kgliat Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1027&Nav_Section_Id=21&Catalog_Id=1&Product_Id=146944&Merchant_Id=1&sts_cid=3 Μου έχει καταστρέψει ήδη 2 δίσκους (έγινε αντικατάσταση, ευτυχώς ήταν μέσα σε εγγύηση...- ειδικά στο δεύτερο δίσκο, δεν τον έβλεπε ούτε καν στο bios! disaster ) Παρόμοια εμπειρία από το συγκεκριμένο προιόν;; Σε firewire ειδικά έχει αντιμετωπίσει κάποιος προβλήματα;; Αντικαταστάθηκε η συσκευή σήμερα από το Πλαίσιο και φοβάμαι μην τυχόν κι έχω τα ίδια προβλήματα.. Thanks προκαταβολικά
theobabis Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Kαταρχην, στους καταστρεψε ή απλα δε τους βλεπει? Γιατι αν ειναι 160 και πανω gb δεν ειναι καθολου απιθανο να μη τους βλεπει.
DjChrisT Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Εχω ακριβώς το ίδιο εδω και 1,5 χρονο!!! Κανενα απολυτως προβλημα! Στην αρχη το ειχα εναν 20αρη σκληρο...και τωρα εναν 60αρη....και εχω πολλες φορες βαλει και δισκους φιλων...διαφορους... Δουλευει παντα σε καθημερινη βαση, μιας και κανω μεταφορες αρχειων απο δουλεια-σπιτι ,αντιστοιχα, και σε μερικες εγκαταστασεις φιλων... Προσωπικη γνωμη...πολυ καλο!!! Και μια φιλη μου εχει το ιδιο...αλλα επειδη δεν το εβγαζε ποτε απο την πριζα στον χρονο τα φτησε.... Τωρα σε σενα πως ετυχε...δεν ξερω...
kgliat Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Kαταρχην' date=' στους καταστρεψε ή απλα δε τους βλεπει?Γιατι αν ειναι 160 και πανω gb δεν ειναι καθολου απιθανο να μη τους βλεπει.[/quote'] Στον πρώτο δίσκο έβγαλε "bad sectors" μέσα σε μια εβδομάδα (και λιγότερο...) Το δεύτερο δίσκο ..τον έβγαλε ΕΝΤΕΛΩΣ knock out!! Δεν έπαιρνε μάλλον ρεύμα (δε γύριζε καθόλου - γι' αυτό και δεν τον έβλεπε στο bios) Kαι οι δύο δίσκοι ήταν 120GB WD. Εγινε αντικατάσταση τώρα με Seagate..Θα δούμε πως θα πάει.. Επίσης: το format του δίσκου το έκανα μέσω του Disk Management από τα XP (μέσα στο chronos box)..Σε όλους τους δίσκους
gv Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Επίσης: το format του δίσκου το έκανα μέσω του Disk Management από τα XP (μέσα στο chronos box)..Σε όλους τους δίσκους ΠΟΤΕ FORMAT ΜΕΣΩ CHRONOS BOX !!!!!!!!!! ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ WD ... Δεν έχω δοκιμάσει με άλλους δίσκους ... Δες εδώ ... http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=390375 Οι δίσκοι είναι μια χαρά, παρόλο που σου βγάζουν bad block !!! Βάλτον σαν slave και κάνε ξανά format να βεβαιωθείς :wink:
Godfath3r Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Το ίδιο κουτάκι χρησημοποιεί ένας συμφοιτητής μου εδώ και αρκετό καιρό.Μάλιστα έχει δύο απο αυτά.Και λειτουργούν άψογα!!!Ίσως έτυχε σε εσένα να έχουν κάποιο πρόβλημα οι δίσκοι ή φταίει ο τρόπος που έκανες format...!!!
kgliat Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Τελικώς μου άλλαξαν το BOX με ένα που έχει FAN, switch ON/OFF, switch για το FAN, νέο χρώμα πιο μοντέρνο!!!! Δωρεάν βεβαίως βεβαίως.. Δεν έχει καλώδιο IDE (το mini που είχε το προηγούμενο box) όμως!!! Οταν βρω, θα το δοκιμάσω να σας πω παιδιά.. Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια.. Πάντως, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην κάνω format μέσα από το box..Δεν αναφέρεται όμως και μέσα από τα maual-help files...Θα κάνω βέβαια format με τον κλασικό τρόπο..Και θα σας πω συμπεριφορά
opstic Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Sinithos to provlima ofilete se dio tomeis eite giati exeis kaki paroxi revmatos mesa apo to trofodotiko eite giati to revma tis perioxisou einai astathes o diskos einai ena apo ta prota pou xtipane se aftes tis periptosis elenkseto giati mpori na exeis provlima kai me to kainourgio tower
random Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Μου έχει καταστρέψει... @kgliat pls βάλε ενα σχετικο τιτλο στο ποστ σου, τι "Γνώμη - εμπειρία από το..." ??? :?: και στο 1ο ποστ ουτε καν αναφέρεις ποιο. πρέπει να παω στο σαιτ του καταστηματος για να δουμε τι λες? επι του θεματος.. εχω κι εγω υπόνοιες αλλα οχι αποδείξεις οτι τα usb boxes δεν ειναι οτι καλυτερο για την υγεια των δισκων. τουλαχιστον τα φτηνιάρικα. δεν τα απορριπτω, γιατι ειναι πραγματικα πολυ χρησιμα, τουλαχιστον μεχρι να βρω usb disk 1-3 G σε λογικη τιμη. 1. δεν βαζω μεγαλους δισκους (max 30 gb). αν γινει κατι, και λεφτα χανεις, και πολλα data. 2. τo εχω μονο για μεταφορές αρχειων δουλεια-σπιτι, και οχι για μονιμο storage. 3. ο δισκος που βάζω, οπωσδηποτε NTFS, και οχι fat32. 4. οποτε θυμαμαι, ενα CHKDSK για να προλαβουμε τα χειροτερα. 5. ποτέ διαχειριση δισκου (format, fdisk, partition magic, κλπ) πανω στο usb. βαλτο σε ide για αυτη τη 1 φορα, και σε usb μονο ta transfers.
DjChrisT Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Μου έχει καταστρέψει... @kgliat 1. δεν βαζω μεγαλους δισκους (max 30 gb). αν γινει κατι' date=' και λεφτα χανεις, και πολλα data. 2. τo εχω μονο για μεταφορές αρχειων δουλεια-σπιτι, και οχι για μονιμο storage. 3. ο δισκος που βάζω, οπωσδηποτε NTFS, και οχι fat32. 4. οποτε θυμαμαι, ενα CHKDSK για να προλαβουμε τα χειροτερα. 5. ποτέ διαχειριση δισκου (format, fdisk, partition magic, κλπ) πανω στο usb. βαλτο σε ide για αυτη τη 1 φορα, και σε usb μονο ta transfers.[/quote'] Ετσι ακριβως...αλλα εγω εχω 60αρη επανω....και κανα defragment με το diskeeper που και που...οταν εχει γινει αρκετο transfer.... 8)
kgliat Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Κι όσον αφορά τα σχόλια σχετικά με το subject δεκτό..Sorry.. Παράλειψή μου . Κατατοπιστικές απαντήσεις που πραγματικά βοηθούν χρήστες που έχουν παρόμοιο πρόβλημα Η συσκευή λειτουργεί πλέον και δεν παρουσιάζει πρόβλημα μέσω USB τουλάχιστον. Θα τη δοκιμάσω και με firewire να δω συμπεριφορά. Το προηγούμενο μοντέλο άλλωστε είχε πρόβλημα στο firewire όπως είχα πει. Και τελευταία παρατήρηση..Αντιμετώπιση από το ΠΛΑΙΣΙΟ που δεν περίμενα..Αντικατάσταση από το κατάστημα μέσα σε μια μέρα (βέβαια με ήξεραν επειδή είχαν χτυπήσει δύο δίσκοι σε ένα μήνα!) ΧΩΡΙΣ επιπλέον επιβάρυνση..Και το νέο, LED on/off, FAN...
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 To sygkekrimeno kouti einai ena xali kai miso! Exasa ena disko to kalokairi 80gb WDJJ! Den nomizw oti aerizetai swsta to kouti idiaitera tous kalokairinous mhnes pou h zesth einai aforhth. Egw to afhsa anoikto kai pleon den exw provlhma , den einai omorfo vevaia na einai anoikto alla ti na kaneis... @kgliat: pare ena maxtor (diskos-mazi me to kouti) einai tsibimeno alla...
gv Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Den nomizw oti aerizetai swsta to kouti idiaitera tous kalokairinous mhnes pou h zesth einai aforhth. Egw to afhsa anoikto kai pleon den exw provlhma , den einai omorfo vevaia na einai anoikto alla ti na kaneis... δεν θα έλεγα ότι έχει την τρομερή διαφορά θερμοκρασίας ... βλέπε παρακάτω ... έχει κάνει κανένας άλλος κανένα πείραμα ? http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?p=648025
GothicCrusader Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Το κουτί βασικά έχει πολύ σημαντικά μειονεκτήματα: α) δεν αερίζεται σωστά (fact) β) δεν έχει διακόπτη τροφοδοσίας Και τα δύο είναι ό,τι χειρότερο για την υγεία των δίσκων. Γενικά τα λειτουργώ συστηματικά για αρκετά GB και μερικές φορές φτάνει σε σημείο ακόμα και να «κολλάνε» οι δίσκοι λόγω του rack ή να μυρίζει καμμένο πλαστικό (no kidding ) όλο το δωμάτιο. Αυτό έχει γίνει σε 2 διαφορετικά chronos racks, τόσο στο usb 2 όσο και στο usb 2/firewire. Το πρώτο τα τίναξε εντελώς μετά από σχεδόν 1 1/2 χρόνο, το δεύτερο κάνει hangups μόλις ανεβάσει θερμοκρασία. Δεν λέω ότι δεν κάνουν τη δουλειά τους. Απλά με τα ίδια λεφτά μπορείτε να πάρετε κάτι πιο αξιόλογο που ίσως να έχει και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής χωρίς καθόλου προβλήματα, ειδικά αν το θέλετε για μεγάλη μετακίνηση δεδομένων. Όσοι τα έχετε αγοράσει καλό είναι να τα λειτουργείτε πάντα ανοιχτά και να ακολουθείτε τις συμβουλές του random, ειδικά τις 2,3,5. Όσοι δεν τα έχετε αγοράσει καλύτερα να τα αποφύγετε εντελώς. Το e-shop έχει κουτί αλουμινίου 3.5'' με 47€ με διακόπτη on off ενώ ο _demon_ στο gadget shop του έχει ένα πολύ ωραίο κουτί για 2.5''. Και οι δύο προτάσεις πολύ καλύτερες από το chronos. gv, Έχει πολύ μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας όταν λειτουργείς τον δίσκο. Αν με σύγκριση idle έχεις 4 βαθμούς διαφορά, operational μπορεί να έχεις και την διπλάσια ή τριπλάσια διαφορά γιατί σημαίνει ότι ο ρυθμός απαγωγής δεν είναι καλός.
telnet Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 100% ikanopoiimenos apo to sigkekrimano proion exo balei enan 20ari skliro mesa kai douleuei mia xara edo kai kati mines... Osoi to katigoroun apla den kseroun na to xrisimopoiisoun sosta
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.