Προς το περιεχόμενο

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ IDE

Panahs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από χθες παρατήρησα τα δύο DVD drives (Toshiba SD-M1712, Nec 2510) μου να κολλάνε καθώς διαβάζουν κατά τον ίδιο τρόπο!

Βάζω και στα δύο ταινίες και τις παίζω με το WinDVD και κάνει κάτι περίεργα κολλήματα στην εικόνα και κάτι τσιμπήματα στον ήχο! Δοκίμασα και με το Nero ShowTime και έκανε και εκεί κολλήματα, διαφορετικά μεν αλλά κόλλαγε!

Παρατήρησα επίσης μια αλλαγή συμπεριφοράς στο λαμπάκι του Toshiba το οποίο καθώς διάβαζε παλιά, απλά άναβε λίγο και μετά έσβηνε. Τώρα αναβοσβήνει σαν τρελό!!! Το σίγουρο είναι ότι τα drives δεν έχουν κάποιο πρόβλημα και πιθανότατα να είναι κάτι άλλο όπως software, αλλά μόνο που θυμάμαι να έχω κάνει τις τελευταίες 2-3 μέρες ήταν να εγκαταστήσω τα Daemon Tools, αλλά τα έβγαλα αμέσως.

Βοηθήστε με γιατί θα τρελαθώ!

Δημοσ.

Έλεγξε αν τα drives σου είναι σε λειτουργία Ultra DMA Mode x [ όπου x μπορεί να είναι 2 / 3 / 4 ]

Αν είναι σε PIO Mode , απλά από το menu διάλεξε DMA if available.

Πάτα apply.

Θα σου ζητηθεί να κάνεις restart.

Κάνε.

Μετά πήγαινε και δες αν όντως μπήκανε σε Ultra DMA Mode.

Δημοσ.

Λοιπόν, απεγκατέστησα τους IDE drivers, και φάνηκε να διορθώνεται το πρόβλημα με τα DVD drives, όμως τώρα κάθε φορά που μπαίνει στα Windows, βγάζει τα γνωστά συννεφάκια από κάτω "found new hardware" "found IDE controler" και λοιπά και μετά ανοίγει ένα παράθυρο και λέει:

Cannot install this hardware

There was a problem installing this hardware

IDE channel

An error occured during the installation of this device

Driver is not intended for this platform (???)

Δημοσ.

Έχω την Gigabyte GA- 8S648 (-L)

SiS 648 Chipset.

Μήπως να ψάξω για drivers IDE στο internet? Γιατί αυτό φαίνεται να φταίει...

Που μπορώ να βρω drivers για IDE?

Δημοσ.

Φίλε billpeppas, μάλλον δεν είναι αυτό...

Κατέβασα SIS drivers και τους εγκατέστησα. Αλλά και πάλι μπήκε στα windows και μου έβγαλε αυτά τα εκνευριστικά μηνύματα! :(

Τα οποία πρέπει να διευκρινίσω ότι μου τα βγάζει και για τα δύο IDE channels.

Κοιτάξτε πως έχει η κατάσταση στο Device Manager:

IDE ATA/ATAPI controlers

από κάτω

IDE Channel Με θαυμαστικό

IDE Channel Με θαυμαστικό

SIS 5513 IDE UDMA Controller (χωρίς θαυμαστικό!)

Καταλαβαίνετε τι μπορεί να συμβαίνει??

Τι έχει συμβεί και κυρίως ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ "SIS 5513 IDE UDMA Controller" ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΙΚΟ????

Δημοσ.

Κατέβασε αυτό:

http://www.cpuid.com/download/cpu-z-124.zip

Τρέξε το , πήγαινε στο Tab που λέει Motherboard , πάρε screenshot [ έχοντας ενεργό το παράθυρο του CPU-z , πάτα Alt + PrintScreen [ συχνά στο keyboard είναι γραμμένο ως PrtSc ] , και άνοιξε το MS Paint.

Πάτα New.

Πήγαινε στο Edit και πάτα paste.

Ανέβασέ την εικόνα κάπου [ π.χ. in.gr briefcase ] , δώσε μας link , για να σου πούμε ποιούς drivers πρέπει να κατεβάσεις.

Δημοσ.

billpeppas, αυτό ήταν το μόνο σίγουρο! Φυσικά και ξέρω ποιό τσιπάκι έχω. Και αυτό ακριβώς είναι και το αρχείο που κατέβασα χθες και εγκατέστησα.

Εκεί που χρειάζομαι την βοήθειά σας είναι μια εξήγηση γιατί αφού οι SIS Drivers εγκαθίστανται, δεν αλλάζει τίποτα και μου βγάζει ξανά σε κάθε εκκίνηση του υπολογιστή αυτό το μήνυμα:

FOUND.jpg%20

Δημοσ.

Αν έχεις εγκατεστημενο το Alcohol η αλλο προγραμμα που κανει virtual drives απεγκατεστησε τα και ξαναπερνα τα μετα την εγκατασταση.Οι Ide drivers υπαρχουν ηδη μην τους κατεβασεις

Το ιδιο μυνημα επαιρνα και γω οταν προσπαθησα να βαλω εναν νεο σκληρο δισκο

Δημοσ.

Apegkatestise auto "SIS 5513 IDE UDMA Controller (χωρίς θαυμαστικό!)" prota kai meta an den vroun ta windows apo mona tous ton driver tote perna auton pou tha katevaseis apo to site tis sis 'h tou kataskevasti tou motherboard sou kai vlepoume.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...