μακριά από το pc...
crAss Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Epeidi eixa to board 1) mono apo jumperaki 2)apenergopoiise to qfan, emena mou douleve mono me to cpu fan 3)Efe kai polles fores lathos, prime stable to mixanima gia 2 meres kai auto elege fail sinexeia 4)Vasika to kallitero einai na pareis stereo ixo meso tou spdif...logika o enisxitis sou prepei na exei psifiaki eisodo...allios den tha glitoseis tis paremvoles crAss
9-11 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Ο θόρυβος μπορεί να είναι και από drivers και από κακή καλωδίωση και από ηλεκτρομαγνητικά πεδία κοντά στα καλώδια, ηχεία, ενισχυτή... αν έχεις ηλεκτρονικά φώτα (φθωρίου, ιωδίου κ.τ.λ.) δοκίμασε να τα σβήσεις να δεις αν έχεις διαφορά... αν έχεις DECT ή ασύρματο τηλέφωνο μακριά από το pc... Το μόνο αντικείμενο που υπάρχει σε (πολύ) κοντινή απόσταση είναι το CRT Monitor. Ούτε ασύρματα τηλέφωνα, ούτε ηχεία (που αν δεν είναι μαγνητικά θωρακισμένα καταστρέφουν και τηλεοράσεις!) Τίποτα άλλο που μπορώ να ελέγξω; (=απομακρύνω) 4)Vasika to kallitero einai na pareis stereo ixo meso tou spdif...logika o enisxitis sou prepei na exei psifiaki eisodo...allios den tha glitoseis tis paremvoles Ο ενισχυτής είναι σχετικά παλιός (τον είχα πάρει το '95), ένας SONY F335R, θα πρέπει να το τσεκάρω... Οι παρεμβολές που οφείλονται; (αν όχι σε εξωτερικούς -τρίτους- παράγοντες, όπως κινητά κλπ)
Dark_son20 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 klise mic kai line in apo ton mixti kai des vasika pekse me afta pou den xriazese na einai on emena mou tin kanei to line in
Grigoros Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 gia to 3) to post reporter vgenei apo to ton onboard ixo opote mporeis na to akouseis an exeis ixia sindedemena pano tou. emena se provlima mou eixe dosei ti lisi.
9-11 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 klise mic kai line in apo ton mixti kai des vasika pekse me afta pou den xriazese na einai on emena mou tin kanei to line in Τα μόνα που έχω αφήσει ανοιχτά, είναι τα Πρωτεύον (Master Volume) & Κύμα (Wave). Τι άλλο να κάνω; Όλα τα άλλα τα έχω κάνει mute
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.