Προς το περιεχόμενο

Γνώμη - εμπειρία από το CHRONOS 3,5' USB 2.0-Firewire

kgliat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

something to add:

Αν ο δίσκος δεν διαβάζεται από το rack (τον δείχνει κενό, τον δείχνει unformatted ή με μικρότερο/α partition), τότε ο δίσκος δεν έχει πάθει τίποτα. Απλά βγάλτε τον και βάλτε τον σε IDE χωρίς να κάνετε τίποτα άλλο.

ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ μην παραβιάζετε τον 5ο νόμο του Random. Και ειδικά μην προσπαθήσετε να φτιάξετε κάτι που δεν είναι χαλασμένο.

Δημοσ.

Edw kai enamisi xrono ton xrisimopeiw mia hara kai se exeretika antixwes synthikes. Me liga logia to kouti ehei faei xylo, ehei pesei katw , ehei kanei ta dika tou alla stin teliki panta doukleuei kai genika axizei ta lefta tou (ta opoia einai kai poli liga sxetika me kati etoima paketa tis agoras)

Ehw kanei format diskous mesa sto box apo windows partition magic etc etc xwris prob.

Ehw enan wd mesa monima. Ama pexw ligo me ta settings ( merikoi theloun panta master alla mono slave alloi cs ) pernei sxedon opoiondipote disko.

Δημοσ.

Πάντα υπάρχουν σε κάθε νόμισμα και οι δύο πλευρές.

Αλλά αφού με τα ίδια χρήματα παίρνεις αλουμίνιο + διακόπτη, γιατί κάνεις τον κόπο να πάρεις το chronos;

Δημοσ.
Το κουτί βασικά έχει πολύ σημαντικά μειονεκτήματα:

α) δεν αερίζεται σωστά (fact)

β) δεν έχει διακόπτη τροφοδοσίας

Και τα δύο είναι ό' date='τι χειρότερο για την υγεία των δίσκων.

[/quote']

a) simfono alla ego toulaxiston anoigo ton disko ... kano tin metafora pou 9elo gia 1-10min kai meta to 3anakleino ... den to exo diladi monimos anoikto ...

B) exo balei diakopti trofodosias (exo kopsei to kalodio kai exo egatastisei diakoptaki typou portatif :D )

ps

exo 2 tetoia koutia me diskous 80G kai 120G egatestimenous pano gia toulaxiston 1-1,5 xrono tora ...

Δημοσ.
Το κουτί βασικά έχει πολύ σημαντικά μειονεκτήματα:

α) δεν αερίζεται σωστά (fact)

β) δεν έχει διακόπτη τροφοδοσίας

Και τα δύο είναι ό' date='τι χειρότερο για την υγεία των δίσκων.

[/quote']

a) simfono alla ego toulaxiston anoigo ton disko ... kano tin metafora pou 9elo gia 1-10min kai meta to 3anakleino ... den to exo diladi monimos anoikto ...

B) exo balei diakopti trofodosias (exo kopsei to kalodio kai exo egatastisei diakoptaki typou portatif :D )

ps

exo 2 tetoia koutia me diskous 80G kai 120G egatestimenous pano gia toulaxiston 1-1,5 xrono tora ...

Διακόπτης τύπου πορτατίφ!!!Αψογος!!!! :lol: :lol: :lol:

Τελικά, το κουτάκι με το ON/OFF Switch & το FAN που μου έδωσε πίσω το Πλαίσιο (αντικατάσταση) ΔΕΝ παίζει στο PC μου με FIREWIRE παρά μόνο μέσω USB!!! Θα το δοκιμάσω και σε άλλο PC και θα σας πω...

Δημοσ.

Κι εγώ το συγκεκριμένο κουτί έχω...

Δουλεύει κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, συνέχεια στην πρίζα, με 120 WD, φορμάτ έγινε από το box...

Κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής...

Δημοσ.

Εχει κανείς παιδιά πρόβλημα με τη χρήση του συγκεκριμένου BOX μέσω Firewire?? Aπλά να ξέρω τι γίνεται..μέχρι να βρω άλλο PC με firewire :twisted:

Δημοσ.

nope, κανένα πρόβλημα με firewire. Το μόνο λειτουργικό πρόβλημα που αντιμετώπισα είναι όταν προσπάθησα να συνδέσω ταυτόχρονα δύο κουτιά (1 usb και 1 firewire) στο ίδιο μηχάνημα οπότε δεν έβλεπε το firewire.

Btw, το «καμμένο» chronos επιδιορθώθηκε τελικά πολύ εύκολα. Δεν είχε πάθει τίποτα η πλακέτα αλλά μόνο το εσωτερικό IDE cable (!). Με ένα ψαλιδάκι έκοψα δύο σύνδεσμους από ένα καινούργιο IDE, αντικατέστησα το παλιό και το κουτί δουλεύει πάλι άψογα ;-)

gv,

έκοψες το καλώδιο στα 220 ή μετά τον μετασχηματιστή; Βγάλε καμία photo να δούμε :D :D :D

Δημοσ.
Εχει κανείς παιδιά πρόβλημα με τη χρήση του συγκεκριμένου BOX μέσω Firewire?? Aπλά να ξέρω τι γίνεται..μέχρι να βρω άλλο PC με firewire :twisted:

paidia ego exo ena chronos usb2 me egatestimeno enan 80WD kai ena chronos usb2+firewire me enan 120WD.

to provlima pou antimetopisa itan otan prospa9isa na kano format tou 120-ari. mou evgaze sto telos tou format ... your disk has a bad block (kapos etsi to elege den 9imamai akrivos to minima)

otan ton evgala ton disko kai ton egatestisa san slave sto pc kai ekana format mou ton evgaze ka9aro.

3ana xosimo sto chronos ... 3ana format kai 3ana BAD BLOCK ...

3ana san slave ... 3ana format kai 3ana KA9AROS ...

eee ton exosa loipon sto box kai isixasa ...

apo tote loipon simvouleuo ... OXI FORMAT OTAN O DISKOS EINAI STO BOX !!!

Kata ta alla ta chronos cases douleuoun mia xara ... kai tautoxrona kai to ka9ena 3exorista ...

gv' date='

έκοψες το καλώδιο στα 220 ή μετά τον μετασχηματιστή; Βγάλε καμία photo να δούμε :D :D :D[/quote']

prin ton metasximatisti ... anoi3te to me prosoxi kai 9a vreite mesa 2 lepta kalodiakia ... kopste to ena apo ayta (oxi kai ta 2) kai sindeste to se ena diakopti typou portatif (autous pou ega9istountai pano se kalodia) ... enjoy !!! :D

den 3ero an mporei na ginei to idio sto kalodio meta ton metasximatisti giati auto to kalodio einai tetraklono ... eno auto prin ton metasximatisti diklono ...

9eorisa poli pio asfales na kopso loipon to PRIN ...

Δημοσ.

@gv : diavasa polla forums kai pou8ena den anaferetai ayto pou grafeis. Dhladh na yparxei provlhma sto format tou sklhrou mesw usb/1394 8yras. Mporei to provlhma na einai ka8ara diko sou kai na entopizetai mono sto ypologisth sou.

{no offence of course}

Δημοσ.

Εχω το συγκεκριμενο κουτι μαζι με εναν 160αρι Seagate κοντα ενα χρόνο τωρα. Ποτε δεν παρουσιασε πρόβλημα, εκτος απο ενα μονιμο. Δεν δουλευει η Firewire συνδεση. Σαν USB 2.0 δουλευει μια χαρα και σε USB 1.0 καλα...

Δημοσ.
@gv : diavasa polla forums kai pou8ena den anaferetai ayto pou grafeis. Dhladh na yparxei provlhma sto format tou sklhrou mesw usb/1394 8yras. Mporei to provlhma na einai ka8ara diko sou kai na entopizetai mono sto ypologisth sou.

{no offence of course}

meso firewire sigoura ... usb den dokimasa ...

isos na einai provlima tis sin9esis mou ... alla den exo kati toso e3ezitimeno ...

Δημοσ.

Έχω και εγώ ακριβώς αυτό το κουτί (χωρις διακόπτη/ανεμιστηράκι. Καινούργιες εκδόσεις έχουν και τα δύο)

Έχει μια ιδιοτροπία με τους δίσκους, άλλους τους θέλει master, άλλους slave, άλλους cable select και άλλους single, εξαρτάται από την μάρκα. Από την στιγμή που έβαλα και ρύθμισα έναν ΙΒΜ (DeskStar, και όχι DeathStar που λένε μερικοί) 80GB δεν είχα ποτέ κανένα ουσιαστικό πρόβλημα εκτός από τα εξής:

1. Αν το καλώδιο USB δεν είναι USB 2 certified και τον συνδέσεις σε USB2 θύρα, είναι πιθανό να σου τον χάνει κάθε λίγο, και ίσως μερικά αρχεία να γραφτούν με μερικά bit λανθασμένα. Μεχρι να το παρατηρήσω είχα χάσει κάτι μέρες προσπαθώντας να μεταφέρω 20GB με USB2 , και κάθε λίγο κόλλαγε και τον χάναν τα windows.

2. Αν τον συνδέσεις με firewire και στον ίδιο firewire controller έχεις συνδέσει κάποιον άλλο υπολογιστή για LAN, όταν κάνεις επανεκκίνηση στον υπολογιστή σου, τότε ο άλλος υπολογιστής βλέπει τον δίσκο, και για να τον ξαναδείς πρέπει να τον ξεσυνδέσεις και να τον ξανασυνδέσεις (μπορεί να έτυχε βέβαια σε εμένα, αλλά το έκανε πολλές φορές για να είναι σύμπτωση).

3. Αν ξεκινήσεις εγκατάσταση λειτουργικού, ξεσύνδεσέ τον πρώτα, καθώς αναλόγως με τις ρυθμίσεις του BIOS μπορεί να γίνει η εγκατάσταση κατά λάθος στον εξωτερικό δίσκο.

4. To partition magic αργεί να φορτώσει, αν είναι συνδεδεμένος ο εξωτερτικός δίσκος. Όταν ξεκινήσει όμως, λειτουργεί κανονικά. Έχω κάνει resize σε partition.

P.S. Για να αποφύγω το κλασικό πρόβλημα της υψηλής θερμοκρασίας, χρησιμοποιώ έναν ΙΒΜ DeskStar, τον οποίο όμως τον έχω βάλει στο Silent με το αντίστοιχο πρόγραμμα της ΙΒΜ (πλέον το τμήμα δίσκων της ΙΒΜ πουλήθηκε στην Hitachi)με αποτέλεσμα να λειτουργεί πλέον σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Δημοσ.

P.S. Για να αποφύγω το κλασικό πρόβλημα της υψηλής θερμοκρασίας' date=' χρησιμοποιώ έναν ΙΒΜ DeskStar, τον οποίο όμως τον έχω βάλει στο Silent με το αντίστοιχο πρόγραμμα της ΙΒΜ (πλέον το τμήμα δίσκων της ΙΒΜ πουλήθηκε στην Hitachi)με αποτέλεσμα να λειτουργεί πλέον σε χαμηλές θερμοκρασίες.[/quote']

Πόσο χαμηλώνει η θερμοκρασία σε αυτήν την περιπτωσή?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...