Προς το περιεχόμενο

Sata εγκατασταση πως???

tsompanos76

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πήρα ένα SATA WD 200GB υποθέτωντας πως δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο για να τον εγκαταστήσω και να τον φορμαρω και να τον δει το σύστημα αλλά τελικά έπεσα έξω. Κάποιος να μου το εξιγήσει αναλυτικά. Το SATA τον θέλω σαν αποθηκευτικό χώρο και όχι για να βάλω κάποιo λειτουργικό πάνω του. Η μητρική είναι msi K7N2 Delta-ILSR . Υπάρχουν 2 δίσκοι ακόμα 40gb master με λειτουργικό και 80gb slave σαν αποθηκευτικός χώρος.

Δημοσ.

Αφού σιγουρευτείς ότι ο δίσκος είναι καλά συνδεμένος με τα καλώδια στο m/b πας στο ΒΙOS και ενεργοποιείς τον SATA Controller.Μετά μπαίνεις στα Win και βάζεις τους drivers του Controller(αναλόγως τι μάρκα Controller έχεις λογικά θα πρέπει να έχεις κάποια δισκέτα με τους drivers) αφού κάνεις επανεκκίνηση φορμάρεις τον δίσκο και είσαι έτοιμος!

Δημοσ.

ο driver είναι εγκατεστημένος τα καλώδια λογικά είναι οκ αν και θα τα ξανακοιτάξω αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι από το ΒΙΟS ενεργοποιημένο. Βέβαια λογικά είναι γιατί όταν εγκατέστησα τους drivers (promise fast trak 376) πριν ξεκινήσουν τα windows sp1 εμφφανίζεται μια γραμμή στο κάτω μέρος της οθόνης που γεμίζει σε μισό δευτερόλεπτο. Άρα λογικά είναι και ενεργοποιημένο και στο BIOS. Βέβαια δεν μέσα από το dos δεν μπορεσα να τον βρω με fdisκ /status. καμία ιδέα?? ¨η καλυτερα κάποιος με την ίδια μητρική για να μου πει από το έχει ενεργοποιήσει για να μου πει ???

Δημοσ.

Κοίταξε στο Device Manager στο Control Panel για τις συσκευές αν εμφανιζεται ο σκληρός και ο Controller.Αν δεν εμφανίζονται πιθανώς δεν είναι ενεργοποιημένος ο Controller.Αν είναι ενεργοποιημένος ο Controller λογικά μετά το POST του BIOS θα κάνει ανίχνευση του δίσκου.

Δημοσ.

Στο device manager δεν βλέπει τίποτα. Μου εμφανίζει εκεί μόνο τους 2 σκληρούς και τα dvdrom cdrw. Από το ΒΙΟS από θα δω αν είναι enable ο controler. Λογικά δεν είναι ενεργοποιημένος αφού μου έβγαζε αγνωστη συσκευή από την διαχείρηση υλικούκαι εκεί εγκαθιστούσα τους driver??? Και κάτι χαζό στον σκληρό δεν βάζεις 2 καλώδια ένα που συνδέετε στην μητρική και ενα του ρευματος με μετατροπέα για SATA???

Δημοσ.

Ο SATA controler που έχει η LISR είναι μόνο RAID οπότε είτε θα πρέπει να τοποθετήσεις 2 δίσκους μαζί είτε να προσπαθήσεις μόνο με έναν να φτιάξεις ένα εικονικό Raid array( έχω διαβάσει ότι γίνεται αλλά δεν το έχω κάνει ακόμα στο δικό μου). Ούτως η άλλως, όμως, θα πρέπει να μπείς στο bios του controler και να μορφοποιήσεις τον δίσκο πριν τον φορμάρεις, για να τον δουν τα ΧΡ. Πάντως δες αν στον device manager υπάρχει ήδη η συσκευή ή αν υπάρχει κάποια άγνωστη συσκευή ή κάποια με θαυμαστικό.

Δημοσ.

με ctrl+f δεν μπαίνεις στο bios του controler οταν κανει boot το pc???? Στη διαχείρηση συσκευών υπάρχει εγκατεστημένο

+ ελεγκτες SCSI και RAID

|_ WinXP Promise FastTrak 376 Controller

Δημοσ.

Άρα ο driver είναι ήδη εγκατεστημένος γι αυτό δεν σου βγάζει ότι βρέθηκε νέα συσκευή. Ο λόγος που δεν εμφανίζεται είναι ότι πρέπει να μορφοποιηθεί πρώτα από το Raid bios.

Αν θυμάμαι καλά, μπες μέσα στο bios και ζήτα να φτιάξει ένα Raid 0 array με ένα μόνο δίσκο. Όταν τελειώσει μπορείς να τον φορμάρεις κανονικά από το Computer Managment.

Δημοσ.

Δοκίμασε επίσης να εγκαταστήσεις τον FastTrack manager από το CD της ΜΒ, και δες αν αυτό βλέπει τον δίσκο. Αν ναι ίσως μπορείς να τον φορμάρεις μέσω του.

Δημοσ.

Όταν ανοίγεις τον υπολογιστή, μετά την οθόνη του BIOS δεν λέει κάποια στιγμή πληροφορίες για τον controller; Εκεί πρέπει να σου λέει ποιό πλήκτρο να πατήσεις ώστε να μπείς στις ρυθμίσεις του. Εκεί πρέπει να φτιάξεις ένα καινούργιο raid set το οποίο θα αποτελείται μόνο από έναν δίσκο (αυτόν που έχεις). Μετά θα είναι ΟΚ. (αυτό το έχω δοκιμάσει σε άλλη ΜΒ, αλλά με ίδια μάρκα controller).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν κάποια στιγμή πας τον δίσκο σε έναν φίλο σου ή αν αλλάξεις μητρική, αν δεν έχει τον ιδιο controller είναι πολύ πιθανό να μην βλέπει τα δεδομένα του.

Δημοσ.
Όταν ανοίγεις τον υπολογιστή' date=' μετά την οθόνη του BIOS δεν λέει κάποια στιγμή πληροφορίες για τον controller; Εκεί πρέπει να σου λέει ποιό πλήκτρο να πατήσεις ώστε να μπείς στις ρυθμίσεις του. Εκεί πρέπει να φτιάξεις ένα καινούργιο raid set το οποίο θα αποτελείται μόνο από έναν δίσκο (αυτόν που έχεις). Μετά θα είναι ΟΚ. (αυτό το έχω δοκιμάσει σε άλλη ΜΒ, αλλά με ίδια μάρκα controller).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν κάποια στιγμή πας τον δίσκο σε έναν φίλο σου ή αν αλλάξεις μητρική, αν δεν έχει τον ιδιο controller είναι πολύ πιθανό να μην βλέπει τα δεδομένα του.[/quote']

Το θέμα είναι πως δεν βγάζει τίποτα τότε παρόλο που προσπάθησα με το ctrl + πλήκτρο (όλη την αλαφαβητα)

Δημοσ.
Δοκίμασε επίσης να εγκαταστήσεις τον FastTrack manager από το CD της ΜΒ, και δες αν αυτό βλέπει τον δίσκο. Αν ναι ίσως μπορείς να τον φορμάρεις μέσω του.

έχει ένα local aray manager το οποίο δεν βλέπει τίποτα και αυτό

Δημοσ.

Tα ΧΡ δεν βλέπουν απευθείας δισκους πανω απο 140(?) MB. Για 160 και 200 θελει ειδικη διαδικασια, εκτος αν κατεβασεις κανα tool απο την κατασκευαστρια που θα στο κανει αυτοματα. Ολα αυτα με την προυποθεση οτι φαινεται ο δισκος στο bios. Επίσης τσέκαρε ξανά τις συνδεσεις σου και το τζαμπερακι. Χρησιμοποιησε την ata καλωδιοταινια και οχι την IDE (αν ο δισκος εχει και τις δυο)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...