Προς το περιεχόμενο

(noob)Lan 1η φορά εγκατάσταση

λ²

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αυτές τις μέρες θα στήσω δίκτυο στο σπίτι μου με ενώς φίλου μου το pc.

το δικό μου μηχάνημα p4 1.92 , mx440 64mb , 384sd ram.(poor) XP Pro GR

το δικό του p4 2.4 mx 480 128mb , 512ddr333. XP Pro GR

δεν έχω ξαναστήσει δίκτυο και θέλω να προετοιμαστώ, ώστε να μην έχουμε προβλήματα.

απο κάρτες δικτύου τώρα, περιμένω 2 3com 100mbps να μου έρθουν(λογικά αύριο).

έχουμε και λέμε. χώνουμε απο μία κάρτα δικτύου σε κάθε pc(θέλουν drivers?δεν έχω βάλει ποτέ κάρτες δικτύου και δεν θυμάμαι ποτέ κανέναν να μου είχε πει για drivers)

συνδέω με καλώδια UTP(4ων ζευγών ή 2 ζευγών?)

και μετά ανοίγω τα pc.

1-now what ?

2-θα χρειαστώ κάνα πρόγραμμα?(δεν θέλω εξιδηκευμένα πράγματα, παρα μόνο να ψυχαγωγηθούμε(Lan Games)ελπίζω τα windows να έχουν ενσωματωμένα)

3-θα μου ζητήσει ποιον να επιλέξω server?

4-πλήρης κοινή χρήση πως θα κάνω ?

5-θα μου βγάλει κάνα wizzard ώστε να το τελειώσω και όλα οκ ?

πλζ βοηθήστε με, δεν θέλω να πάνε στραβά τα πράγματα. Προτεραιότητα έχει η Νο 1 ερώτηση :lol:

καμιά συμβουλή ?

Δημοσ.

1) Now nothing. Είσαι έτοιμος. Απλά ίσως χρειαστείς να βάλεις drivers για τις κάρτες, ίσως και όχι όμως (μπορεί να έχουν τα windows). Φρόντισε το UTP που θα πάρεις να είναι cross. Μετά, αφού σου μπεί ο driver το δίκτυο είναι έτοιμο! Βαλε τα PC στο ίδιο workgroup, και δώσε από μία ip address και στα 2 μέσω control panel-network connections και μετά properties, διπλό click στο TCP και δώσε στον ένα 192.168.0.1 και στον άλλο 192.168.0.2 Αυτα! Αν είναι να παίζετε παλιότερα παιχνίδια που θέλουν IPX για multiplayer, εκεί που πάτησες διπλό click στο TCP, έχει ένα κουμπί add (ή προσθήκη στα ελληνικά). Πήγαινε στα πρωτόκολλα και βάλε το IPX και στα 2 pc

2) δεν θα χρειαστείς προγράμματα. Τα windows τα κάνουν όλα μόνα τους.

3) όχι δεν στήνεις domain, στήνεις ένα απλό workgroup

4) Δεξί click σε ένα φάκελο που θες να έχει κοινή χρήση, και μετά πατάς κοινή χρήση...και πλήρης εφόσον τη θέλεις πληρη και όχι read only.

Υπάρχει και wizard και θα στον τρέξει μόλις μπεί ο driver της κάρτας δικτύου

By the way...

cool ονοματάκι!

:wink:

Αν βγεί και φέτος θα ναι πιο cool!

:evil:

Δημοσ.

thx παιδιά που απαντήσατε..

billpeppas, πού ακριβώς ?

τώρα οι απορίες Νο2

Φρόντισε το UTP που θα πάρεις να είναι cross
απλά να μην μας ρωτήσει ο πωλητής και δεν έχουμε τι να του πούμε... επίσης ως ipadress δεν μπορώ να ορίσω ένα όνομα όπως Pc 1 (για ευκολότερη πρόσβαση) ?

όσο για το cool ονοματάκι... ελπίζω να είναι κοολ γιατί αποχωρίστηκα τις 300 δημοσιεύεσεις μου για αυτό το όνομα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...