Προς το περιεχόμενο

progs για format δισκέτας > 1.44MB

DeathDeal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν γνωρίζετε σχετικό πρόγραμμα για windows ή και DOS παρακαλώ δώστε σχετικά urls. Παλιά σε έναν 486 είχα ένα τέτοιο DOS utility που τις φόρμαρε ακόμα και 1.88 MB, αλλά δυστυχώς δεν το έχω πλέον και δε θυμάμαι καν πως λεγόταν.

Δημοσ.

Στα windows XP κάνε δεξί κλίκ στο εικονίδιο της δισκέττας και επέλεξε format (διαμόρφωση).Δεν χρειάζεται κάποιο πρόγραμμα.Το έχουν τα ίδια τα windows.Τώρα αν θέλεις κάποιο πρόγραμμα (για λόγο που δεν ξέρω) δεν μπορώ να βοη8ίσω, μιας και δεν ξέρω κανένα!!!!

Δημοσ.

thimamai oti pigenan mexri 1.62 kai oxi 1.88 ektos an kano lathos.apo ta windows den ginetai.iparxoun idika programmata gia auto.o allos tsatsikos tropos einai na kaneis diskcopy mia disketa 1.62 i 1.88 se mia 1.44 .etsi tha tin kanei automata 1.88 .

Δημοσ.

Egw thimamai kai 1.88 kai 2.88.Nomizw kai MB htan allh mia pou xe valei ena periodiko.Meta ths ekana format k egine 1.44 :/ Den exei pesei sthn adilipsi mou kati pandws......makari na vrethei tipota,FDD never dies :)

Δημοσ.

Υπήρχε το VGA-COPY και το HD-COPY. Τις δισκέτες του 1.44 τις φορμάριζαν στα 1.6 ή στα 1.8 mb. Επίσης είχαν πολλές επιλογές για Image μιας δισκέτας, και ήταν πολύ πιο γρήγορο από το DOS και στο format και στο DiskCopy. Επίσης αντέγραφαν κλειδωμένες δισκέτες.

Δημοσ.

http://short.stop.home.att.net/freesoft/diskutil.htm

Το VGA-COPY δεν το έχω δοκιμάσει, το HD-COPY δουλεύει καλύτερα κάτω από καθαρό DOS, όχι DOS BOX. Το χρησιμοποιώ συχνά για να ξαναφορμάρω τις δισκέτες που βγάζουν "track 0 bad" και τα Windows αρνούνται να τις φορμάρουν ενώ δεν είναι χαλασμένες.

Δημοσ.

Thank u alkisg! Το HD-COPY είχα παλιά και να' σαι καλά που παρέθες και url. Παίδες είναι must αυτό το πρόγραμμα! Επιπλέον είναι καταπληκτικό στο να δορθώνει bad sectors! Το είχα δουλέψει άπειρες φορές όταν το DOS μεσουρανούσε και το cd ήταν ακόμα 'φαντασία'. Απλά ελπίζω να δουλεύει και κάτω από win2k. Θα δούμε...

Δημοσ.

Προσωπικά και αφού μεγάλωσα με το αθάνατο DOS οι δισκέτες ήταν για μένα το απόλυτο must...

Τον τελευταίο χρόνο και όμως αφού αγόρασα ένα usb flash disk 32MB κατάλαβα ότι η εποχή τους πια πέρασε εντελώς...

Όλα πλέον μεταφέρονται γρήγορα και εύκολα με το usb και απορώ πώς δουλεύαμε τόσα χρόνια χωρίς αυτά...

Πριν από μια εβδομάδα μάλιστα κατήργησα εντελώς το floppy από το pc μου.

Τί να πώ;;; Πρόοδος. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...