Προς το περιεχόμενο

Ποια η σημασία του surround ήχου σε ηχεία υπολογιστή;

The Crow

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Έχεις τους τελευταίους drivers της Audigy?

Έχεις δοκιμάσει με τους τελευταίους IDE Controller Drivers?

Εϊναι τα drive σου σε Ultra DMA Mode?

Positive on all accounts. Ας το δεν πειράζει.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αναφέρεται σε σπασίματα του ήχου που κάνει η Audigy man ' date=' και είναι driver prob.

Το έχω γνωστοποιήσει στην Creative εδώ και κανά 10μηνο.

Δεν μιλάμε για χάσιμο frames , etc.[/quote']

Ναι, αυτο μου εκανε κι εμενα, ειπα, μαλλον εχει να κανει με κακο συγχρονσιμο της εικονας με τον ηχο. Το λεω αυτο γιατι η ολη φιλοσοφια του reclock ειναι αυτο ακριβως. Ανεξαρτητα απο το ποιος φταει (πιθανοτατα οι drivers της Creative) η τι ακριβως συμβαινει, το προβλημα λυνεται οριστικα με το reclock. Το ιδιο και στα divx με AC3 ηχο.

Δημοσ.

"Ναι, αυτο μου εκανε κι εμενα, ειπα, μαλλον εχει να κανει με κακο συγχρονσιμο της εικονας με τον ηχο. Το λεω αυτο γιατι η ολη φιλοσοφια του reclock ειναι αυτο ακριβως. Ανεξαρτητα απο το ποιος φταει (πιθανοτατα οι drivers της Creative) η τι ακριβως συμβαινει, το προβλημα λυνεται οριστικα με το reclock. Το ιδιο και στα divx με AC3 ηχο."

Κάτσε, δηλαδή:

Μπορείς έχοντας στο Audio HQ [ της Creative ] το Dynamic Range Compression -> Disabled [ unticked ] , και στο PowerDVD το Output--> Use SP/DIF , να

βλέπεις ταινία DVD ripped στον δίσκο [ HDD ] , με Dolby Digital soundtrack να παίζει κανονικά , χωρίς το παραμικρό τσίκ / παραμόρφωση ήχου?

Δημοσ.
Μπορείς έχοντας στο Audio HQ [ της Creative ] το Dynamic Range Compression -> Disabled [ unticked ] ' date=' και στο PowerDVD το Output--> Use SP/DIF , να

βλέπεις ταινία DVD ripped στον δίσκο [ HDD '] , με Dolby Digital soundtrack να παίζει κανονικά , χωρίς το παραμικρό τσίκ / παραμόρφωση ήχου?

Ακριβως αυτο. Παιζει αψογα χωρις το παραμικρο προβλημα ειτε σε ηχο ειτε σε εικονα (το playback δεν πηδαει ουτε για πλακα, παιζει σαν επιτραπεζιο player).

Το Dynamic Range Compression ουτως η αλλως δεν επηρεαζει, ειτε το εχεις ειτε οχι 5.1 decoding κανει η Audigy. Η δουλεια του ειναι να μικραινει το ευρος συχνοτητων και το αποτελεσμα (αν το ενεργοποιησεις) μια ενισχυση της εντασης του ηχου ομιλιας και σιγανων εφφε. Ενα γενικο boost στον ηχο δηλαδη.

Δημοσ.

"Το Dynamic Range Compression ουτως η αλλως δεν επηρεαζει, ειτε το εχεις ειτε οχι 5.1 decoding κανει η Audigy."

Δεν κατάλαβες.

Το Dynamic Range Compression όταν το decoding το κάνει η Audigy , το διαχειρίζεσαι [ ρυθμίζεις / απενεργοποιείς ] από τα settings του Dolby Digital Decoder της Audigy.

[ Control Panel -> Audio HQ -> Decoder -> Dolby Digital Decoder -> Settings ]

Δημοσ.

Επιβάλλεται πάντως να γίνει ένα MEGA-Thread όπως λες.Παρεπιπτόντως billpeppas το έστειλες το cdaki με τους drivers της Audigy;;Απλά σε ρωτάω για να ξέρω.Σε πόσες μέρες θα το έχω αν ξέρεις;;

Δημοσ.
Αν κάνεις disable στο AudioHQ το Dynamic Range Compression [ ώστε να απολαμβάνεις Full Experience Dolby Digital ] ' date=' εμφανίζεται πρόβλημα.

Για αυτό το λεω.[/quote']

Εισαι σιγουρος? Σε μενα δε παιζει ρολο, ειτε ειναι enabled ειτε οχι εχει προβλημα αν δε χρησιμοποιησω reclock. Λογικο μου φαινεται αλλωστε.

Δημοσ.

Σε μένα παραμόρφωση έχω μόνο όταν αναπαράγω ταινίες DVD [ vob ] με DD ή DTS Soundtrack από τον δίσκο [ ΜΟΝΟ ΌΤΑΝ ΕΧΩ ΤΟ Dyn. Range Compr. ENABLED δουλεύει κανονικά ]

Τώρα να μου πείς καλά για DD Streams.

Αλλά τι στο καλό επηρεάζει το Dyn. R. C. στα DTS Streams???

Όταν πρωτοείχα συναντήσει το πρόβλημα είχα τρελλαθεί.

Όλη μέρα έψαχνα να δω τι φταίει.

Είχα δοκιμάσει τα πάντα.

ΔΗΛ ΕΓΩ έχω prob μόνο όταν αναπαράγω VOBs ΑΠΟ ΤΟΝ HDD , ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΧΩ OFF [ Disabled ] το Dynamic Rang. Compr.

Κατά τα άλλα είμαι perfecto.

Δημοσ.

Κατι παραξενο παιζει, πως μπορει να επηρεαζει το DTS? Και γιατι μονο οταν τα παιζεις απο το σκληρο? :shock: Εχεις δοκιμασει να κανεις image και να το φορτωσεις σε virtual drive? Εκει πως παιζει?

Anyway, εγω εχω Α1 με Α2 ZS drivers και μονο μεσω powerDVD εχω DTS, κι ας υπαρχει η επιλογη. Το DD της καρτας παντως σπαει ειτε με ειτε χωρις Dynamic Range Compression και μονο με reclock ειμαι οκ. Αν χρησιμοποιησω ομως το PowerDVD για 5.1 decoding δεν υπαρχει προβλημα και χωρις το reclock.

Δημοσ.

" Αν χρησιμοποιησω ομως το PowerDVD για 5.1 decoding δεν υπαρχει προβλημα και χωρις το reclock."

Σωστά.

Αυτό δείχνει ότι πρόκειται για τον driver της κάρτας ήχου.

[ πότε είχε καλούς drivers η Creative για να 'χει τώρα??? ] :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...