Προς το περιεχόμενο

Καλύτερο FIREWALL ?

doc1000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιό firewall χρησιμοποιείτε?

Των windowsXP ή άλλο? Τελικά είναι απαραίτητο, γιατί ακόμα και σε dsl routers κάποιοι προτείνουν να κλείσεις το software firewall και να αφήσεις μόνο το hardware firewall

Εγώ προς το παρόν χρησιμοποιώ το Armor2net personal firewall το οποίο είναι αρκετά ελαφρύ και (θέλω να ελπίζω) αποτελεσματικό. Το Norton Internet security ήταν πολύ βαρύ, ενώ και κάποια άλλα μου έσπαζαν τα νεύρα με συνεχή μηνύματα περι εισβολών κλπ... Μήπως τελικά είναι όλα στη σφαίρα της φαντασίας των προγραμματιστών? :lol:

Περιμένω τις προτάσεις σας! :wink:

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ χρησιμοποιούσα το firewall των windows xp. Τώρα πλέον δεν χρησιμοποιώ αυτό, αλλά το sygate personal firewall. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και νομίζω είναι ένα απο τα καλύτερα firewalls. Σου δίχνει ποιό πρόγραμμα προσπαθεί να μπεί στο Internet και επίσης σε όλα τα firewall tests που βρήκα με έβγαλε ασπροπρόσωπο.

Πρίν λίγο καιρό έβαλα και το armor2net αλλά δεν μου άρεσε καθόλου... καμιά σχέση με το sygate firewall. Και έτσι το έβγαλα απο το σύστημά μου...

Φιλικά...

Δημοσ.

Φίλε doc1000 με πρόλαβες, μόλις θα άνοιγα topic σχετικά με firewall!! Αυτό που ψάχνω ακριβώς είναι ένα firewall το οποίο να μου επιτρέπει να λειτουργώ το dc++ ως active user. Έχω φάει ώωωωρες ολόκληρες να ψάχνω να βρω ποιο δουλεύει και ποιο όχι... Μετά από όλο αυτό το ψάξιμο βλέπω ότι μόνο το Kerio είναι αποτελεσματικό. Αλλά την πρώτη φορά που το δοκίμασα μπήκε ένα worm απ'αυτά που κάνουν restart σε 1 λεπτό! Η δεύτερη συνεχίζεται εδώ και 2 ώρες απροβλημάτιστα. Μου τη δίνει όμως που πετάγεται το firewall όποτε πάω να ανοίξω οποιοδήποτε πρόγραμμα, ακόμα και άσχετο με το ίντερνετ, πχ fruity loops! :shock: Ακριβώς εκεί υπάρχει και ο κίνδυνος να την πατήσει κανείς και να κάνει permit σε κάποιο worm. Υπάρχει κανείς εδώ με dc++ και Kerio να ακούσουμε καμια γνώμη-εμπειρία?

Όσον αφορά τα άλλα firewall κανένα δε δούλεψε με το dc++ (ως active μου έβγαζε αποτελέσματα στο search από 1-2 users μόνο!) εκτός από το tiny που δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα γιατί θέλει SP1 που δε σκοπεύω να βάλω. Και κάτι για να κλείσω: ξέρει κανείς που μπορώ να βρω κάποιο τεστ για firewall όπως αναφέρθηκε πιο πάνω? Αυτά... :)

Δημοσ.

τα "Άπαντα του Παπαπυρότοιχου"

Kerio einai spastiko i mou fainetai? http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=376277

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ FIREWALL: http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=384259

to Norton firewall to απερριψα λογω του γνωστου θεματος με το gzip compression (υπαρχει τοπικ με πολλα replies στο φορουμ) .

για τα Tiny firewall, sygate, kerio δεν μπορω να τα κρινω απο αποτελεσματικοτητα. μπορει να ειναι τιτάνες ασφάλειας (συμφωνα με καποιους) αλλα το interface τους ειναι περίπλοκο.

το Zonealarm μεχρι την εκδοση 4.5 ηταν οκ. με τη βερσιον 5 (που εβαλε και antivirus) εγινε βαρύ, και αργει πολυ στο boot το pc μου. Μπορει να φταίνε και αλλα προγραμματα μου, και σε αλλους να πηγαινει ανετα. παντως το πεταξα κι αυτο.

αυτη τη στιγμη, ειμαι ευχαριστημενος με το Outpost Pro 2.1. το interface του ειναι αρκετά απλό, και δεν ειναι ιδιαιτερα βαρύ.

Επίσης μου ειναι πολυ ευκολο να το κανω shutdown και disable, ωστε να εγκαταστησω ενα αλλο firewall προσωρινα για δοκιμη, και να το ξαναενεργοποιήσω μετά.

χωριζεις τις εφαρμογες σε 3 ομάδες:

1.οσες απαγορευόνται τελείως να επικοινωνησουν (πχ. ChristTV, automatic updates διάφορων apps)

2.όσες επιτρέπονται υπο όρους (πχ. ο browser μόνο σε προτωκολλο http και σε συγκεκριμενες πορτες)

3.και οσες επιτρέπονται εντελώς.

οταν προσπαθησει να επικοινωνησει ενα προγραμμα που δεν ανηκει σε ομάδα, σε ρωτάει αν θες να επιτρέψεις μονο για τώρα, ή να την εντάξεις σε μια απο τις ομαδες για να μη σε ξαναρωτήσει.

conflict μεταξύ firewall και antivirus?? μπορει να συμβεί. με trial and error τα βρισκεις, και με τις προειδοποιήσεις του κατασκευαστή στο readme, faq

Δημοσ.

Εδω και καποια χρονια δουλευω το zone alarm pro.Στην αρχη μου εκανε κατι περιεργα αλλα αυτα εχουν διορθωθει.Μετα ειδα το Zone alarm security suite.Αυτο εκτος απο Firewall εχει και antivirus.Ε πεταξα ολο το Norton System Works που ειχα και εβαλα το zone security..Το firewall της norton δεν το συζηταω,ειναι για τα μπαζα.Tωρα,ειμαι με zone alarm security suite εδω και πανω απο ενα χρονο και ειμαι κατευχαριστημενος.Κανει συνεχεια updates για virus definitions,ανιχνευει καθε μαλακια που σου μπαινει στο δισκο οταν σερφαρεις σε περιεργα sites και δεν εχει καμμια σχεση με την βαρυτητα που ειχε το norton.Το firewall ειναι πολυ καλο ουτως η αλλως,και με πολλες επιλογες.Με εχει σωσει αρκετες φορες απο Trojans που εχουν μπει στο συστημα χωρις να παρω χαμπαρι και πανε να συνδεθουν.Το συστηνω ανεπιφυλακτα. :)

Δημοσ.

BlackICE. Το πιο παραμετροποιήσιμο αλλά και πιο δύσκολο στο χειρισμό.

Έχω δοκιμάσει και το zone alarm το οποίο είναι επίσης πολύ καλό και πιο απλό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...