Προς το περιεχόμενο

poio kinito na parw


last17

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κι εγώ στο ίδιο δίλλημα ήμουν μέχρι πριν μια βδομάδα ώσπου κατέληξα στο Siemens ME45.

 

Και τώρα να μπω στην ουσία:

 

Σκεπτόμενος ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου η αλλαγή σε 3ης γενιάς δε βρίσκεται καθόλου μακρυά, θέλησα να αγοράσω ένα τηλέφωνο όχι τόσο ακριβό, ώστε να κρατήσω λεφτά για κάποιο από τα καινούργια που θα έρθουνε με έγχρωμες οθόνες, java, μεγάλες μνήμες, mms, bluetooth και δε συμαζεύεται <img border="0" title="" alt="[smile]" src="images/icons/smile.gif" />

Αν ήθελα να αγοράσω ένα τέτοιο κινητό τώρα, πέρα του ότι υπάρχουν μονάχα 2-3 μοντέλα που τα συνδιάζουν ΟΛΑ αυτά ΜΑΖΙ, πιστεύω ότι είναι πανάκριβα.

Επίσης θεωρώ τα υπάρχοντα κινητά highend προπομπούς του τι πρόκειται να ακολουθήσει κατά το τέλος του 2002 και αρχές του 2003(εποχή κοντινή δηλαδή), και επίσης σχετικά ανώριμα και υπερκοστολογημένα λόγω της πρωτοτυπίας τους, που δε θα αργίσει να σπάσει.

Τώρα θα μου πείτε: "μα με αυτή τη λογική δε θα αγοράσω ποτέ κινητό μιας και συνέχεια βγαίνουν καινούργια μοντέλα".

Ναι αλλά σε 3ης γενιάς, ή τουλάχιστον με έγχρωμες οθόνες υψηλής αναλύσεως δε περνάμε κάθε μήνα <img border="0" title="" alt="[smile]" src="images/icons/smile.gif" />

 

Πέρα απ'αυτά τώρα, όντας μέχρι στιγμής Nokiaκιας κάτοχος 6150 και 6210 είχα μια προκατάληψη ως προς τις άλλες μάρκες, οπότε όταν πήρα το ME45 δεν ήμουν και τόσο σίγουρος για την αγορά μου.

Περιττό να πω ότι δε θα ξαναγύρναγα τώρα στο 6210!

Οι περισσότεροι θα πούνε για τα menu, και για την ευχρηστία των Νοkia σε αυτόν τον τομέα και μπλαμπλαμπλα..

Nαι δε λέω εύχρηστο το menu των Nokia, αλλά δε σημαίνει πως όλα τα άλλα δεν είναι εύχρηστα, αρκεί να τα συνηθίσεις, όπως συνήθισες και του Νokia όταν το πρωτοπήρες! (γενικότερα μιλάω, γιατί έχει γίνει πολύ καραμέλα το συγκεκριμένο θέμα). Είναι θέμα συνήθειας λοιπόν όπως η εμφάνιση είναι θέμα γούστου.

 

To ME45 λοιπόν διαθέτει:

 

500 θέσεις για ονόματα 12 πεδιών (email, κινητό, σταθερό, url, επώνυμο, όνομα, οδός, αριθμός, μπλα μπλα μπλα!)

 

Υπέρυθρες, EMS, GRPS, WAP, SMS μέχρι 760 χαρακτήρες.

 

Ηχογράφηση συνομιλίας μέχρι 2.30 λεπτά

 

Αυτό που μου άρεσε είναι ότι στα 400kb αποθηκευτικού χώρου που διαθέτει, πλοηγείσαι με ένα explorer utility που έχει το κινητό και ξεκινάς από το root point / , φτιάχνεις καταλόγους, αποθηκεύεις μέσα τα sms ή ότι άλλο θες!

Αυτό τον χώρο τον βλέπεις και άπο το PC με το utility που θα βρείς μέσα στο cd που έχει είτε συνδέοντας το κινητό με το PC είτε πλησιάζοντας το στις υπέρυθρες του PC.

Μπορείς με ένα drag'n'drop να ρίξεις μέσα midi αρχεία τα οποία το κινητό θα αναλάβει να τα παίξει ως ringtones, ή εικόνες bmp για λογότυπα!

Επίσης συνομιλίες που έχεις αποθηκεύσει στο κινητό με ένα drag'n'drop προς το desktop μετατρέπονται σε .wav και τις έχεις στο PC σου <img border="0" title="" alt="[smile]" src="images/icons/smile.gif" />

Το κινητό επίσης δέχεται συντομεύσεις όπου κρατώντας για παράδειγμα το πλήκτρο "2" σε πάει στα εισερχόμενα μυνήματα ή όπου του ορίσεις.

 

Το firmware του αναβαθμίζεται απ'το PC, με μόνο μειονέκτημα ότι η Siemens δε δίνει την τελευταία version στο Ιnternet, οπότε πρέπει να βολεύεσαι με μία προηγούμενη ή να πας σε κάποιο service point για αναβάθμιση.

 

Βάλε επίσης ότι χαρακτηρίζεται G-Shock που σημαίνει ότι αντέχει σε χτυπήματα και πτώσεις καθώς και στο νερό, υιοθετώντας μονωτικά υλικά που κατά κύριο λόγο βρίσκονται στο εσωτερικό του χωρίς να χαλάνε την αισθητική του τηλεφώνου.

 

Τα μόνα μικροελλατώματα που βρήκα και με ξένισαν κάπως είναι ότι στις αναπάντητες αν σου κάνει το ίδιο άτομο 5 φορές αναπάντητη, δείχνει μόνο την ώρα της τελευταίας, και το ίδιο συμβαίνει και με τις εισερχόμενες. Στις εξερχόμενες δε δείχνει καθόλου ώρα.

Επίσης όταν καταχωρείς έναν αριθμό και δηλώνεις όνομα που ήδη υπάρχει, δημιουργεί διπλοεγγραφή αντί να σε ρωτήσει αν πρέπει να το βάλει παρέα με τα άλλα τηλέφωνα του ίδιου προσώπου.

 

Πιστεύω να λυθούν στις επόμενες εκδόσεις αν και είναι ασήμαντα μπροστά στις 70.000 που κάνει περίπου το κινητό, ή 55.000(τελική τιμή μαζί με τα πάγια) παίρνοντας το με το φτηνότερο πάγιο στην Telestet, την στιγμή που κάνει τα ίδια ίσως και παραπάνω πράγματα με τα top nokia της εποχής αυτής, που κάνουν διπλάσια και τριπλάσια τιμή.

 

Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα παραπάνω το θεώρησα την πιο τίμια αγορά της εποχής <img border="0" title="" alt="[smile]" src="images/icons/smile.gif" />

 

Αυτά! Sorry αν σας κούρασα.

<img src="http://www.vodafoneshop.de/shop/images_shop/handygross/100645.jpg" alt="" />

 

<small>[ 03-08-2002, 00:17: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: NeTeD ]</small>

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι αλλά αν δεν κάνω λάθος to ΜΕ45 έχει μονοφωνικούς ήχους. Δεν είναι γενικώς λίγο εκνευριστικοί? Τί midi ν' ακούσεις...

Εδώ ακόμα και το Nokia 3510 που έχει πολυφωνικούς ήχους, υποτίθεται, είναι ένα αίσχος.

Νομίζω ότι η panasonic εδώ πρωτοπορεί ξεκάθαρα. <img border="0" title="" alt="[Roll Eyes]" src="images/icons/rolleyes.gif" />

 

<small>[ 03-08-2002, 00:18: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: doc1000 ]</small>

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν αντιλέγω, οι μονοφωνικοί είναι όντως ένα βήμα πίσω, απλά θέλησα να επικεντρωθώ στην ευκολία του να περνάς ringtones <img border="0" title="" alt="[smile]" src="images/icons/smile.gif" />

 

Αν και καθαρά θέμα υποκειμενικό, ο ήχος του συγκεκριμένου κινητού είναι κάπως πιο γλυκός από το συνηθισμένο που σου τρυπάει τα αυτιά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλε μου NeTeD, τι αλλο προωθεις?? <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/grin.gif" /> <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/grin.gif" />

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Pera apo to Siemens ME45, ti allo 8a proteines apo kinhta pou kykloforun shmera sthn agora? Me gnomwna thn xamhlh timh (den aksizei kati akribo afou ta kinhta 3hs genias einai pro twn pylvn) kai me aksones thn aksiopistia kai eyxrhstia, olo kai kati antaksio / kalytero tou siemens 8a yparxei ekei eksw....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

lol, "τι προτείνεις" λες και είμαι κανένας ειδικός <img border="0" title="" alt="[Razz]" src="images/icons/tongue.gif" />

 

Απλά πιστεύω ότι το κινητό αυτό είναι η χρυσή τομή χρημάτων/επιδόσης. Αν πίστευα ότι υπάρχει κάτι καλύτερο, στα ίδια λεφτά πάντα, λες να έπαιρνα αυτό? <img border="0" title="" alt="[smile]" src="images/icons/smile.gif" />

 

Βασικά το πρώτο πράγμα είναι να κοιτάς τις ανάγκες σου, και το όλο ψάξιμο μετά να περιστρέφεται γύρω από αυτές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Αν πίστευα ότι υπάρχει κάτι καλύτερο, στα ίδια λεφτά πάντα, λες να έπαιρνα αυτό?"

Or8a milhses. Xex. <img border="0" title="" alt="[smile]" src="images/icons/smile.gif" />

 

Krataw loipon kai egw me th seira mou to kinhto mou, mexri na er8oun ta kainouria montela kai meta blepoume. Problepw (h mallon 8elw na elpizw se) enan "8ermo" xeimwna, me polles ekselikseis ston tomea twn thlepikoinwniwn (kinhta, sta8erh asyrmath thlefwnia kai kyriws xDSL!!)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σου προτεινω να παρεις το Siemens SL45i.

 

Ενα κινητο με φοβερες δυνατοτητες οπως 32MB μνημη,5 ωρες ηχογραφηση,Mp3,ατζεντα,ημερολογιο,ενσωματωμενο modem(ετσι ωστε αν το χει καποιος αλλος μπορειτε να στελνετε ο ενας στον αλλον τζαμπα οτι θελετε απο ηχογραφησεις μεχρι λογτυπα)και πολλες αλλες δυνατοτητες και ευκολιες.Θεωρητικα να φανταστεις χωραει 17.000 μελωδιες.Α ξεχασα βαλε στα συν και την τιμη του που ειναι περιπου 42 χηνες μετροιτης.

 

Τωρα αν προτιμας Nokia αν διαθετεις θα σου προτεινα το καινουργιο Nokia 7650 που ομως εχει 125.000.

 

Ειναι και αναλογο με τα γουστα και τις απαιτησεις του καθενος ομως.Για παραδειγμα εμενα δεν με νοιαζει καθολου αν θα μπορει ο κολλητος να μου στελνει μελωδιες over the air γιατι πολυ απλα απο το Pc μεσα σε 4 δευτερα εχω οτι μελωδια θελω ευκολα και γρηγορα(αν και γινεται οπως ειπα και απο καποιο αλλο τηλ. τζαμπα μεσω του ενσωματομενου Modem αν τα κινητα ειναι σε κοντινη εμεβελεια).Επισις μ αρεσει να χω mp3 και java middlets στο τηλεφωνο ενω εσενα αυτο μπορει να σου ειναι εντελως αδιοφορο.Ειναι καθαρα δικη σου επιλογη και οτι και να σου λεμε.. εσυ ξερεις τι πραγματικα θελεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Paidia to me45 to dinei o germanos DOREAN me to ftino pagio tis stet (me karta).

 

Kai akribotera tilefona, opos to motorola v66 exoun mono 51e(teleshops)eno einai dorean sto pro100.

 

Ara, opoios thelei kai sindesi ,tou einai mia xara....

Kai malista me ta isxionta tis stet auti ti stigmi, pou me 6.000 exeis inet sindesi sto pc sou meso kinitou ,xoris xronoxreosi-ogoxreosi...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Originally posted by NeTeD:

 

<img src="http://www.vodafoneshop.de/shop/images_shop/handygross/100645.jpg" alt="" /></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Oυαου!Το πρωτο σιμενσ με πρωτοτυπο design ευγε και εις ανωτερα.(Σοβαρα τωρα για μενα ολα εκρτος απο το me45 ειναι καργα αντιαισθητικα,και κακοσχεδιασμενα εμφανισιακα)

 

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">ti exei to sl45?

 

</font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Ακριβως.Τι εχει?Ειναι ενα ακομα κακοσχεδιασμενο siemens και τι πληρωνεις την επενδυση του η το mp3?Καλυτερα με τετοια τιμη να παρεις ενα Mp3 player+αλλο κινητο.

 

Πρωσοπικα εγω αν παρω καινουριο ειμαι μεταξυ:

Nokia:

3410,6310,6510,7650(In my dreams!)

Samsung:

a300

Siemens:

ME45,S45(oxi sl!)

Motorrola:

v60,v66

 

Τι προτεινετε

 

Φιλικα παντα μην με παρεξηγησει κανεις για την αποψη μου περι μη καλαισθησειας Siemens

 

P.s.Ας απαντησει και κανεις καθισα 10 λεπτα να γραψω αυτο το πραγμα!

 

Edit:P.S.2 Το 3410 ποσο εχει?Το ιδα στα χανια που πηγα 189 ευρω τιμη που μου ακουγετε τελεια.Ηταν και με Φ.Π.Α.Για γλυφαδα ποσο εχει?Μια απ'τα ιδια?

Επισης ξερει κανεις τιμες και για τα αλλα που λεω?

 

<small>[ 28-08-2002, 13:13: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: therock ]</small>

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ma ti lete re paidia poio 3g pro ton pylon oso pro ton pylon einai kai h dsl kai ta mms kai alla polla pou xairomaste edw kai xronia sthn ellada kathoti eimaste mia xwra idietera aneptygmenh kai panta oi nees texnologies pernane prwta apo edw kai meta pane ston ypoloipo kosmo <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/grin.gif" /> <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/grin.gif" /> <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/grin.gif" /> mexri na erthoune ta 3g kai na ftininoune toso wste na mhn xreiazomaste perouka,takounia kai make up exoume mellon akoma oso gia to poio kinhto na pareis afou den thes kati akribw pare ena 63 h akoma pio fthna ena 35 h 34 pantws to teleio kinhto (oso ayto mporei na yparxei) gia mena einai to 76 (therock etsi elega kai egw in my dreams alla den kratithika kai phga kai to phra kai twra mporw pleon na bgw ston dromo na fonakso : I'm In LOVE)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...