Προς το περιεχόμενο

Βαριά Προγράμματα

Kerk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα επιθυμούσα μία εμπεριστατωμένη επεξήγηση του ορισμού:"βαρύ πρόγραμμα".Τι ακριβώς δηλαδή σημαίνει όταν αναφέρονται οι φράσεις:το τάδε είναι βαρύ πρόγραμμα,καταναλώνει πολλούς πόρους του συστήματος κτλ?Επειδή οι περισσότεροι καταλαβαίνουμε αυτές τις εκφράσεις στο περίπου,ας μας βοηθήσει κάποιος πιο ειδικός ως προς το τεχνικό επεξηγηματικό κομμάτι κυρίως.Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Opws aneferes kai sy os oro to vari programma me vash porous tou systhmatos poli swsta...Sthn ousia "trwei" poli mhnmh RAM kai ayto thaxei san apotelesma endexomenos na "laggarei"(kathisterei) to systhma..

Δημοσ.

Δεν είναι μόνο η χρήση της μνήμης RAM.

Είναι το πόσο απαιτητικούς αλγόριθμους τρέχει , τι διαμεταγωγή δεδομένων γίνεται , κλπ.

Δημοσ.

Γενικά βαρύ είναι ένα πρόγραμμα όταν σου καθυστερεί αισθητά το pc σου.Εκεί απλά κάνεις μια απεγκατάσταση και είσαι οκ! :D

Δημοσ.

LOL @Godfath3r:

"εκεί απλά κάνεις μια απεγκατάσταση και είσαι οκ!"

[ και εσύ προσπαθείς να κόψεις την συνήθεια των αναβαθμίσεων ? ]

;-)

Δημοσ.

billpeppas, άστα να πάνε...Όσο μπορούμε να την αποφεύγουμε!Αφού μπορώ και παίζω (ψιλό)ικονοποιητικά Doom3 καλά είμαστε!!!

(Επίσης προσπαθώ να κόψω την συνήθεια "ξοδεύω!!") :D :D

Δημοσ.

bari programma.xrisimopoiei megalo pososto tis mnimis ram gia na kanei olous tous ipologismous pou xriazetai.paradeigma.theleis na kaneis epexergasia se ena video.epidi to video exei arxeia megalou megethous kai to na efarmoseis ena filtro pano tou apaitei poli mnimi diladi tha ginoun apires praxeis opote einai kati to bari.mazi me tin mnimi ram epibarinei tin cpu kai ama den ftanei i mnimi ram tote o diskos ginetai virtual memory kai to pc pernei tin katiousa.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις εξηγήσεις.Μήπως μπορούν να δοθούν και κάποια παραδείγματα τέτοιου είδους προγραμμάτων από τα γνωστά που χρησιμοποιούμε συνήθως?Για να ξέρουμε ποιά να αποφεύγουμε δηλαδή..Άκουσα ότι οι 2 τελευταίες εκδόσεις του Winamp είναι αρκετά βαριές.Ισχύει κάτι τέτοιο?

Δημοσ.

Σχετικά με το winamp που είπες, εγώ παρατήρησα πάρα πολύ έντονα ότι η έκδοση 5 είναι πολύ πιο βαριά από την έκδοση 3. Αυτό φαίνεται κυρίως από την πόση ώρα χρειάζεται να ανοίξει το πρόγραμμα σε κάθε έκδοση.

Δημοσ.

tora to winamp gia ena kainourio pc na einai bari ligo diskolo .ipon normal sinthikes diladi enos pc me 512 mnimi kai cpu 2000+ ta pio pola apla kathimerina programatakia einai ok.an tora pano se ena tetoio mixanima baleis studio 9,baleis premiere,baleis 3D STUDIO MAX EIDIKA,to computer tha ginei lioma kato.idika me to 3d studio max exo dei na kanei 10 lepta na anixei me 512 mnimi.to programma auto zigizei 10 tonnous :D

Δημοσ.

Όπως κατάλαβες Kerk, πάει και με το ζύγι, το πόσο βαρύ είναι ένα πρόγραμμα... :D :D

Πάντως ο poulinos, έχει δίκιο.Αλλά εντάξει για τα πράγματα που μπορεί να κάνει αυτό το πρόγραμμα είναι απλά ΕΛΑΦΡΥ...

Τώρα όσο για το Winamp 5, για τα καινούρια συστήματα μια χαρά προγραμματάκι είναι!!!

Δημοσ.

me to 3d studio max eixe ginei panikos.256 mnimi 10 lepta na anixei .me 512 mnimi anixe sta 2 lepta alla xoris na kanei tipota to 3d studio max.pou na to fortoseis kai na to baleis na kanei kana rendering.ekei 1 gb to minimum.

Δημοσ.

"(Επίσης προσπαθώ να κόψω την συνήθεια "ξοδεύω!!")"

Αυτή η συνήθεια δεν κόβεται man...

Και εγω είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην ξανα-αναβαθμίσω κανένα σύστημά μου , αλλά έλα που...

Βαριές εφαρμογές:

AutoCAD

3D Studio Max

Adobe Photoshop CS

Maya

Molecular Dynamics Pro Simulator

Lightwave

Cinema4D

...

Δημοσ.

Το Winamp 5 μια χαρα ειναι,παναλαφρο!Τα Skins το κανουν βαρυ γι'αυτο και εγω το εχω σε classic skin και τρωει οσους πορους τρωει και το 3!!

Skin και χαζαμαρες! λες και οποτε ακουω μουσικη πρεπει να βλεπω κιολας :lol:

Δημοσ.

kala auto einai alitheia.oso kairo douleua texnikos den mporousa na kopso autin tin sinitheia mias kai ta ebriska pio ftina.kai tin ekopsa ligo autin tin sinitheia tora pou allaxa douleia kai katalava oti den ta xriazomai ola auta.freno sto pc.to exo mono gia net mp3 kana adventure kai kana dvd.ti na ton kano ton amd 64 bit pou pira me 2 x 160 gb raid 0.ine arostia to pc kai tin kolame oloi mas.poios tha kanei to kalitero pc ktl

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...