Προς το περιεχόμενο

PPPoA - PPPoE, Μερικές ερωτήσεις.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι υπάρχουν και παλαιότερα post για το ποιο πρωτοκολλο είναι καλύτερο αλλά εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο.

Όταν υπογράφεις την σύμβαση με τον ΟΤΕ διαλέγεις σε ένα πεδίο και PPPoA ή PPPoE. Εγώ όταν έκανα σύνδεση το είχα κενό και ο πωλητής μου είπε ότι θα το συμπληρώσουν οι Τεχνικοί του ΟΤΕ.

Όταν έκανα την πρώτη μου συνδρομή στη Forthet η γραμμή λειτουργούσε είτε επέλεγα PPPoA είτε PPPoE. Το ίδιο και τώρα και στη Vivodi. Το περίεργο είναι ότι από τη Vivodi μου είχαν πει ότι δεν υποστηρίζουν PPPoE ?

Ρωτώ λοιπόν, όταν αλλάζεις settings στο modem σου αλλάζει αυτόματα και η ρύθμιση του ISP και του OTE? ¨Οταν σηλεφώνησα στον ΟΤΕ μου είπαν ότι η σύνδεσή μου ήταν PPPoA αν και τη στιγμή εκείνη και εγώ είχα ρυθμιση PPPoA.

Επίσης παίζει κανέναν ρόλο αν έχεις PPoA ή PPPoA στο αν μπορείς να στήσεις server, ρωτάω γιατί αυτό μου ρπώτεινε σε ένα πρόβλημά μου ένας Insomniac αλλά και γιατί στο configuration του zyxel, στα diagnose η PPPoE αναφέρεται ως "PPP/PPPoE server connection" ?

Δημοσ.

Αν είσαι στον IBAS της Κωλλέτη , μπορείς να αλλάζεις εν βούληση προτόκολο.

Είτε PPPoE ή PPPoA.

Στην Vivodi είσαι ως ISP έτσι?

Όχι ως ADSL Access.

Όχι , και με PPPoA & με PPPoE μπορείς να στήσεις server.

Δημοσ.
ppoa einai gia usb modems kai oe gia ethernet apo oti ksero

Kamia sxesh. Oti eipe o billpeppas isxuei. Auto pou ennoousan sthn Vivodi einai oti uposthrizoun mono PPPoA ALLA sthn periptwsh pou exeis parei kai ACCESS by Vivodi. Sthn periptwsh sou dld den exeis provlhma me auto giati pas mesw OTE.

Δημοσ.
Αν είσαι στον IBAS της Κωλλέτη ' date=' μπορείς να αλλάζεις εν βούληση προτόκολο.

Είτε PPPoE ή PPPoA.

Δεν ξέρω καν τι είναι IBAS. Η περιοχή μου είναι Χαϊδάρι, από ότι φαίνεται μάλλον κάτι τέτοιο ισχύει και για μένα γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα αν αλλάξω settings. Υπάρχει περίπτωση ακόμα να δηλώνεις ότι νομίζεις εσύ αλλά η γραμμή σου να παραμένει αυτό που δήλωσες στον ΟΤΕ?[/quote']

Στην Vivodi είσαι ως ISP έτσι?

Όχι ως ADSL Access.

Ακριβώς

Όχι ' date=' και με PPPoA & με PPPoE μπορείς να στήσεις server.

[/quote']

Τελικά εγώ πότε θα στήσω server ???

1.jpg

Δημοσ.

"Υπάρχει περίπτωση ακόμα να δηλώνεις ότι νομίζεις εσύ αλλά η γραμμή σου να παραμένει αυτό που δήλωσες στον ΟΤΕ?"

Όχι.

[ μόνο στο IBAS της Θεσσαλονίκης δεν μπορείς να αλλάξεις μόνος στο πρωτόκολο ]

"Πότε θα στήσω server? "

Με ISP Vivodi φίλε μου , δεν παίζει να καταφέρεις να στήσεις Game Server.

Το ping είναι χάλια [ κυρίως λόγω της δομής του δικτύου της Vivodi ]

Με Tellas & Forthnet μπορείς πάντως.

Δημοσ.
Εγώ έχω ethernet modem με PPOA απο ΟΤΕ :shock:

Ποιό modem έχεις ? Κατάφερες να στήσεις server ?

"Τελικά εγώ πότε θα στήσω server ??? "

Ε ?

Πρόκειται για ένα πρόβλημά μου

( http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=389324 )

το οποίο έχω διαπιστώσει ότι το αντιμετωίζουν κι άλλοι

-> http://www.dslreports.com/forum/zyxel

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...