karib Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Δοκιμαζω διαφορα προγραμματα mail clients. Φυσικα για να λειτουργησουν πρεπει να δωσω mail servers, username password κλπ. Η απορια μου ειναι: ποιος μου εξασφαλιζει οτι δινοντας τα στοιχεια μου για να λειτουργει σωστα το προγραμμα, αυτο δεν τα διαβιβαζει στην κατασκευαστρια εταιρια? Με αλλα λογια, ειμαστε ασφαλεις, η καποιοι κλεβουν τους κωδικους μας με το γαντι; Υπαρχει τετοιο ενδεχομενο?
karib Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Κανεις δεν πονηρευτηκε ποτε αυτο που λεω?
telnet Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 nai alli douleia den exoun tous kodikous apo potapous users tha kathonte na mazeuoun oi programers
Godfath3r Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Δεν είναι κάτι που αποκλείεται...και ας είναι παράνομο!
Cristina Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Μάλλον δεν ήταν άξιο λόγου για να απασχολήσει κάποιον ένα τετοιο ενδεχόμενο. Ακόμα και αν υποθέσουμε πως όντως το κάνει αυτό ένα πρόγραμμα, σε τί ακριβώς θα μας έβλαπτε; Είναι αρκετό που έχουμε Windows και μπαίνουμε Internet για να μην είμαστε ασφαλείς.
telnet Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 kai poios sou eipe oti mpainoume me windows sto Internet ;P Slackware Rulez
Godfath3r Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Είναι αρκετό που έχουμε Windows και μπαίνουμε Internet για να μην είμαστε ασφαλείς. Πολύ εύστοχο αυτό, αν και λίγο υπερβολικό... Ο σκοπός μιας τέτοιας κίνησης μπορεί να είναι και το να παρακολου8ούνται τα e-mail.Για κρατικούς σκοπούς ή για αστυνομικές έρευνες (τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλο!) :roll:
koyan Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 a) Αν θέλουν να παρακολουθούν το email μας, δεν χρειάζονται το password και το username (οι επαγγελματίες). Αυτά τα χρειάζονται οι ερασιτέχνες. Πράγματι νομίζεις ότι τα email σου ΔΕΝ διαβάζονται? β) Αν είσαι τόσο paranoid με αυτό το κομμάτι της ασφάλειας, απλά χρησιμοποιείς Open source projects, με μεγάλη βάση χρηστών/προγραμματιστών, ή/και κοιτάς το ιδιο κώδικα και εσύ (άν ξέρεις). γ) Godfath3r: έγραψες "Για κρατικούς σκοπούς ή για αστυνομικές έρευνες" . Μα οι προγραμματιστές των email client δεν είναι ούτε αστυνομικοί, ούτε κρατικές υπηρεσίες. Να είστε όλοι καλά, Koyan
Godfath3r Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 koyan, δεν είπα οτι είναι κάτι τέτοιο.Αν όμως τους ζητηθεί ίσως και να το κάνουν!!Εγώ πιστεύω πάντως οτι τα e-mail μου διαβάζονται...Αλλά δεν ξέρω απο ποιούς!
lemon Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 iremiste re paidia poioi eiste? The prezidents of the united states? kai an to pate etsi giati den skeftestai kai tis etairies pou ftiaxnoun software firewall. Mporoun na mazeuoun plirofories apo to pc sas kai seis na min to pairnete grammi...
Godfath3r Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 lemon, δεν χρειάζεται να είσαι president για να σου διαβάσουν το e-mail.Για οποιοδήποτε λόγο...Δεν ξέρω αν γίνεται, και ούτε μπορώ να είμαι σίγουρος!Απλά υποθέσεις κάνουμε!
Cristina Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 kai poios sou eipe oti mpainoume me windows sto Internet ;PSlackware Rulez Με συγχωρείς που δεν σε έλαβα υπ' όψιν μου πριν το πω... Νονέ, σαν υποθεση και μόνο μπορεί να στέκει. Αλλά μου φαίνεται αρκετά έως πολύ υπερβολικό. Σιγά μην ασχολείται η κάθε εταιρία με τον καθένα μας ξεχωριστά. Ένας αριθμός και μόνο είμαστε... Ίσως να υπάρχουν bots/scripts (λέμε τώρα...) που να ανιχνεύουν για 'ύποπτες' λέξεις. Κάτι σαν αυτό που ακουγόταν πριν μερικά χρόνια για το chat. Αλλά δε νομίζω πως θα γινόταν από το πρόγραμμα κάτι τέτοιο, αλλά από τον ISP ίσως ή την εταιρία που έχεις το mail σου... Αυτοί που θέλουν να κάνουν διακίνηση σημαντικών πληροφοριών, σίγουρα έχουν έναν ασφαλή τρόπο να την κάνουν. Εμάς γιατί να μας απασχολεί τόσο...; :roll:
Omiloparmenos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 kai an to pate etsi giati den skeftestai kai tis etairies pou ftiaxnoun software firewall. Mporoun na mazeuoun plirofories apo to pc sas kai seis na min to pairnete grammi... mono oi etairies pou ftiaxnoun firewall? opoiadipote etairia me opoidipote programma tha mporouse na to kanei auto..eite i microsoft me ta win...eite i adobe me to photoshop..alla entaksi ligo paralogo..alli douleia den eixan oi etairies apo to na mathenoun gia mas prosopika..mono genikes plirofories mazeuoun wste na vroun tropous na proselkisoun pio pollous pelates.
drm Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Ρε παιδία, αν κάποιο πρόγραμμα έβγαζε στοιχεία στο Ιντερνετ αργά η γρήγορα θα μαθευόταν, ακόμα και ένα firewall είναι πολύ απλό να το ελλέξεις τοποθετόντας ένα δεύτερο από έξω, μπορεί το δεύτερο να στέλνει πληροφοριές έξω, αλλά θα πιάσει ότι και να στέλνει το πρώτο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.