Προς το περιεχόμενο

Αγορά Laser - Τί να προσέξω;;;

callahan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σε όλους,

σκέφτομαι να αγοράσω έναν εκτυπωτή laser για να μπορώ να εκτυπώνω πλέον τα e-books που έχω μαζέψει ως τώρα. Θα ήθελα να ξοδέψω μέχρι 200Ε οπότε ψάχνω κάτι απλό.

Θα ήθελα να ρωτήσω όποιον έχει ασχοληθεί με το ζήτημα τί θα πρέπει να προσέξω, πχ κύκλος ζωής, διάρκεια μελανιών, κόστος ανά σελίδα, κόστος για τα αναλώσιμα.

Μου είναι πολύ σημαντικό να έχει μικρό κόστος λειτουργίας και εκτύπωσης, ώστε να συμφέρει να εκτυπώνω πολλές σελίδες.

Ευχαριστώ!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λίγο πολύ όλοι οι laser εκτυπωτές έχουν μικρό κόστος χρήσης σε σχέση με το αντίπαλο δέος (inkjet). Αναφέρεις πράγματα που παίζουν -το καθένα με τον τρόπο του- το ρόλο τους. Ως άνθρωπος που χρησιμοποιεί laser για τη δουλειά του -φροντιστήριο ξένων γλωσσών- σου λέω ότι το κόστος της σελίδας είναι σχετικά μικρό αλλά για τον γραφίτη-toner δεν μπορώ να μιλήσω απόλυτα γιατί δεν χρησιμοποιώ αυθεντικό αλλά imitation. Δυστυχώς όταν το αυθεντικό έχει κοντά στα 100 ευρώ και βάλε, έστω και για 5000 σελίδες, και το imitation ....20 και made in Japan, ε τότε καταλαβαίνεις τη δυνατότητα επιλογής. Βέβαια δεν είμαι ο κανόνας. Απλά σου αναφέρω ότι το κυρίως μηχάνημα ''κόβει φέτες'' και σε ταχύτητα και σε ποιότητα κειμένου και δεν κολλάμε στο φροντιστήριο τόσο στο κόστος. Εσύ μπορείς να ''παίξεις'' και με τα αυθεντικά, αν και με λίγο ψάξιμο στο εγχώριο Δίκτυο, μπορείς να βρεις πολλά εναλλακτικά toner και όχι ....μούφες!

Ως προς τη μάρκα, δεν μπορώ να πω και πολλά. Απλά, έχω δοκιμάσει περί τα 5 μοντέλα από διαφορετικές εταιρείες: παραπλήσια χαρακτηριστικά και παραπλήσιο κόστος. Α, ποτέ δεν εκτύπωσα φωτογραφία, οπότε ΔΞ/ΔΑ. Βοήθησα;

:)

Αν σου πω τώρα, φίλε Callahan, ότι ο συγκεκριμένος εκτυπωτής που θες βγάζει για το φροντιστήριό μου καμιά 300 σελίδες ημερησίως εδώ και τέσσερις μήνες, χωρίς εξαίρεση, τι θα πεις;;;

Για 150 ευρώ περίπου δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα καλύτερο. Μην λοξοκοιτάξεις σε ένα μοντέλο της Konica που θα συναντήσεις σίγουρα σε πολλές διαφημίσεις αυτόν τον καιρό. Έχει πολύυυ ακριβά αναλώσιμα και είναι για σχετικά μικρό όγκο εργασιών.

Ο δε Samsung έχει πολύ καλή υποστήριξη -αχρείαστη να 'ναι-, δουλεύει με πολλά imitation και μια χαρά, όπως σου προανέφερα, και είναι σκυλί!

Dangelo: πρέπει να έχει στο ΠΛΑΙΣΙΟ κάτι toner της CONNECT. Γράφουν πάνω ότι κάνουν για HP, αλλά πάντα υπάρχει το ρίσκο.

Spitzenklasse: ευχαριστώ για τη βοήθεια !

Παιδιά, αν θέλετε το καλό σας, αφήστε τα toner της Connect!

Έχω τρεις περιπτώσεις διαφορετικών εκτυπωτών που τους έκανε ζημιιά και μία άλλη που δεν εκτύπωσε ούτε 700 σελίδες.... :(

Πριν πάρεις τον Lexmark, να κοιτάξεις αν υπάρχουν και imitation toner. Όσο παράξενο και να σου φαίνεται τώρα, είμαι σίγουρος ότι αργότερα θα με θυμηθείς με τις τιμές των αυθεντικών...

Ενδιαφέρομαι και εγώ για φτηνό laser για ebooks..

Απο μια σύντομη έρευνα είδα πως παίζουν τα παρακάτω μοντέλα:

Epson EPL 6200L 150E+FPA=177E

HP laserjet 1010 175E+FPA=206E

Konica Minolta Pagepro 1300W 129E+FPA=152E

Τους samsung δεν τους έχω βρεί στην Πάτρα...

Καμιά άποψη απο όσους έχουν αυτά τα μοντέλα;

Επιμένω στον lexmark e232 ή τον samsung 1510/1710. Ειδικά ο Lexmark έχει πολύ καλές κριτικές και, όπως διάβασα, φτηνό κόστος χρήσης.

Και επιτέλους, πρέπει κάποτε να πάρω μια απόφαση γι'αυτό μη μου τα ξαναλλάξετε :pppp

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...