Προς το περιεχόμενο

Windows XP Professional Original - Τι πρέπει να ξέρω?

Cue

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωρίζει κάποιος να μου πει τι παίζεται με activation, με αλλαγή hardware ή οτιδήποτε άλλο σχετικό?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Όταν βάζεις ένα XP έχεις 30 μέρες να το ενεργοποιήσεις. Δηλαδή μέσω internet ή τηλεφώνου να το δηλώσεις. Μετά τις 30 μέρες κλειδώνει και δεν μπορείς να το ανοίξεις. Τώρα με το activation που γίνεται δηλώνεται και με κάποιον τρόπο το hardware του pc, δηλαδή επεξεργαστής, μητρική κλπ. Όταν πας λοιπόν να βάλεις αυτό το λειτουργικό σε άλλο pc δεν θα μπορεί να γίνει ενεργοποίηση γιατί η βάση δεδομένων της microsoft θα έχει συνδέσει το συγκεκριμένο serial number με το αρχικό configuration. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις μνήμη και ίσως σκληρό δεν είμαι σίγουρος, αλλά με τίποτα επεξεργαστή. Σε περίπτωση που κάνεις repair ή format στο ίδιο μηχάνημα, θα χρειαστεί να κάνεις πάλι activation και θα προχωρήσει κανονικά.Το αρχείο που σώζεται το configuration του hardware είναι το wpa.dbl στο c:\windows\system32. Καλό είναι να το έχεις backup για να το βάζεις πάλι όταν κάνεις format.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

Άρα δηλώνεται το hardware....και άμα αλλάξω cpu/mobo? τι παίζεται?

Το αρχείο που λες γιατί πρέπει να το κρατάω backup και να το ξαναβάζω μετά το format?

edit: lol! τώρα πρόσεξα ότι μπορούσα να το βάλω το "Λειτουργικά Συστήματα"! plz move :)

Δημοσ.

Άμα αλλάξεις cpu η mboard, και πας να βάλεις τον παλιό δίσκο δεν θα σου ανοίγει. Θα πρέπει να κάνεις format αλλά και πάλι δεν θα μπορείς να κάνεις activation με το ίδιο serial number. Θα πρέπει να πάρεις τηλ την Microsoft και να παρακαλέσεις. Τώρα το αρχείο αυτό λέω να το έχεις backup γιατί σε ένα format άμα το κάνεις overwrite στην αρχική του θέση, μπορεί να μην σου ζητήσει activation.

Δημοσ.

Άμα αλλάξεις cpu η mboard, και πας να βάλεις τον παλιό δίσκο δεν θα σου ανοίγει. Θα πρέπει να κάνεις format αλλά και πάλι δεν θα μπορείς να κάνεις activation με το ίδιο serial number. Θα πρέπει να πάρεις τηλ την Microsoft και να παρακαλέσεις. Τώρα το αρχείο αυτό λέω να το έχεις backup γιατί σε ένα format άμα το κάνεις overwrite στην αρχική του θέση, μπορεί να μην σου ζητήσει activation.

Δημοσ.
Άμα αλλάξεις cpu η mboard, και πας να βάλεις τον παλιό δίσκο δεν θα σου ανοίγει. Θα πρέπει να κάνεις format αλλά και πάλι δεν θα μπορείς να κάνεις activation με το ίδιο serial number. Θα πρέπει να πάρεις τηλ την Microsoft και να παρακαλέσεις.

Πίκρα...αυτό είναι που με απασχολεί!

Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία? Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις? Στη χαρίζουνε? Πόσο εύκολα γίνεται κτλ.

Thx!

Δημοσ.
Άμα αλλάξεις cpu η mboard' date=' και πας να βάλεις τον παλιό δίσκο δεν θα σου ανοίγει. Θα πρέπει να κάνεις format αλλά και πάλι δεν θα μπορείς να κάνεις activation με το ίδιο serial number. Θα πρέπει να πάρεις τηλ την Microsoft και να παρακαλέσεις.[/quote']

Πίκρα...αυτό είναι που με απασχολεί!

Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία? Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις? Στη χαρίζουνε? Πόσο εύκολα γίνεται κτλ.

Thx!

Εγώ προσωπικά έχω ενεργοποιήσει τρείς φορές το serial number την πρώτη μέσω internet και τις άλλες δύο με τηλεφωνάκι σε υπάλληλο της microsoft hellas και δεν χρειάστηκε να παρακαλέσω...

Δημοσ.
Όταν βάζεις ένα XP έχεις 30 μέρες να το ενεργοποιήσεις.

Κι εγώ έτσι ήξερα. Όμως, σε τρία μηχανήματα που δεν έκανα ενεργοποίηση, κι ενώ έμεναν 5 μέρες, την επόμενη μέρα που τους άνοιξα μου είπαν (και οι τρεις) ότι μένουν 25 μέρες!!! Ακόμα δεν τους έχω κάνει ενεργοποίηση (είμαι κάπου στην 16 τώρα). Για να δούμε, όταν θα ξαναφτάσει στις 5 μέρες, λέτε πάλι να μου δώσει άλλες 20;!!! :wink: :wink:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...