Προς το περιεχόμενο

Alexander official topic

Nemo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΜπουμΜπουμ οσο αφορα το πρωτο (το γιατι βρισκω υπερβολη)

Θεωρω υπερβολη (οχι μονο για τον Μ.Αλεξανδρο ,αλλα και για τα πρωτα χρονια της Ρωμαικης αυτοκρατοριας ) να γινεται συγκριση με μια χωρα η οποια δεν δινει δεκαρα για τις υπολοιπες χωρες και η οποια το μονο που θελει ειναι να ιδιοποιηθει τα αγαθα τους ανεξαρτητως κοστους ..

Και οσο αφορα το δευτερο μερος των οσων ειπα , Ο Μ.Αλεξανδρος (και οκ , η Ρωμαικη κυριαρχια κατα το ημισυ) μπορει να εκαναν κατακτητικες εκστρατειες αλλα ωφελησαν και τις κατακτησεις τους .. ,δεν εχουν σχεση με οτι γινεται τωρα με τις εκστρατειες των Αμερικανων ,ουτε με οτι γινοταν επι Βρετανικης αυτοκρατοριας των Ινδιων .

Δυο λινκς σχετικα με τα εργα του Μ.Αλεξανδρου και της Ρωμαικης αυτοκρατοριας (για την Βρετανικη αυτοκρατορια δεν καταφερα να βρω κατι...)

1) http://www.aegean.gr/gympeir/M_ALEXANDROS.htm

2) http://www.asda.gr/gym8per/Programes/Via%20Romana/history.htm

• Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Θεωρω υπερβολη (οχι μονο για τον Μ.Αλεξανδρο ,αλλα και για τα πρωτα χρονια της Ρωμαικης αυτοκρατοριας ) να γινεται συγκριση με μια χωρα η οποια δεν δινει δεκαρα για τις υπολοιπες χωρες και η οποια το μονο που θελει ειναι να ιδιοποιηθει τα αγαθα τους ανεξαρτητως κοστους ..

αυτο ειναι τραγικα υπερ απλουστευτικο. Δεν πρεπει και δεν μπορουμε να βγαζουμε συμπερασματα βασιζομενοι σε συναισθηματα. Στο κατω κατω αν το ιρακ εστω και ετσι γινει πολιτισμικος πυρηνας στη μεση ανατολη θα προοθηση τη σταθεροτητα της ευρυτερης περιοχης με αποτελεσματα που θα γινουν αισθητα ακομα και στην ελλαδα (πχ θα γινει πολο ελξης μεταναστων απο αλλες χωρες)

εν πασι περιπτοσι οι αμερικανοι δεν εκαναν τον πολεμο στο ιρακ για να καπιλευτουν κατι, αυτο ηταν αποτελεσμα (οπως αποτελεσμα φανταζομαι ηταν το οτι ο αλεξανδρος χρησημοποιουσε τις πλουτοπαραγωγικες πηγες της περσιας για ιδια χρηση). Ο πολεμος στο ιρακ εγινε για αλλους λογους ορισμενους απαραδεκτους και ορισμενους ιδεαλιστικους.

συν το οτι ποιος ακριβος λεει οτι οι αμερικανοι δεν δινουν δεκαρα για τις υπολοιπες χωρες? More over ποιος λεει οτι ο αλεξανδρος ΕΔΙΝΕ δεκαρα για τις υπολοιπες χωρες.

Ενας κατακτητικος πολεμος ειναι ενας κατακτητικος πολεμος, δεν μπορουμε να χρυσωνουμε το χαπι γιατι και ο αλεξανδρος αφησε ορφανα οπως και ο bush

(το ενα λινκ ειναι απο ενα γυμνασιο της μυτηληνης οσο καλη δουλεια και να εκαναν τα παιδια (πραγματικα θαυμασια!) δεν παυει να ειναι ερασιτεχνικο και ελειπες)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

To rottentomatoes tou edwse ena genaiodwro 14% pantws :D.Vlepw to eidos twn epoikwn tainiwn na pethainei grigora.I venzini tou Gladiator kai tou Arxonta exantlithike grigora se peiramata typou Troy,King Arthur kai twra Alexander

Δημοσ.

Vasika toxw xanapei,to rotten einai ligo paraplanitiko:Tomataki pairnei ama xeperasei to 60%.Etsi an 1000 anthrwpoi thewrisoun mia tainia sto 59% kai oi 1000(pou esy tha toleges axioprepes) i tainia pernei 0%!!!Antitheta an 50 anthrwpoi to exoungia 0% kai alloi 50 gia 6,tote pernei to safestata poly timitiko 50%

Sto Alexander p.x. mporei 14/100 na tou valan 61% kai 86/100 na tou valan 59% kai onmws auto tha evgaze teliko 14%

Anyway pantws einai ena arketa kalo endeiktiko apo tin apopsi otigrafoun stin ousia "epaggelmaties" i toulaxiston oxi o kathe pitsirikos me logariasmo opws sto IMDB

Δημοσ.

panosp1, nai mate to ksero, apla yparxei mia hdh egatestimenh syzhthsh edo giayto eipa na mhnei edo

to lathos diko mou einai logiko htan na anoikseis allo topic:) an den sas enoxlei as meinoume edo gia na mh kovo kai ravo posts vasika:P

Δημοσ.

οταν τα "αμερικανακια" κανουν ταινειες για την ιστορία, ειναι μαμακες και δεν ξερουν τι τους γινεται,

οταν τα "αμερικανακια" κρίνουν τις αυτές ταινειες, "έχουν άποψη" και μας δειχνουν το δρόμο.

Ποτε θα έρθει η ώρα να κανει ο Βούλγαρης ταινεία για τους Αζτέκους ή για τους Κέλτες, "να τους δείξουμε τι πα να πει βερύκοκο" :shock: :o

Δημοσ.
οταν τα "αμερικανακια" κανουν ταινειες για την ιστορία, ειναι μαμακες και δεν ξερουν τι τους γινεται,

οταν τα "αμερικανακια" κρίνουν τις αυτές ταινειες, "έχουν άποψη" και μας δειχνουν το δρόμο.

αλλα "αμερικανακια" κανουν ταινιες και αλλα τις κρινουν, δεν ολοι οι αμερικανοι ιδιοι οσο και αν θελουμε να το πιστευουμε αυτο

Δημοσ.

Δεν το έχει δει κανείς να μας πει τι γίνεται να <<φταχτούμε>> ?

Δεν πάω σινεμά να το δω , δεν αγοράζω το dvd όταν βγεί , δεν νοικιαζω το dvd .

Μέχρι να το βάλει το άλτερ , δεν πρόκειται να το δω !

Δημοσ.

Μόλις ήρθα απο την αίθουσα...

Λοιπόν κατ' αρχην είναι αρκετα μεγάλο. Δεν μου έκανε καθόλου αίσθηση, μου φάνηκε πολυ "μακρόσυρτο" αλλα αυτο μαλλον είναι πηγαίο σεναριακο πρόβλημα μιας και δεν μπορείς να καλύψεις μια ολόκληρη ζωη σε 2,5 ώρες. Όσο για το homosexual ζητημα, η ταινία είναι καργα... homoloving! Γενικα η Τροια μου άρεσε πολυ περισσότερο (οχι οτι ήταν κατι πολυ καλο). Δεν πιστεύω ότι αξίζει 7?...

Δημοσ.

Λοιπόν την είδα και εγώ και έχω να πω:

OH MY GOD! OH MY GOD!

H ταινία είναι κακή από όλες σχεδόν τις απόψεις και θα συνεχίσω με τα αποδεικτικά στοιχεία.

Χμ... από που μπορεί να ξεκινήσει κάποιος να μιλάει για αυτό το πράμα?...

Ας το πάρουμε καταρχάς από άποψη δομής: Οι ξένοι κριτικοί είχαν δίκιο στο ότι δεν υπάρχει συμπαγής δομή στο έργο. Γίνονται τεράστια άλματα στην εξέλιξη, το χειρότερο όμως είναι ότι περιέχονται σκηνές χωρίς κανένα σχεδόν ενδιαφέρον. Αυτό που με ενόχλησε κυρίως είναι ότι το μεγαλείο του Μ. Αλεξάνδρου δεν γίνεται φανερό (βέβαια αυτό ίσως ευθύνεται περισσότερο στην "ερμηνεία" του Φάρελ, αλλά αυτό θα το συζητήσουμε αργότερα). Εκεί που για μένα φαίνεται να μαεστρεύει ο Stone είναι στις μάχες, οι οποίες είναι εντυπωσιακές αλλά λίγες.

Όσο για την μουσική τι να πω. Αυτός ο Βαγγέλης Παπαθανασίου μετά το Blade Runner και το 1492 φαίνεται να έχει χάσει την μπάλα και μην ξέρει τι του γίνεται! Η μουσική στα περισσότερα σημεία είναι άστοχη και σκέτη φαμφάρα! Βέβαια στην Τροία ήταν χειρότερη, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα.

Πάμε στις ερμηνείες τώρα. Ώρα για γέλια. Ή μάλλον για κλάματα. Πως μπόρεσε να το κάνει αυτό ο Oliver Stone?? Πως μπόρεσε να βάλει αυτόν τον άνθρωπο να παίξει τον Μ. Αλέξανδρο? Η άνιση ερμηνεία του Colin Farrel δίνει έναν Μ. Αλέξανδρο που μόνο μέγας δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί. Πραγματικά παιδιά, εάν ο Αλέξανδρος είχε τέτοια φάτσα, τέτοια ανασφάλεια και τέτοιο αδερφίστικο ύφος (σε αυτό θα αναφερθώ αργότερα) οι Έλληνες όχι μόνο δεν θα τον ακολουθούσαν, αλλά θα του... δεν θέλω να πω τι θα του έκαναν. Δεν μιλάμε για θέμα ανομοιότητας μεταξύ προσώπων (γιατί ξέρουμε αρκετά καλά πως ήταν ο Μ. Αλέξανδρος πραγματικά) καθώς δεν θα πείραζε να ήταν κάποιος που να μην έμοιαζε αλλά απλά ας ενέπνεε κάποια αρχοντιά. Ο άνθρωπος όμως είναι τέτοιο αγγούρι που δεν γίνεται να παίξει τον μεγαλύτερο βασιλιά της ιστορίας όσο κι αν προσπαθεί. Το παλικάρι είναι εντελώς εκτός. Για γέλια.

Η Angelina Jolie είναι κάπως καλύτερη (πέραν του ότι είναι μια κ@υλα σκέτη) αλλά αυτό γίνεται εύκολα κατανοητό όταν έχεις να συγκριθείς με τα σκατά.

Όσο για τον Val Kilmer ερμηνεύει καλά τον ρόλο του κατά την γνώμη μου, απλά θα ήθελα να μου πείτε αν ο Φίλιππος ήταν όντως τόσο μαλάκας στην πραγματικότητα.

Όσο για το gay θέμα, πραγματικά δεν περίμενα να με πειράξει τόσο. Δεν με ενδιαφέρει τι έκανε τότε ο Μ.Α. και με ποιούς πήγαινε. Η εμμονή όμως στο θέμα αυτό είναι εντελώς ενοχλητική! Και τι θέλω να πω? Ότι αντί να παρουσιαστεί ένας Μ. Α. ως μεγαλοπρεπής και επιβλητικός, ως δηλαδή ένας πραγματικός βασιλιάς, παρουσιάζεται ένα πλάσμα αβοήθητο, απροστάτευτο, κλαψιάρικο και gay (σε αυτό φυσικά βοηθάει πολύ ο Farrel) από την αρχή μέχρι το τέλος!!! Κατά την διάρκεια όλης της ταινίας ο Αλέξανδρος περισσότερο gay είναι, παρά βασιλιάς! Πιστέψτε με, δεν έχω τίποτα με τους gay, απλά πιστεύω ότι ο Oliver Stone θα μπορούσε να ασχοληθεί με πιο σοβαρά πράγματα για τον μεγαλύτερο βασιλιά του αρχαίου κόσμου από τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Δεν καταλαβαίνω την σκοπιμότητα. Αυτός είναι ο άνθρωπος που οι υπήκοοί του έφτασαν μέχρι την Ινδία για χάρη του? Δεν κατάφερα να πειστώ σε καμία στιγμή του έργου ότι αυτός θα μπορούσε να είναι ο Μέγας Αλέξανδρος. Υπήρχαν σκηνές στις οποίες ο Α. αντάλλασε αιθήματα/ όρκους με τον γκόμενο, που γέλαγε όλη η αίθουσα (ήταν τόσο γελοία η σκηνή που ακόμα και σε γυναίκα να τα έλεγε ο καραγκιόζης πάλι για γέλια θα ήταν- εδώ βοηθούσε και ο Vangelis με τις "συνθέσεις" του).

Πιθανότατα ο Stone προσπάθησε να δώσει έναν πιο ανθρώπινο και ευάλωτο χαρακτήρα σε αυτό που ο κόσμος γνωρίζει σήμερα ως "Μέγα Στρατηλάτη", το δημιούργημά του όμως μετατρέπεται σε ένα έκτρωμα για τους λόγους που εξηγώ παραπάνω. Επίσης, αντί να επικεντρωθεί -περισσότερο- στα αχαλίνωτα όργια που επιδιδόταν ο Α. μέχρι το τέλος της ζωής του, έτσι ώστε να δείξει την παρακμή που ακολουθεί μετά την ασταμάτητη αλαζονεία, δίνοντας ένα πολιτικό και αλληγορικό μήνυμα, (κάτι που εδώ ισχύει περισσότερο από την Τροία), αντίθετα δίνει έμφαση στον αγαπησιάρη, ονειροπόλο και κομπλεξικό με τη μάνα του Μ.Α., κάτι που για μένα χάνει το "κύριο πιάτο".

Τι άλλο να πω δεν ξέρω παιδιά, ελπίζω να μην παρεξηγηθεί κανείς... εγώ πάντως πήγα να το δω γνωρίζοντας ότι πιθανότατα είναι μούφα, απλά θέλω να βοηθήσω όσους το σκέφτονται να την δούνε και ελπίζω όσοι την δούνε πως θα συμφωνούν μαζί μου. Εάν όχι θα ήθελα να μου πείτε γιατί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...