Προς το περιεχόμενο

Καλύτερο FIREWALL ?

doc1000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά έχω μια απορία... Έστω πως θέλουμε να προστατέψουμε τον υπολογιστή μας από εισερχόμενους ιούς, που πιθανώς να εισέλθουν από κάποια ιστοσελίδα, ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα καθαρά για αυτόν το λόγο (και μετέπειτα για να μπλοκάρει προγράμματα να συνδεθουν στο διαδίκτυο) ; Έχω το Zone Alarm, αλλά το μόνο που κάνει είναι να τα μπλοκάρει.

• 2 μήνες μετά...
  • Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

το Zone Alarm ειναι πολυ βαρυ. Μπορει καποιος να προτεινει ενα παναλαφρο firewall? και να μην κανει πολυ ωρα να αρχισει με το startup των windows!

Δημοσ.
τι ειν' τουτο; μολις λιγα kbs. και δεν δουλευει. λεει unable to oper nlswf driver ( error 0 )...

firewall einai apo ta kalitera .tora giati sou vgazei auto to error den xsero . dokimase na to xsanakatevaseis .

Δημοσ.

λεει κατι για protocols και αν θελω να τα κανει block ή allow, αλλα δεν λεει για ποιο προγραμμα..

EDIT

τελικα ειναι πολυ παραξενο firewall. υπαρχει κατι πιο απλο και ελαφρυ; θελω κατι απλο οπως το Zone Alarm, δλδ να μου λεει την ονομασια του προγραμματος και οχι IP. αλλα να μην ειναι τοσο βαρυ και να μην τρωει ταχυτητα απο το internet..

Δημοσ.

Αν θέλεις ένα firewall που θα σε προστατέψει σωστά, θα αναγκαστείς να διαβάσεις και να παραμετροποιήσεις. Μαγικά ραβδάκια δεν υπάρχουν. Τα πολύ απλά και ελαφριά δε κάνουν τη δουλειά που θέλεις γιατι ακριβώς δε κάθεσει να τα παραμετροποιήσεις όπως πρέπει.

Αν δεν είχα πρόβλημα με το Sygate δε θα το άλλαζα ποτέ. Είναι ελαφρύ, πλήρως παραμετροποιήσιμο και με κατανοητό interface. Δεν αργεί την εκκίνηση και σε ενημερώνει λεπτομερέστατα γι αυτά που κάνει.

Δεύτερη επιλογή το Kerio που είναι επίσης παραμετροποιήσιμο και με καλό interface. Αλλά είναι πολύ βαρύ και αργό.

Κανένα firewall δε τρώει bandwidth γιατί δεν ανταλλάζει πακέτα με κάποιο server. Απλά αφήνει η απαγορεύει αυτά που έρχονται και φευγουν από το μηχάνημά σου.

Δημοσ.

εννοω να λενε τα ονοματα των προγραμματων για access ή block. γιατι ορισμενα firewalls λενε την ip των προγραμματων. επισης με το outpost δεν με λεει τιποτα για τα προγραμματα που ανοιγω.. αν θελω να εχουν προσβαση στο internet.. γιατι;

Δημοσ.

Ίσως γιατί δε ζήτησαν πρόσβαση ακόμα. Και φυσικά λένε και τις δύο πληροφορίες τα προγράμματα που σου ειπα. Αν και νομίζω ότι όλα τα firewalls λένε και τις δύο πληροφορίες αρκεί να ψάξεις στο κατάλληλο μέρος.

Δημοσ.

Wraio firewall elafry,katanohto, me wraio interface kai plhrws parametropoihsimo xwris na ka8ysterei to Startup einai to KASPERSKY ANTI-HACKER 1.7.Sou e3hgei ta panta stis ry8miseis kai exei poly kalo HELP.Emena me volepse apistefta k pros to paron den to allazw me kanena allo.Prin apo 4 mhnes eixa thn suita ths Zonelabs alla mou ka8ysterouse to system tray k to start-up kata miso lepto peripou h teleftai ekdosh.Gia afto k to alla3a.Opois 8elei enhmerwsh k boh8eia gia thn prostasia tou pc tou PM me

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...