Προς το περιεχόμενο

Απορίες για Win2K Server και Workgroup

Alcoholic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με το στήσιμο ενός W2k Server σε Lan.

Το Lan είναι χωρίς domain (Workgroup) και χωρίς active directory.

Ο Server θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για File Sharing, εκτυπωτές και μελλοντικά

για κεντρική παροχή DSL.

Αν κάποιος γνωρίζει τις ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για να γίνει σωστά το

configuration, ας απαντήσει.

Επίσης έχω υπόψη μου, πως τα w2k Server έχουν ενσωματωμένο ένα Firewall

για Incoming και Outcoming κίνηση. Γνωρίζει κάποιος το configuration αυτό

και αν είναι αποτελεσματικό;

Ακόμα στην περίπτωση που ο server γίνει Internet server για DSL, από όσο γνωρίζω

θα πρέπει να γίνει Intenet Connection Sharing, μέσα από τα Windows και αυτόματα

θα γίνει Obtain an IP automatically για τα υπόλοιπα PC's. Αν όλα είναι όπως τα λέω, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει

τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση, αν στο LAN τρέχουν προγράμματα τα οποία βλέπουν

Network accounts σε συγκεκριμμένη ΙΡ (για παράδειγμα έχω υπόψη μου το NeroNET, στο

οποίο αν η IP αλλάζει πρέπει να γίνεται κάθε φορά καινούρια αναζήτηση στο LAN).

Τέλος, γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει prog με το ποίο να γίνονται share σε lan συσκευές, π.χ. scanner

όπως για παράδειγμα γίνεται με έναν printer.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Θα ρισκάρω να πω πως δεν χρειάζεται να μπεις σε έξοδα για αγορά 2000 Server, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενά σου φαίνεται ότι δεν θα τον εκμεταλλευτείς. Ένα PC με XP home θα σου κάνει τη δουλειά που θες.

Την κεντρική παροχή DSL και το firewalling μπορείς να την κάνεις κάλλιστα με ένα DSL firewall/router.

Αν θες να το συζητήσουμε παραπάνω, δώσε μερικά στοιχεία, όπως πόσα clients έχεις και τι θες να μοιράσεις προς το internet και προς τα μέσα.

Δημοσ.

Ο λόγος που ανέφερα τα Win2K server είναι κυρίως λόγω του ότι στο μηχάνημα που προορίζω για αυτό τον σκοπό έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

P4 1,7GHz - 256MB RAMBUS PC800 ATI RADEON 9200 64MB - M/B Intel OEM (την οποία έχω αγοράσει από eBay). Στην τεχνική σελίδα για την συγκεκριμμένη κάρτα έγραφε από OS μέχρι και W2k.

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που αποφεύγω τα XP συν του ότι το σύστημα μάλλον οριακά μπορεί να σηκώσει ΧΡ. Τώρα αν είναι να παίξει και με XP, no prob. να στήσω xp. Οπότε θεώρησα τα Server σαν πιο αξιόπιστη λύση λόγω firewall και λόγω σταθερότητας.

Βασικά αναφέρομαι σε το πολύ 3 ή 4 clients, σε σπίτι με δομημένη καλωδίωση από κεντρικό switch. Η καλωδίωση υπάρχει αλλά όχι και το DSL, μελλοντικά όμως ναι.

Άμεσα θα ήθελα να μοιράσω, εκτός από printers και το scanner.

Οι ερωτήσεις που έχω τελικά είναι:

- έχει τύχει σε κανέναν παρόμοια περίπτωση με κάρτα M/B πoυ δεν έλεγε WinXP να βάλει XP και να παίζουν..??

- υπάρχει περίπτωση να μοιράσο το scanner και με κάποιο πρόγραμμα να το βλέπω σαν network device..??

- και τέλος, στην περίπτωση του Internet Sharing, όπως ανέφερα, αφού οι clients θα παίρνουν αυτόματα ΙΡ, τι γίνεται με προγράμματα σαν το NeroNet (απλά αυτό έχω υπόψη μου) τα οποία μπορεί νε τρέχουν είτε στον server είτε σε κάποιον/κάποιους clients....?? Στην περίπτωση του DSL το κεντρικό μηχάνημα κάθε φορά που σηκώνεται παίρνει άλλη IP, αν δεν υπάρχει σύνδεση με static IP...?? Ο λόγος είναι θα ήθελα να υπάρχει ένα μηχάνημα πάντα ανοιχτό που να μπορώ να το κάνω access από εκτός σπιτιού (π.χ. από την δουλειά μου, ή από οπουδήποτε - φορητός).

----- Ίσως αυτό πουπεριγράφω να ακούγεται εξωφρενικό, αλλά αυτή είναι η απορία....

Σίγουρα είπα πολλά, αλλά δεν ήξερα πως να περιγράψω αυτά που εννοούσα, ελπίζω τουλάχιστον να βγαίνει νόημα... :oops:

Δημοσ.

Simfono kai ego me ton Dimitri...

- W2K Server 8a sou "katsoun pio bareia" apo oti ta xp

- Den exeis kanena problima me tin ATI ka ta xp

- An i DSL sou einai Dynamic 8a parnei ip to DSL Modem ka8e fora, oxi to pc

- Mporeis na pai3eis ICS kai me static ips, den einai aparaitito na einai automata

- Me ta xp 8a xeis kai to remote desktop

Δημοσ.

Μπορεί και να είμαι λάθος αλλά σίγουρα τα Win2k Server εχουν ενσωματωμένο firewall? Μήπως εννοείς το ISA Server που είναι ξεχωριστό προιόν?

Γιατι αν είναι να δώσεις τόσα λέφτα για OS και firewall γιατί δεν κοιτάς την λύση hardware firewall?Η ακόμα καλύτερα βαλε μια διανομή Linux για firewall σε ενα low-spec μηχανημα. :)

Δεν είναι και πολύ ασφαλές να τρέχεις firewall και file server στο ιδιο μηχανημα ετσι και αλλιως.

EDIT:Γνωμη μου είναι οτι τα Win2k Server θα κατσουν μια χαρα στο μηχανημα αυτο πολύ καλύτερα απο τα XP.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...