Προς το περιεχόμενο

Απότομα λιγόστεψε ο χώρος!

kazantzidis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας και πάλι,

Εχω έναν σκληρό σε 3 partitions. Στον C που έχω το λειτουργικό, πήγα να βαλω τον mozilla και ξαφνικά μου λέει οτι δέν έχει αρκετό χώρο ο σκληρός! Παραξενεύτηκα στην αρχή! Είδα τα προγράμματα που εχω και δεν φτάνουν τα 5 Gb που είναι όλος χώρος στον σκληρό. Ξέρετε κανένα πρόγραμμα που μπορώ να δώ ποιά αρχεία πιάνουν περισσότερο χώρο; Επίσης υπάρχει ένα αρχειο στον C που ονομάζεται VIRTPART.dat και είναι 20mb. Πρώτη φορά το βλέπω!

Οταν κάνω δεξί κλίκ, ιδιότητες στον σκληρό (NTFS) γράφει μια επιλογή που λέει: Compress drive to save disk space. Αν το κάνω θα έχω αποτελέσματα; Υπαρχει πιθανότητα να χαλάσει τίποτα απο τα αρχεία μου ή ο υπολογιστής να πηγαίνει πιο αργά;

Υ.Σ1: Δεν έχω ιούς

Υ.Σ2: Δεν έχω ενεργοποιημένη το system restore.

Υ.Σ3: Δεν έχω ενεργοποιημένη την αδρανοποίηση

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Κάποιο μέρος του σκληρού καταλαμβάνει και το Recycle Bin.Πάντως 5gb είναι πολύ λίγα για partition!Πόσο χώρο έχεις ελεύθερο;Πήγαινε στο C δεξί κλικ properties.

Δημοσ.

Κοίτα αν έχεις 329mb ελεύθερα όπως λες είναι πολύ λίγα!!Τα windows χρησιμοποιούν και μέρος του δίσκου για virtual memory(εικονική μνήμη).Δοκίμασε να βγάλεις κάτι που δε χρειάζεσαι και ξαναεγκατέστησε το Mozilla.Σβήσε όμως κάτι αρκετά μεγάλο.Όχι μόνο 1mb ας πούμε! :wink:

Δημοσ.

Εσβησα ότι μεγάλο είχα (και δεν χρειαζόμουν). Εχει μια επιλογή για να κάνει συμπίεση τα αρχεία. Την έχει δοκιμάσει κανέις; Κάνει δουλεία; Παλιά είχα ένα πρόγραμμα (το όνομα του είχε την λέξη Tree) το οποίο σου έδιχνε σε μία λίστα ποιά αρχεία ειναι τα μεγαλύτερα.. αλλά τώρα δεν μπορω να το βρώ!

Δημοσ.

Τον mozilla τον είχα βάλει αφού απελευθέρωσα χώρο στον σκληρό. Το πρόβλημα είναι αν ξέρετε κανένα πρόγραμμα που να βλέπεις πιά αρχεία είναι τα πιο μεγάλα και άν η επιλογή που έχει στις ιδιότητες του σκληρού δίσκου περί συμπίεσης δεδομένων αξίζει.

Δημοσ.
Ξέρετε κανένα πρόγραμμα που μπορώ να δώ ποιά αρχεία πιάνουν περισσότερο χώρο;

Το Treesize pro ειναι πολυ καλο για τετοια...

http://www.jam-software.com/treesize/

Για καθε βοηθεια εδω ειμαστε... :D :D :D

Δημοσ.

Μήπως έχεις τίποτα Norton System, Norton Antivirus και το Recycle Bin είναι protected?Αν ναι, τότε πολύ πιθανό να σου αποθηκεύει κάπου τα αρχεία. Επίσης, δες στο System Restore, γιατί συνήθως πιάνει πολύ χώρο.

Δημοσ.

Οχι δεν έχω τίποτα απο Norton. Απενεργοποίησα το system restore. Τώρα μπορώ να σβήσω όλα τα αρχεία που σχετίζονται με το system restore? Η θα γίνει καμιά βλακεία και δεν θα ανοίγει ο υπολογιστής;

Δημοσ.

(WinXP)

:arrow: Δεξί κλι στο my computer => properties => advanced => (Performance) Settings => advanced => change

No paging file στο C: Set

System managed size στο D: και Set

Ok, restart

:arrow: Σε κάποιο παράθυρο του explorer: Tools => Folder options => View => Show hidden files and folders. Επέλεξε το αν δεν είναι ήδη.

Start => run, γράψε temp hit enter

Ctrl+A στο φάκελο που θα ανοίξει κ μετά Shift+del

Κάνεις το ίδιο στο C:\Documents and Settings\όνομα χρήστη\Local Settings\Temp

:arrow: Δεξί κλικ properties στο recycle bin => global κατέβασε το % στο 5% ή κατά βούληση. (ότι δεν χωρέσει το σβήνει αυτόματα τελείως).

:arrow: Δεξί κλικ στο My Computer => Properties => System Restore

On/Off κατά βούληση. Αν το θες on απενεργοποίησε το παντού, κάνε restart κ ξαναενεργοποίησε το, για να κερδίσεις χώρο.

:arrow: Control Panel => Power options => Hibernate, βγάλε το tick

:arrow: Control Panel => Add or Remove Programs => Στείλε αδιάβαστο ότι δεν χρειάζεσαι.

:arrow: Ανοιξε ένα instance του ΙΕ. Tools => Internet Options => General => (Temporary Internet Files) Settings κατέβασε τα ΜΒ που δεσμεύει στο επιθυμητό. Mπορείς να κάνεις κ delete τα files (Temporary Internet Files).

Tip => Τα παιχνίδια ή sw που απαιτεί gb για εγκατάσταση μπορείς να τα κάνεις setup στο D: E: κτλ

p.s. Ξέχνα τα hd compressions, θα γίνει βήμα ο hd. (οπότε κ το pc)

/sc

Δημοσ.

Ευχαριστώ madsc. Ησουν κατατοπιστικότατος! Ωραία, τώρα ξέρω πώς μπορώ να κερδίσω γενικά χώρο στον υπολογιστή! Ευχαριστώ και πάλι. :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...