Προς το περιεχόμενο

ASUS P4C800-E DELUXE και DUAL CHANNEL - HELP !!!

KOUF

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

A) Αγόρασα την mobo ASUS P4C800-E DELUXE και θελω να στήσω ένα μηχάνημα με επεξεργαστή P4 3,06 Ghz Northwood - 533 FSB και δύο μνήμες των 512 Mb Kingstone στα 333 Mhz. Άκουσα όμως ότι με 333Mhz και FSB 533 δεν λειτουργεί το DUAL CHANNEL. Αληθεύει ;

B) Και κάτι ακόμα , αληθεύει ότι η ASUS έχει ασυμβατότητες με της κάρτες γραφικών ATI; Γιατί έχω ATI RADEON 9600 PRO 256 MB της POWERCOLOR και δεν ξέρω αν θα δουλέψει σωστά. :(

PLEASE HELP ME !

Δημοσ.

Αρχίζω ανάποδα:

Β) δεν νομίζω να έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, αλλά το ποιό απλό είναι να κάνεις μια δοκιμή.

Α) Καταρχήν οι μνήμες πρέπει να είναι απολύτως ίδιες (τύπος, μέγεθος).Θα τις βάλεις πάνω στο μπόρντ είτε στις δύο μπλέ βάσεις είτε στις δύο μαύρες για να λειτουργήσουν σε dual channel...Δεν αληθεύει αυτό που άκουσες για το 533/333 επειδή τα έχω δοκιμάσει με αυτόν ακριβώς τον συνδυασμό χωρίς πρόβλημα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ φίλε. Αύριο θα κανω την εγκατάσταση και ελπίζω να δουλέψουν όλα τέλεια.

Πάντως το μόνο που με ευχαριστεί είναι ότι πολοί φίλοι του insomnia χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη mobo.

Δημοσ.

Καλά ως εδώ αλλά τα εγκατέστησα όλα και δεν ανάβει καθόλου η οθόνη.

Η Mobo παίρνει ρεύμα , λειτουργούν όλα , αλλά η οθόνη γυρνάει σε safe mode (πορτοκαλί λαμπάκι) :(

Τι φταίει ρε παιδιά ?

Δημοσ.

Χαζή ερώτηση αλλά το τετραπλό καλωδιάκη τροφοδοσίας απο το psu το σύνδεσες???

Οι μνήμες είναι στις σωστές τους θέσεις???

Αν ναι τότε:

80% είναι οι μνήμες...

10% η κάρτα γραφικών ΑΛΛΑ είναι σπάνιο.

10% κάποιος άλλος λόγος (τροφοδοτικό, το ίδιο το μπόρντ κλπ)

Ξεκίνα από τα βασικά.

Σύνδεσε μόνο cpu, ram, psu και κοίτα αν μπουτάρει.

Επίσης δοκίμασε και με ένα μόνο simm μνήμης να δεις τί γίνετε.(διάβασε από το manual όμως σε ποιά θέση πρέπει να το βάλεις)

Δημοσ.

Oσο για τις ασυμβατοτητες,αν δεις to manual της μητρικης αναφερει για τις ati radeon 9700pro και 9800pro να πρεοσεξεις να εχουν μια συσκεκριμενη εκδοση.Διαβασε το λεει...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...