Προς το περιεχόμενο

Provlima se fly eggrafi me TEAC 516E

takis3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Exo ena dvdrom teac 516E kai otan kano fly eggrafi 4x se pioneer 106 dvdr ,pefti to buffer kai xalaei i eggrafi.Se fly mporo na kano eggrafi mono se 2x taxitita .Ipotheto pos to teac parolo pou kanonika diavazi 16x dvd einai klidomeno kai stin eggrafi pefti sta 2x read opote den prolaveni na gemizi to buffer.

Dokimasa diafora firmware (merika exoun kai region free) evala akoma kai apo to pioneer 118 to opio einai simvato me to teac kai apo to benq1468a pou einai kai episis simvato alla to provlima parameni.

Kseri kanis kapio firmware pou na kseklidoni to 2x limit?

Teleftea vgike mia sira apo firmware gia ola ta toshiba pou kseklidoni to 2x limit alla den ksero an einai simvato to sigkekrimeno modelo pou exo me kapio toshiba.

An gnorizi kanis kati as mou pei.

Eyxaristo.

Δημοσ.

Καταρχήν αν τα έχεις πάνω στον ίδιο controller ξέχνα τις on the fly εγγραφές σε x4.

Δοκίμασε αυτό το firmware για το Teac. Aν είναι σε διαφορετικούς controller τσέκαρε από device manager αν δουλεύουν κ οι 2 συσκευές σε dma mode. Όταν γράφεις από hd γράφει ok;

/sc

Δημοσ.

Το έχω βάλει και αυtό το firmware το μόνο που αλλάζει είναι ότι ξεκλιδώνει το region.

Τα IDE είναι και τα 2 σε ultra dma.

Έχω το σκληρό δίσκο στο IDE 1 μαζί με το TEAC DVDROM.

Στο IDE 2 έχω το recorder.

Οταν γράφω από το δίσκο γράφει κανονικά 4x.

Δημοσ.

Βάλε επάνω καταρχήν aspi 4.60 (όχι άλλη έκδοση) κ restart. Δοκίμασε με 80 pin καλώδια. Τρέξε ένα benchmark (π.χ. Nero cd-dvd speed) κ στα 2 με ίδιο media. Τί γίνεται από ταχύτητες;

/sc

Δημοσ.

Έχω aspi 4.60 ήδη.Στο nero cd-dvd speed τεστάρισα και τις 2 συσκευές με το ίδιο δισκάκι.

Με εγκατεστημενο το intel aplication accelerator έδειξε για το teac ταχύτητα x2,88 και για το recorder pioneer 106 x2,62.

Χωρίς το intel aplication οι ταχύτητες ήταν λίγο πιο αργές x2,84 kai x2,59 αντίστοιχα.

Οι ταχύτητες αυτές είναι οι αρχικές.Όσο περνάει η ώρα ανεβαίνουν με ρυθμό 0,02 με 0,03 ανα 2-3 seconds.

Άφησα το τεστ να τρέξει 5-6 λεπτά και υπολόγισα ότι μέχρι να τελιώσει όλο το δισκάκι η ταχύτητα θα φτάσει κάπου στο 4x.

Εδώ να πώ οτι με το intel accelerator ο υπολογιστής πήγαινε αισθητά γρηγορότερα.

Τα windows φόρτωναν γρηγορότερα και όλες οι εφαρμογές όπως windows explorer κλπ έπαιζαν πολύ καλύτερα.

Έχω βάλει τελευταίους drivers για το motherboard και τελευταίο firmware.

Εκείνο πάντως που με προβλημάτισε είναι πως στο τέλος άλλαξα το firmware και στο pioneer (αφού για το teac δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο) και έβαλα αυτό :

DVR-106D v1.07 - RPC-1 + 2xDVD-R + 12xRip.zip

που υποτίθεται πως ξεκλιδώνει το 2x limit στο rip της συσκευής και πηγαίνει με 12x.

Όμως τουλάχιστον στο δικό μου δεν είχε καμία διαφορά.Στο dvd-speed μου έδειξε πάλι τα ίδια νούμερα.

Οπότε ίσως να μην φταίει το firmware αλλά και κάτι άλλo.

Τα καλώδια είναι 80 pin.

Πάντως σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον να είσαι καλά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...