Προς το περιεχόμενο

Το απόλυτα φθηνότερο Always-On...?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έλεος...

Έλεος...

Έλεος...

Όχι αλλό dialup, μπουχτίσαμε!

Χαιρετώ όλα τα φιλαράκια. Μετά από τον κλαψιάρικο και μίζερο πρόλογο, θα ήθελα να ζητήσω το εξής απλό. Να ρίξετε ιδέες για το πώς μπορεί να γίνει αυτό που ζητώ. Υπάρχει καμιά υποψία/φήμη ότι ο πΟΤΕ θα δώσει στο μέλλον γραμμές ADSL 256 ή έστω 128? Νομίζω πως αναφέρθηκε στο παρόν forum ότι η HOL έχει πακέτα στα 128Kbps, αλλά να πληρώνεις για 384 και να παίρνεις από τον provider 128 είναι μα@@κία. Τί λέτε επ'αυτού?

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα. Η Vivodi έχει βέβαια πάγιο γραμμής για 256 αλλά πόσους υποστηρίζει όμως είναι το θεμα με vivodi access...

Εγώ θα έλεγα αντί ο ΟΤΕ να βγάλει πάγιο για 128άρα, να γίνουν πιο φθηνές οι 384Κ συνδρομές! :)

Άντε γιατί όλο στον ΟΤΕ τα χώνουμε και μας ξεζουμίζουν και οι ιδιώτες providers...

Πάντως τόσο στη forthnet όσο και στην ACN παίζει πλέον προσφορά 256Κ με 15euro το μήνα ΜΕ το ΦΠΑ.

Περιμένω με αγωνία την infosystem στη Θεσ/νικη για να κάνω κι εγώ καμιά συνδρομή. Αν δεν κάνουν καμιά καλή προσφορά στα 384κ θα πάρω καμιά 256Κ. 128κ ΔΕ συμφέρει με τίποτα από άποψης κόστους/απόδοσης...

Η forthnet είχε στην έκθεση Θεσ/νικης προσφορά την 384Κ με 19+φπα , για αορίστου χρόνου, κάτι που μου λέει ότι απ' τον Οκτώβριο μάλλον θα ρίξει τιμές σ' όλους στα 19+φπα! :D

Πριν την Infosystem θα έχει και επίσημη παρουσίαση του νέου της πακέτου!

Άρα με κανα 40άρι +φπα σύνολο θα έχουμε πιστεύω 384άρα!

Δημοσ.

Αν ισχύει η ερώτηση "Το απόλυτα φθηνότερο Always-On...;", θα σου απαντήσω με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες (δεν έχει σημασία το τι θα γίνει μελλοντικά):

Η SparkNet δίνει σύνδεση aDSL 128/128 me 29,40?+ΦΠΑ=34,69? το τρίμηνο (το μικρότερο διάστημα που δίνει). Αν σε αυτό προσθέσεις το πάγιο του ΟΤΕ για aDSL 384 που είναι από 1/10 19,90?+ΦΠΑ=23,48? * 3μήνες=70,44?, τότε συνολικά πάει 34,69?+70,44?=105,13? το τρίμηνο = 35,04? τον μήνα.

Σε σύγκριση με μία ISDN 64K, έχουμε το εξής:

3 μηνη συνδρομή ISDN 64K: Περίπου 45?+ΦΠΑ=53,10?

105,13? - 53,10? = 52,03?

Όποιος λοιπόν πληρώνει το τρίμηνο περισσότερα από 52,03? (=17,34? τον μήνα συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) στην χρονοχρέωση του ΟΤΕ, τον συμφέρει απόλυτα αυτό το πακέτο και θα είναι βέβαια ALWAYS ON !!! Χοντρικά, 17,34? τον μήνα μεταφράζονται σε 83ώρες online κατά την χαμηλή χρέωση του ΕΠΑΚ ή 41,5 ώρες κατά την πρωινή υψηλότερη χρέωση του ΕΠΑΚ.

Ελπίζω να μην έκανα κάποιο λάθος στις πράξεις :D !!!

Δημοσ.

Παιδιά, πολύ σωστά αυτά που είπατε. Το θέμα είναι όμως ότι κάποιος που δεν επιδίδεται μανιωδώς σε downloading δεν είναι ανάγκη να προσαρμόσει τις ανάγκες του και τις συνήθειές του στα προσφερόμενα των εταιρειών, αλλά αυτές να προσφέρουν πακέτα που να τον καλύπτουν. Προσωπικά δε χρειάζομαι πάνω από 12ΚΒ/sec, αλλά το always-on με καίει, το χρειάζομαι. Αν ο ΟΤΕ έδινε γραμμές 128Κbps, είμαι σίγουρος ότι θα είχε διπλό κέρδος. 1ον, θα έβαζε πολύς (μα πάρα πολύς κόσμος) και 2ον, θα μπορούσε να αυξήσει το ratio στα DSLAM (δηλαδή θα χωρούσε περρισότερος κόσμος στην υπάρχουσα υποδομή)

Δημοσ.

billrulez, όχι δεν έχει εμφανιστεί κάτι τέτοιο και προσωπικά πιστεύω ότι δεν πρόκειται, κρίνοντας από τα όσα (δεν) ισχύουν (ακόμη?) από την μεριά του ΟΤΕ για τις ADSL.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...