Προς το περιεχόμενο

ΒΟΗΘΕΙΑ-->συναρμολόγηση MOTHERBOARD και CASE

ghostaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας Insomniacs! Χρειάζομαι τη βοήθειά σας για να τοποθετήσω τη μητρική στο κουτί του υπολογιστή. Έχουμε και λέμε:

1)η μητρική έχει 9 τρύπες (με μέταλλο γύρω) και άλλες δύο σκέτες (χωρίς μέταλλο στην περιφέρειά τους). Το κουτί έχει 8 στηρίγματα. Τι γίνεται με τις τρύπες που περισσεύουν; Πρέπει να κάνω κάτι με αυτές;

2)οι βίδες μπαίνουν σκέτες πάνω στη μητρική ή πρέπει να παρεμβάλλεται κάτι;

3)μεταξύ στηριγμάτων του κουτιού και της μητρικής πρέπει να παρεμβάλλεται κάτι;

4)γενικά τι να προσέξω; Μην κάνω κα μια χαζομάρα και δεν είναι και δικό μου το μηχάνημα...

Στη συσκευασία του κουτιού περιλαμβάνονται: βίδες, 4 πλαστικά κυκλικά εξαρτήματα και δίαφορα μικρά πλαστικά κομματάκια που δεν ξέρω τι κάνουν.

Δημοσ.

Αν και η διαδικασία είναι λίγο δύσκολο να περιγραφεί σε λίγες γραμμές, έχει μεγάλη σημασία να μετρήσεις πόσες τρύπες έχει η μητρική σου και όχι το κουτί, που κατά παράδοση έχει περισσότερες για να ταιριάζει σε πολλές μάρκες, καθώς δεν έχουν όλες οι μητρικές τον ίδιο αριθμό τρυπών και μάλιστα στην ίδια θέση.

Κατόπιν πρέπει να στερεώσεις στις αντίστοιχες τρύπες του κουτιού τις χρώματος χρυσαφί βίδες που περιλαμβάνονται στο συνοδευτικό σακουλάκι με τις βίδες της μητρικής. Αυτές λειτουργούν σαν μόνωση για τον στατικό ηλεκτρισμό με το μέταλλο του κουτιού. Είναι ίσως το πιο σημαντικό σημείο γιατί από αυτές εξασφαλίζεις ότι δεν θα κάψεις τη μητρική από τον τόσο παραμελημένο στατικό ηλεκτρισμό. Αν πάλι έχει και μονωτικά λαστιχάκια σαν παξιμάδια, ακόμα καλύτερα. Πάνω σε αυτές τις βίδες θα τοποθετήσεις τη μητρική σου και μετά θα τη στερεώσεις με τις απλές βίδες πάνω στις χρυσαφί που λειτουργούν σαν βάση. Η μητρική σου μόλις τοποθετήθηκε!!!! Απομένει να τοποθετήσεις και την πρόσθετη βάση για τις άλλες εξόδους που βγαίνουν πίσω στο κουτί. Είναι ένα λαμάκι στο οποίο θα αποσπάσεις μόνο τις λάμες που χρειάζεσαι για τις εξόδους σου και όχι όλες. Ελπίζω να μη μου διέφυγε κάτι!

Καλή συνέχεια....

:D :D :D

Δημοσ.

Όπως είδες, δεν είναι κάτι απίθανο ή ακατόρθωτο. Καλή αρχή λοιπόν και για τις μελλοντικές σου προσπάθειες....

Φαντάσου πόσα γλύτωσες -και σε χρήμα και σε χρόνο και σε φασαρία- από το να κουβαλήσεις το κουτί σε κάποιο ''ειδικό'' κατάστημα για την τοποθέτηση!

Δημοσ.

Έχω πάρει τα τελευταία χρόνια 4 μητρικές, και ποτέ δεν βρήκα μέσα βίδες ή κάτι άλλο.

Έτυχε σε εμένα, η γενικά τις έχουν καταργήσει πλέον; Που μπορώ να προμηθευτώ στην Πάτρα σετ με βίδες και μονωτικές ροδέλες;

Δημοσ.

Νομίζω οτι βίδες έχουν μέσα τα κουτιά και όχι οι μητρικές.Τουλάχιστον σε οσες εχουν περάσει απο τα χέρια μου,καμια δεν ειχε βίδες.Αντίθετα ολά τα κουτια μου έχω στήσει όλα είχαν.Δυστυχώς για Πατρα δεν ξερω που μπορείς να βρεις.. :(

Δημοσ.

Ναι, οι βίδες πάνε μαζί με το κουτί και όχι με τη μητρική. Αν πας σε κάποιο κομπιουτερομάγαζο και ζητήσεις μερικές, φαντάζομαι να σου δώσουν. Φυσικά, αν προσπαθήσουν να σε χρεώσουν γι' αυτές θα είναι κλέφτες, αφού ούτε αυτοί πληρώνουν για να τις πάρουν (κρατάνε όσες περισσεύουν από τα pc που πουλάνε)...

Δημοσ.

Eγώ πάντως και μετά από τις άπειρες m/b κατάφερα και έκαψα μιά όταν και ενώ ήταν κλειστή πήγα να βάλω επάνω ένα επιπλέον στικ μνήμης.

Η μητρική ακούμπησε πάνω στο κουτί (λύγισε ελαφρά) από την πίεση για να κουμπώσει το στίκ και τσαφ-μπαμ... :(

Θέλει πολλή προσοχή τελικά... ;)

Δημοσ.

Όπως είδες, δεν είναι κάτι απίθανο ή ακατόρθωτο. Καλή αρχή λοιπόν και για τις μελλοντικές σου προσπάθειες....

Φαντάσου πόσα γλύτωσες -και σε χρήμα και σε χρόνο και σε φασαρία- από το να κουβαλήσεις το κουτί σε κάποιο ''ειδικό'' κατάστημα για την τοποθέτηση!

kai opos kai na to kaneis, sou menei i xara oti to eftiakses esy. oi texnikoi sta shops etsi lete na aisthanontai?

Δημοσ.

Εξαρτάται, και από το άτομο αλλά και από τις συνθήκες. Πχ, όταν πρέπει να φτιάξεις 30 pc την ημέρα, δεν νομίζω να το κάνεις με τόσο μεράκι όσο όταν φτιάχνεις 1 για πάρτη σου και χωρία να σε πιέζει κανένας... :)

Δημοσ.

symfwnw me ton georgeadams an einai na ftiaxeis 10 pc kai einai gia allon opote thelei trelh prosoxh einai poly koyrastiko...

antitheta otan perneis diko sou pc kai myrizeis to metallo apo to kouti otan to protoanoigeis kai psaxouleyeis thn m/b gia na syndeseis kalodiakia den sygkrinete me tpt

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...