Προς το περιεχόμενο

Dual DDR

Antonisk2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μία Asus A7N8X-X και μέχρι τώρα είχα 2 μνήμες 256 η μία PC2700 και η άλλη PC2100. Επειδή όμως το μόμπο μου υποστηρίζει μέχρι PC3200 είπα να κάνω μια αναβάθμιση. Ερώτηση: Αν πάρω 2 μνήμες PC3200 θα δουλεύουν σε dual; Έχω την εντύπωση ότι η μητρική μου δεν υποστηρίζει dual. Αν υποστηρίζει πως πρέπει να τις τοποθετήσω;

Δημοσ.

Δεν είναι dual channel παρόλα αυτά οι διαφορές είναι από μηδαμινές εώς ανεπαίσθητες,συνεπώς καλύτερα μία μεγαλύτερης χωρητικότητας...

Δημοσ.

Θυμάμαι όταν πρωτοακούστηκε το θέμα dual channel DDR, όλα τα περιοδικά του χώρου το παρουσίαζαν σαν τον Μεσσία που θα λύσει όλα μας τα υπαρξιακά προβλήματα, λες και ήταν Η επανάσταση.

Σήμερα, περίπου δύο χρόνια μετά, όλοι (ή σχεδόν όλοι), ξέρουμε την αλήθεια, ότι είναι άλλη μία μικρή εξέλιξη, που κάνει τον υπολογιστή μας 1 με 2% ταχύτερο.

Θυμάμαι πόσο παιδεύτηκα με το θέμα, τις συζητήσεις επί συζητήσεων στα fora σε ποιά slots πρέπει να μπουν τα δύο DIMMs, τί κάνεις αν έχεις 3 DIMMs και άλλες απίστευτες παπάρες.

Καλά να πάθουμε, τέτοιοι κολλημένοι που είμαστε όλοι...

Δημοσ.

Η αυξηση των επιδόσεων λόγω Dual Channel είναι και θέμα επεξεργαστή. Πχ, οι Pentium 4 που χρειάζονται μεγάλο memory bandwidth για να αποδόσουν σωστά, ωφελούνται πολύ από τη χρήση αρχιτεκτονικής μνήμης Dual Channel...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...