Προς το περιεχόμενο

ASUS P4C800-E DELUXE MEGA PROBLEM

KOUF

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω την ανωτέρω mobo εδώ και δύο μέρες. Την εγκατέστησα πάνω στο κουτι με έναν P4 3,06 HT (533 FSB) και δύο μνήμες 512mb Kingstone/333.

Όταν πατάω το Power παίρνει ρεύμα η μητρική αλλά δεν ανάβει η οθόνη. Τι να κάνω?

Έχω κάρτα γραφικών ATI RADEON 9600 PRO 256Mb της POWERCOLOR και τροφοδοτικό GLOBAL WIN 420 WATT.

* Έκανα clear Cmos με το τσαμπεράκι , άλλαξα δύο κάρτες γραφικών , ακόμη και μία PCI έβαλα.

ΤΙΠΟΤΑ , ΟΛΑ ΝΕΚΡΑ. Mόνο το λαμπάκι της μητρικής ανάβει... :(

Δημοσ.

PLEASE , HELP ME !!!

Και κάποιος άλλος είχε απ'ότι είδα το ίδιο πρόβλημα , αλλά κατάφερε μετά από Clear Cmos να μπει στο BIOS και να κάνει Disable το LAN. Τότε δούλεψαν όλα τέλεια. Εμένα όμως δεν με αφήνει να μπω πουθενά. Μόνο μια μαύρη και άραχνη οθόνη βλέπω. Τι να κάνω ? Μάλλον για επιστροφή το κόβω αλλά΄έλεγα να γλυτώσω την φασαρία και την ταλαιπορία (βάλε - βγάλε mobo και όλα τα συναφή).

Δεν ξαναπαίρνω ΑSUS.

EPOX & GIGABYTE = Εγγύηση , BEST !!! :D

PLEASE HELP ME.....

Δημοσ.

To provlima pou les to exw synantisei arketes fores ala pote me ASUS motherboard..

Mia kai monadiki fora enas filos katafere na valei tis ram tou anapoda sta slots kai meta apo afto paredwse pnevma to QDI....ekana oti mporousa alla to mixanima ante na pigene mexri to simeio pou vriskei tin karta grafikwn, AN eftane mexri ekei...

Se oles tis alles periptwseis itan thema kapiou drive.

Aposyndese OLA ta drives (floppy, cdrom, hdd) kai anoikse to. An anoiksei tote arxise na syndeeis ena ena ta pragmata panw kai des pio sou parousiazei provlima (episis koitakse na syndeeis swsta ta kalwdia...)

Episis xalasmeno floppy alla kai cdrom mou exoun parousiasei tetia provlimata.

Alla eksakolouthw na pistevw pws einai paraksenia tou mobo, an kai ta ASUS ta exw se ektimisi..

Ola afta fysika me tin proypothesi pws ola ta alla dolevoun kanonika...

Giati mporei na ftaiei apo PSU, mexri mobo (provlimatiko), mnimes klp....

Ta cpu kai mnimes ta eixes apo prin i einai ola kainourgia?

Ta synarmologises monos sou?

Δημοσ.

Λοιπον φιλε μου εγω ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα με την P4c800-e deluxe.

Aκου τι θα κανεις.Μετα απο clearcmos θα μπεις στο bios.Θα κάνεις disable όλα τα οn board που εχει.Μετα απο αυτο το συστημα θα bootαρει κανονικά.Ξαναμπες στο bios και κανε enable ενα on board feauture,μετα restart κ.ο.κ.....Εντοπισε το προβληματικο οn board και καντο disable.

Δημοσ.

Εγώ τα τελευταία 6 χρόνια περίπου δεν εμπιστεύομαι καμία άλλη εταιρία για mobo και κάρτα γραφικών παρά μόνο την Asus. Η καλύτερη για μένα μακράν από όλους τους άλλους κατασκευαστές.

Μπορεί κατά την μεταφορά του mobo σπίτι σου να χτύπησε που θενά και να μην το κατάλαβες ή κατά την εγκατάσταση να πειράχτηκε κάτι... δύσκολο να ξέρεις με τα ρημάδια τα pc :?

Xorxhs!, αφού λέει το παιδί ότι δεν βλέπει τίποτα στην οθόνη πώς θα μπει στο bios??

Δημοσ.

Σου απάντησα στην παλιότερη ερώτηση που είχες κάνει για το μπόρντ και τις μνήμες...

Κοίτα λίγο εκεί...

Δημοσ.
Εγώ τα τελευταία 6 χρόνια περίπου δεν εμπιστεύομαι καμία άλλη εταιρία για mobo και κάρτα γραφικών παρά μόνο την Asus. Η καλύτερη για μένα μακράν από όλους τους άλλους κατασκευαστές.

Μπορεί κατά την μεταφορά του mobo σπίτι σου να χτύπησε που θενά και να μην το κατάλαβες ή κατά την εγκατάσταση να πειράχτηκε κάτι... δύσκολο να ξέρεις με τα ρημάδια τα pc :?

Xorxhs!' date=' αφού λέει το παιδί ότι δεν βλέπει τίποτα στην οθόνη πώς θα μπει στο bios??[/quote']

Σου λεω οτι ειχα το ιδιο προβλημα!!!

Μετα απο clearcmos μπορεις να μπεις στο bios.

Kouf μπορεις τελικα να μπεις αμεσως μετα απο clearcmos?

Δημοσ.

ΠΑΙΔΙΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΙΑ ΜΝΗΜΗ. ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ. ΤΗΝ ΕΔΩΣΑ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΜΟΒΟ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΜΙΑ EPOX 4PDA5+ = EΓΓΥΗΣΗ !!!!!!!! (Η ΜΝΗΜΗ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΠΛΑ ΕΙΧΕ ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ASUS)

Δημοσ.

Παντως το ιδιο προβλημα ειχα και εγω με μια EPOX (αν θυμαμαι καλα) χωρις πολλα-πολλα την εστειλα πισω αλλα δεν πηρα την ιδια αλλα μια ASUS η οποια ηταν (και ειναι) μια χαρα, ολα αυτα απο το πλαισιο απο οτι θυμαμαι μου ειχαν πει οτι εχουν πολλα τετοια προβλημα με αυτου του ειδους τις μητρικες (νομιζω οπως ειπα πιο πανω οτι ηταν EPOX)

Δημοσ.

Και την πήραν πίσω την μνήμη ε? εμένα στο e-shop (ασυμβατότητα ASUS P4P800 deluxe & Kingston) δεν παίρνουν με τίποτα πίσω την μνήμη γιατί δεν δέχονται το θέμα ασυμβατότητας... σε άλλο μηχάνημα λέει παίζει άρα οι μνήμες είναι μια χαρά και αφού είναι kingston και έρχονται σε κουτάκι δεν μπορούν να τις πάρουν γιατί έχω ανοίξει το κουτάκι τους! λες και θα καταλάβαινα την ασυμβατότητα μυρίζοντας τες κλειστές μέσα στο κουτάκι

Δημοσ.

Όπως έχω αναφέρει και σε παλιότερα post, για να δουλεψει σωστά μια Motheboard ASUS (και όχι μόνο) με μνήμες Kingston (τις οποίες θεωρώ οτι είναι πολύ καλές μνήμες και σταθερές), θα πρέπει να πας στο site της Kingston και να βρεις απο εκεί ποια μνήμη είναι συμβατή (Part Number) με το μοντέλο της ASUS που έχεις. Με αυτό τον τρόπο δεν πρόκειται να αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα. Τουλάχιστον, με το δικό μου Motherboard (P4C800) αυτό έκανα (όπως και σε φίλους που πήραν Motherboard ASUS) και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.

Πάντα φιλικά,

Sam.

Δημοσ.

- Δεν καταλάβατε. Είχα μια Giagabyte , παίρνω την ΑSUS αλλά δεν ταίριαζε η μια εκ των δύο μνημών που είχα ( 2 Χ 512 Kingstone ) = ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ (Γι'αυτό και δεν έπαιρνε καθόλου σήμα η οθόνη).

- Έτσι επέστρεψα την ΑSUS και πήρα κάτι άλλο στην ίδια τιμή. Μετά πήγα και πήρα την EPOX όπου και έβαλα και τις δύο μνήμες επάνω , δούλεψαν όλα τέλεια και με DUAL CHANNEL) (333 με FSB 533).-

Δημοσ.

- Δεν καταλάβατε. Είχα μια Giagabyte , παίρνω την ΑSUS αλλά δεν ταίριαζε η μια εκ των δύο μνημών που είχα ( 2 Χ 512 Kingstone ) = ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ

Γι΄ αυτό το λόγο έγραψα τα παραπάνω..... Για να μην έχεις πρόβλημα ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ.

Πάντα φιλικά

Sam.

Δημοσ.

Όχι Sam235 δεν το είπα για εσένα , αλλά για τον "a123xxsp" γιατί νόμισε πως άλλαξα τις μνήμες.

Anyway. Παιδιά χίλια ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον σας και την βοήθειά σας. Ελπίζω στο μέλλον να μπορέσω να σας το ανταποδώσω.

Εpox = Εγγύηση και ποιότητα .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...