planetman Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2004 Γεια σας παίδες. Λοιπόν, θέλω να πάρω έναν σκληρό δίσκο Maxtor 160GB ή 200GB αλλά προβληματίζομαι αν θα πάρω SATA ή απλό IDE. Θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας, ο SATA προσφέρει ουσιαστικά κάτι παραπάνω; Πιο πολύ με προβληματίζει η εγκατάσταση του SATA. Μητρική έχω την γνωστή Abit NF7-S. Μπορείτε να μου πείτε σε αυτή τη μητρική τί ακριβώς χρειάζεται να κάνω από τη στιγμή που θα βάλω πάνω τον SATA σκληρό; Ευχαριστώ. :roll:
theglassicon Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2004 Προφανώς τον θέλεις για αποθήκη.Πάρε λοιπον sata για να εκμεταλευτείς το έξτρα κανάλι που παρέχει η μητρική σου με προφανεί αποτελέσματα.Επίσης οι sata τρώνε ελάχιστο ρεύμα και έχουν πιο λεπτό καλώδιο μεταφοράς δεδομένων.Στις ταχύτητες πάνω κάτω τα ίδια.
planetman Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2004 Τί εννοείς αποθήκη; Θα τον χωρίσω στα δύο και εκεί θα έχω και το λειτουργικό αλλά και όλα τα αρχεία μου. Θα ήθελα να μου πει κάποιος τί πρέπει να κάνω στην εγκατάσταση. Αυτό είναι που με προβληματίζει κυρίως.
nikoskon Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2004 Boot me to cd twn WinXP. Patas F6 otan sto zhthsei h egkatastash gia na fortwseis toys drivers tou on-board SATA Controller ths mhtrikhs. Vazeis thn disketa me to driver tou SATA controller. Sunexizeis thn egkatastash.Dhmiourgeis 2 partition me polu aplo tropo(8a to deis monos sou). Vazeis ta XP sto prwto partition. Afou egkasta8oun ta XP formareis kai to deytero partition molis mpeis sta Windows kai eisai KYRILE!
pseira Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2004 SATA ennoeitai...Oute na mplekeis me jumpers oute na paideuesai me kalwdia kai na exeis kai megalyteri taxytita kyriws!
theglassicon Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2004 Συγνώμη,νόμιζα πως είχες system disk.Τεσπα sata και πάλι.
billpeppas Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2004 SATA all the way. Για το Setup των Windows , ακριβώς αυτό που είπε ο nikoskon. "Επίσης οι sata τρώνε ελάχιστο ρεύμα" Οι Maxtor τουλ. έχουν την ίδια κατανάλωση σε IDE & SATA. Οι δίσκοι SATA δεν έχουν διαφορές από τους IDE. Μόνο στο Interface unit. [ αναφέρομαι στον theglassicon ]
planetman Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2004 Βασικά, έχω σκοπό να το κάνω ως εξής: Τον βάζω πάνω και ξεκινάω με τα windows που έχω στον παλιό IDE. Τον φορμάρω και τον χωρίζω με το partition magic, του περνάω στο μεγάλο partition όλα τα αρχεία και μετά βγάζω τον IDE και ξεκινάω με τον SATA ως master και βάζω τα windows από την αρχή. Απλώς έχω απορία, τους drivers τους βάζω μια φορά από τη δισκέτα. Πώς τον ορίζω αν θα είναι master ή slave κτλ; Έχει jumpers;
billpeppas Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2004 Στον Maxtor βάζεις το jumper στην θέση Master.
planetman Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2004 Α ωραία, είναι απλό δηλαδή, οπότε πάω για SATA...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.