Προς το περιεχόμενο

"Απολογισμος συναλλαγων" στις Αγγελιες ΣΧΟΛΙΑ

KeLeMaN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με το παρντον κιολας απλα επειδη βαρεθηκα αναμεσα στις αξιολογησεις να διαβαζω και ασχετα post με το αν ηταν καλη ιδεα η οχι, τι πρεπει να γινει τελικα και ποιος και τι αρμοδιοτητες εχει φτιαχνω αυτο το thread.

Σχολιαστε οσο θελετε ΕΔΩ για να μπορουμε να διαβαζουμε ΚΑΘΑΡΑ τις αξιολογησεις στο αλλο thread και να μην χαλασουμε την καλη ιδεα του Predator :wink:

Και τωρα το σχολιο μου

Πιστευω οτι ηταν ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ιδεα και ελειπε απο την ενοτητα Αγγελιες απλα δεν μπορει να ειναι 100% ευστοχη αλλα τουλαχιστον μας δινει μια γενικη εικονα για το ποιοι ειναι οι καλοι πωλητες/αγοραστες και ποιοι οχι....

Και οπως ειπε και καποιος αλλος απο το ολοτελα......... :lol:

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γιατί δεν έχει απαντήσει κανείς μέχρι στιγμής στο τόσο σημαντικό θέμα;

Anyway ας κάνω την αρχή...

Κανείς δεν είναι 100% σίγουρος ότι μια συναλλαγή μέσω internet θα έχει επιτυχία. Όλα τα μέλη μπορεί κάποια στιγμή να βρεθούν σε δυσάρεστη έκπληξη βλέποντας ότι αυτό που αγόρασαν δυστυχώς δεν λειτουργεί/υπολειτουργεί ή τέλος πάντων να έχει κάποιο πρόβλημα που δεν εντόπισαν αρχικά.

Τουλάχιστον με το να γνωστοποιούμε με ποιους οι συναλλαγές μας είχαν επιτυχία, δίνουμε στον εκάστοτε πωλητή αλλά φυσικά και στον αγοραστή, αξιοπιστία.

Επίσης, βασικό κριτήριο για να μπορέσει κάποιος να ποστάρει στις αγγελίες να είναι ο αριθμός των post εκεί γύρω στα 50-100. Ποιος θα κάτσει τώρα να γράψει 50-100 posts μόνο και μόνο για να πουλήσει fake stuff ; Πρέπει να είναι ψυχάκιας.

Από την άλλη πρέπει να λέμε και συναλλαγές οι οποίες δεν ήταν και τόσο σωστές αλλά προς θεού να μην το παρακάνουμε και αρχίσουν οι παρεξηγήσεις η μία μετά την άλλη. Για παράδειγμα, αν κάποιος έστειλε pm για μια αγορά και τελικά δεν μπορούσε να το αγοράσει για διάφορους λόγους, δεν είναι κάτι άξιο αναφοράς. Αν όμως είχαν δώσει ραντεβού και τον γείωσε κανονικά χωρίς προφανή λόγο, ε τότε είναι κάτι που αξίζει να αναφερθεί.

Αν προσπαθήσουμε όλοι, τότε στις θα ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο για άσχημες καταστάσεις.

Δημοσ.
Για παράδειγμα' date=' αν κάποιος έστειλε pm για μια αγορά και τελικά δεν μπορούσε να το αγοράσει για διάφορους λόγους, δεν είναι κάτι άξιο αναφοράς. Αν όμως είχαν δώσει ραντεβού και τον γείωσε κανονικά χωρίς προφανή λόγο, ε τότε είναι κάτι που αξίζει να αναφερθεί.

[/quote']

Ε ναι....ας μην ειμαστε υπερβολικοι και με το παραμικρο ριχνουμε την κακη μας αξιολογηση

Εγω αυτο που θα ηθελα να επισημανω ομως ειναι ΝΑ ΜΗΝ γεμιζει ασχετα με τις αξιολογησεις post το thread των αξιολογησεων.. ωστε να μπορει καποιος να διαβαζει στρωτα και ενα ενα τα σχολια για τους χρηστες και οχι να πεφτει πανω σε προσωπικες αντιπαραθεσεις η τι θα ηταν σωστο να γινει κτλ κτλ

Δημοσ.

Επίσης, βασικό κριτήριο για να μπορέσει κάποιος να ποστάρει στις αγγελίες να είναι ο αριθμός των post εκεί γύρω στα 50-100.

Egw sumfwnw mazi sou stin parathrhsh auth, alla to 8ewrw adiko gia merikous pou einai kaloi pwlhtes/agorastes kai exoun liga posts me enan tetoio tropo na mhn mporoun meta na postaroun gia tuxon agora h' pwlhsh...

Pisteyw pws to kalutero 8a htan mia database me:

Nickname xrhsth 8etikes aksiologhseis Arnhtikes

N1ghtW0lf 20 0

paradeigma auto...

Filika

N1ghtW0lf

Δημοσ.

Egw sumfwnw mazi sou stin parathrhsh auth, alla to 8ewrw adiko gia merikous pou einai kaloi pwlhtes/agorastes kai exoun liga posts me enan tetoio tropo na mhn mporoun meta na postaroun gia tuxon agora h' pwlhsh...

Ναι σαφώς αλλά γιατί να έχουν το προνόμιο να χρησιμοποιήσουν τις αγγελίες αμέσως χωρίς να έχουν καμία συμμετοχή στίς υπόλοιπες κατηγορίες;

Αυτό ξέρεις τι σημαίνει; Δεν ενδιαφέρομαι καθόλου για το forum παρά μόνο το χρησιμοποιώ για προσωπικό όφελος και τίποτα άλλο.

Σκάει ένα μέλος με το nick τάδε και σαν πρώτο του post πουλάει κάτι. Και 100% αξιόπιστος να είναι μπορώ εγώ να τον εμπιστευτώ αν δεν έχω σχηματίσει έστω μια μικρή ιδέα από την παρουσία του εδώ μέσα;

Δημοσ.

Πολυ σωστα!

Για να μην πουμε ποσοι κυκλοφορουν με 2 nick εδω 1 για το υπολοιπο forum και 1 για τις αγγελιες.......

Δημοσ.

Για να μην πουμε ποσοι κυκλοφορουν με 2 nick εδω 1 για το υπολοιπο forum και 1 για τις αγγελιες.......

Auto einai 100% ena megalo problhma...

to 8ema einai pws na to elenxeis? mporeis?

Αυτό ξέρεις τι σημαίνει; Δεν ενδιαφέρομαι καθόλου για το forum παρά μόνο το χρησιμοποιώ για προσωπικό όφελος και τίποτα άλλο.

Nai alla apo oso gnwrizw auto den apagoreyetai apo to forum kai tous dimiourgous tou,mods tou....Proswpika h' apopsh mou na dimiourgh8ei mia tetoia apagoreysh den me briskei sumfwno...ka8ws epishs den mporei na perimenei kaneis mesw enos tetoiou metrou na stamathsei to fainomeno twn kakwn xrhstwn...

H germanikh etairia

> [url]www.web.de[/url] 

exei dimiourghsei ena eksupno susthma gia na mporeis na exeis prosbash sto eswteriko tou site ths,

dwrean prosbash, afou dwseis dieu8unsh gia na er8ei enas kwdikos gia na exeis full access sto site. Den lew na ginei to idio edw, alla ws idea me tin eggrafh na min exeis access stis aggelies px para mono ean dwseis dieu8unsh spitiou sou...

Etsi pisteyw autoi pou exoun na kanoun brwmodouleies 8a psilo fobi8oun...apopsh mou panta...

Filika

N1ghtW0lf

Δημοσ.

Ρε παιδια

Συγνωμη κιολας αλλα να κανω μια παρατηρηση?

Το thread με τις αξιολογησεις ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ?

Γιατι εχει μεσα αντιπαραθεσεις και σχολια του στυλ ετσι μου το δωσε και αλλιως το πηρα,10 pm και αλλα πολλα που το μονο που κανουν ειναι να ζαλιζουν τον απλο user που μπαινει να δει ποιος ειναι αξιοπιστος η αν ο πωλητης/αγοραστης του εχει καποια αρνητικη?

Εγινε ενα θεμα με τον Dinopoulo Ας γινει μια αρνητικη και ληγει το θεμα εκει..... αν θελουν να το συνεχισουν υπαρχουν τα pm και ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ THREAD !

Ενα αλλο μελος παλι μπαινει μετα απο μια βδομαδα να πει παλι για τα ανεμιστηρακια,ωραια εγιναν οι αρνητικες γραψατε τον λογο ΤΕΛΟΣ,θελετε να το συνεχισετε? Υπαρχουν τα pm και ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ THREAD!

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ

Δημοσ.

xeri -xeri sunallagh me upeu8ini dilwsh kai stoixeia taytothtas klp.

Όχι κι έτσι ρε παιδιά. Προσωπικά το μόνο πράγμα Η/Υ που έχω αγοράσει από SITE 2ο χέρι είναι 1 Xbox. Πήγα στο σπίτι του παιδιού το έβαλε μπροστά είδα ότι μπορούσα να δω, το μηχάνημα ήταν jet (μόνο με ovelray δεν το είχε περάσει το παιδί) χωρίς ούτε μια γρατζουνιά. Φυσικά θα ήμουν υπερβολικός να του ζητούσα στοιχεία και υπεύθυνες δηλώσεις.

Δημοσ.

Bασικα αυτο καλο θα ηταν να γινεται ΕΦΟΣΟΝ υπαρχει αποσταση και δεν μπορει να γινει ελεγχος απο κοντα για να αποφευγονται οι κακοτοπιες....

Τωρα απο την στιγμη που κανεις ελεγχο να ζητησεις τετοια στοιχεια ειναι λιγο τραβηγμενο νομιζω

Δημοσ.

apopsh sas ayth paidia.

egw pisteyw pantws pws to mono pou se kalhptei se ayth thn koinwnia pleon einai h ypografh tou pwlhth/agorasth se koino simfwnhtiko oti to proion pou agorastike tin tade mera paizei kala kai den exei problhma , me plhrh stoixeia kai twn 2.

etsi agorasa to pc mou apo insomnia. an mou elege o pwlhths oti den mou dinei ta stoixeia tou (ari8mos taytothtas, thlefwna, dieu8hnsh katoikias) de 8a to agoraza to pc!an de dexotan paei na pei oti kati fobate kai kati de paei kala.

ti na to kanw re paidia na mou paizei ekeini ti stigmi to kaloudi pou paw na agorazw kai to "elegxw" gia 5 lepta kai meta apo 1-2 wres xrhshs na mou petaxei p.x. problhma h mnimi???

o monos tropos na eisai sigouros einai aytos pou proanefera.malista to sumfwnhtiko egrafe mesa pws entos ena mina an parousiasei problhma 8a mou epestrefe ta xrhmata mou sto akeraio, opws episis kai analytika ta kommatia tou pc (cpu,psu,ram,tower,vga,mobo klp.)

ayto ennoeitai to kaneis gia kati megalhs a3ias (300 eyrw kai bale) kai oxi gia ena metaxeirismeno paixnidi pou pires me 10 eyrw!:P

fula ta rouxa sou na exeis ta misa...exoun dei polla ta matakia mou apo apates klp. , opote prosexw gia na exw!:)

as min analogistoume kai tin trellh periptwsh (trabigmeni, to paradexomai) na er8ei tin epomenh ths pwlhshs kai na sou pei pws to eklepses!:shock:

exeis kapoia apodei3h pws to agorases apo ekeinon?:roll:

Δημοσ.

Εδώ πέφτει ο κλέψας του κλέψαντος τι να λέμε! Παιδιά το καλύτερο σε όλη την υπόθεση ξέρετε ποιο είναι ; ότι ο τύπος δεν φτάνει που πούλησε καμένο πράγμα μου είπε το εξής. Θα αναλάβω εγώ το Service της κάρτας, θα πας μου λέει στο ταχυδρομείο θα πεις ότι δεν το έστειλα με αντικαταβολή ότι έκανα λάθος για να πάρω την κάρτα πίσω και μόλις την φτιάξω θα στην στείλω!!!! Με λίγα λόγια λέει σου πείρα τα λεφτά φέρε μωρέ και την κάρτα να την ξαναπουλήσω πάλι! Έχω κρατημένα τα πμ.

Δημοσ.

Σου ειπα να μου δωσεις την καρτα να την παω για RMA. Αν εχεις καποιο ΡΜ που να λεει οτι θα την κρατησω για ξαναπουλημα, δειχτο, αλλιως μην κατηγορεις....Ενταξει πιτσιρικο? Αρκετα κρατησε η εξυπνάδα σου! Αντε πια

Δημοσ.
apopsh sas ayth paidia.

egw pisteyw pantws pws to mono pou se kalhptei se ayth thn koinwnia pleon einai h ypografh tou pwlhth/agorasth se koino simfwnhtiko oti to proion pou agorastike tin tade mera paizei kala kai den exei problhma ' date=' me plhrh stoixeia kai twn 2.

etsi agorasa to pc mou apo insomnia. an mou elege o pwlhths oti den mou dinei ta stoixeia tou (ari8mos taytothtas, thlefwna, dieu8hnsh katoikias) de 8a to agoraza to pc!an de dexotan paei na pei oti kati fobate kai kati de paei kala.

ti na to kanw re paidia na mou paizei ekeini ti stigmi to kaloudi pou paw na agorazw kai to "elegxw" gia 5 lepta kai meta apo 1-2 wres xrhshs na mou petaxei p.x. problhma h mnimi???

o monos tropos na eisai sigouros einai aytos pou proanefera.malista to sumfwnhtiko egrafe mesa pws entos ena mina an parousiasei problhma 8a mou epestrefe ta xrhmata mou sto akeraio, opws episis kai analytika ta kommatia tou pc (cpu,psu,ram,tower,vga,mobo klp.)

ayto ennoeitai to kaneis gia kati megalhs a3ias (300 eyrw kai bale) kai oxi gia ena metaxeirismeno paixnidi pou pires me 10 eyrw!:P

fula ta rouxa sou na exeis ta misa...exoun dei polla ta matakia mou apo apates klp. , opote prosexw gia na exw!:)

as min analogistoume kai tin trellh periptwsh (trabigmeni, to paradexomai) na er8ei tin epomenh ths pwlhshs kai na sou pei pws to eklepses!:shock:

exeis kapoia apodei3h pws to agorases apo ekeinon?:roll:[/quote']

Φιλε Predator δεν τα λες καλά τα πράγματα..

αναλυτικά, έρχεσε σπίτι μου, βλέπεις το PC να δουλεύει κανονικότατα υπογράφουμε ότι θες.

1. Το χαρτί που λέει ότι όταν αγόρασες το PC δούλευε κανονικά τον μόνο που εξασφαλίζει είναι τον πωλητή στο ότι στο παρέδωσε ΟΚ. Το ότι γραφεις ότι αν μέσα σε ένα μήνα παρουσιάσει πρόβλημα θα του το επιστρέψεις, εννοείς φυσικά "αν παρουσιάσει πρόβλημα που δεν μπορεί να οφείλεται σε λάθος χρήση" αλλιώς αυτός που θα στο υπόγραφε θα πρέπει να είναι πολύ βλάκας. Όταν παρουσιάσει πρόβλημα πρέπει εσύ να αποδείξεις ότι δεν έφταιγες εσύ, πράγμα πολύ δύσκολο.

2. Όσον αφορά τη τραβιγμένη περίπτωση που αυτός υποστηρίξει ότι το έκλεψες φυσικά και δεν έχει νόημα εκτός κι αν ζητήσεις να καταγραφούν και τα serial numbers όλων των συσκεύων. Δηλαδή αν έρθει κάποιος και πει ότι η 9600 που έχω είναι η δικιά του μπορεί να το αποδείξει? Στις αποδείξεις αγοράς δεν αναγράφονται sn. Άσε που ακόμα κι αν ήμουν σίγουρος 100% για το ότι το μηχάνημα που πουλάω είναι ΟΚ αν ο υποψήφιος αφοραστής μου ζητουσε να το διαλύσουμε για να βρούμε τα sn θα σταματούσα (όπως πολλοί φαντάζομαι τη κουβέντα εκεί).

3. Όσον αφορά στα περί ιδιωτικών συμφωνητικών δεν έχεις σκεφτεί κάποια πραγματάκια.

3α. Τα συμφωνητικά αυτά για να είναι έγκυρα πρέπει να κατατεθούν στην εφορία

3β. Το συμφωνητικό αναφέρει τους όρους πώλησης, δεν είναι παραστατικό. Εννοείται πως το είδος και η ποσότητα που αφορά στη πώληση τους όρους της οποίας καθορίζει το συμφωνηικό, προσδιορίζονται από το τιμολόγιο πώλησης ή απόδειξη αγοράς τα στοιχεία του οποίου πρέπει να καταγράφονται στο συμφωνητικό .... Όλα αυτά για να πουλήσεις το computer σου, Ναί δε μπορείς να πουλήσεις το computer σου ότι ώρα και όπως θέλεις εσύ.

Γι αυτό

Μη τρελένεσαι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...